Archive for desember, 2017

Strikkeåret 2017

Endelig tid for kavalkader og årsregnskap igjen, for som jeg sier hvert år så er dette noe av det koseligste strikkerelaterte gjennom hele året. Jeg gleder meg virkelig til å lese hos alle dere andre også, så legg igjen linken! 2017 ble et gjennomsnittlig strikkeår for min del, og også i år har jeg laget et bilde av utvalgte plagg, og litt statistikk. Tidligere strikkeår kan du se her: 200920102011 , 2012201320142015 og 2016

Antall strikkede plagg: Jeg har strikket 35 plagg i 2017, litt mindre enn i 2016 da jeg strikket 41 plagg. Tidligere statistikker viser at det går stadig nedover. Årets produksjon inneholder følgende plagg: 10 gensere, 9 par sokker, 7 heldresser, 2 halser, 2 bukser, 2 jakker, 1 lue, 1 teppe og et par votter.

Plagg til hvem: Dette året har visst også gått med til å strikke gaver, akkurat som i fjor. Barselgaver er det flest av, med hele 9 plagg. Jeg har strikket 7 bursdagsgaver og julegaver. Men på tredjeplass på listen kommer ting til meg selv med hele 6 plagg. HURRA! Er faktisk oppe i 2015-nivå på egostrikk i år. Søsken har fått 5 plagg, tantebarn har fått 4 plagg, mens Jonas, som eneste familiemedlem utenom meg selv, har fått to plagg. Både genser og sokker. Jeg har strikket en bestilling i år, og det er egentlig nok. Sist, men ikke minst har mor (bestemoren min) fått et plagg, siden jeg strikket Gretekofte til henne til jul.

Fargemessig ser det slik ut i 2017: Lilla var på topp i mange år, men ble slått av grått i 2016. I år vant blå med 11 plagg. Grå kom på andreplass med 7 plagg, og så har jeg strikket 6 rosa plagg, 5 i lys blåpetrol som var fjorårets up and coming-farge, 2 plagg i brent oransje og et plagg i hver av fargene lys oliven og rød.

Garntyper som er brukt i år: Årets klare vinner er DSA Sterk som jeg har strikket opp 1725 gram av. Grønt felt på kaken. Ellers så har jeg vel brukt litt av hvert, i mye mindre mengder.

Antall oppstrikkede gram: I 2017 har jeg strikket opp 8880 gram garn mot 6595 gram i 2016. Jeg har regnet ut at jeg strikker opp 8095 gram på et gjennomsnittsår, så da ligger jeg litt over normalen i 2017. Jeg har strikket få plagg, så jeg må ha brukt tykkere garn. Og det stemmer bra siden jeg har laget flere gensere i Drops Air, og brukt store deler av garnlageret på et restegarnsteppe med både trippel og firedobbel tråd.

Trender: Egostrikk, Gretekofte og fortsatt litt Klompelompe. Disse strikkebøkene ble kjøpt, bladd mye i og strikket litt fra: Bystrikk, Kjærlighet på pinne og Klompelompe – strikk året rundt.

Mest fornøyd med: Nancydressen til tantebarnet. Den ble herlig i både farger og fasong, og ble basert ut fra et koftemønster og min egen oppskrift på heldress.

 Bloggen: Bloggen har hatt 280.000 besøk i 2017 og jeg har skrevet 62 innlegg. Det jeg ser er at de fleste treffene nok er tilfeldige, da de fleste bare er innom i et par sekunder. Men noen er innom og leser lenge siden gjennomsnittlig tid inne på bloggen min er 1 minutt og 32 sekunder. Jeg føler, og ser på statistikken, at blogglesing er nedadgående, noe jeg er fryktelig lei meg for. Ja, jeg sa det samme i fjor. Strikkeblogger er fortsatt spennende og utdypende lesing for alle oss strikkenerder, og jeg har samme nyttårsforsett i år som i fjor, nemlig å lese og kommentere mer i akkurat din strikkeblogg!

Året som kommer, 2018: Jeg starter året med kun 10 forskjellige garntyper i skapet mitt. Jeg har nådd målet om å ikke ha all verdens rariteter på lager, og tror nå at jeg nesten bare har garn som er nødvendig. Så får jeg heller kjøpe akkurat det jeg trenger, når og hvis behovet oppstår. Jeg har liggende 4280 gram på vent, og det må absolutt være rekord i lav garnmengde. Men jeg tror jeg skal klare meg, butikken er ikke så langt unna :)

Godt nytt strikkeår til alle hobbyvenner!

Årets siste strikkeprosjekt

Julestrikken ble et par votter:

Oppskrift: Dorisvotter

Garn: 30 gram DSA Mini Sterk og 30 gram Drops Delight

Pinner: 2.5

Størrelse: Ca. 8 – 10 år

Kofte til mor

Julegave til mor:

Mor fikk Gretekofte til jul

Oppskrift: Gretekofte

Garn: 400 gram Rauma Finullgarn

Pinner: 3 og 3.5

Størrelse: S/M

Julaften

Juleavslutning

Jonas har vært med på juleavslutning:

Rød vaffeldress

Enda en vaffeldress klar til å gis bort i gave:

Oppskrift: Egen. siden det er en blanding av mange oppskrifter og egen løsning i tillegg

Garn: 150 gram Dale Babyull

Pinner: 3

Størrelse: 0 – 3 måneder

 

Julekonsert på Meløy

Simen framførte Selmas sang sammen med Ida:

Hals og sokker

Hals og sokker til en liten venn:

Oppskrift: Egen

Garn: 100 gram Sandnes Merinoull

Pinner: 3.5

Størrelse: Ca. 2 år

Desemberlys

Slik så det ut idag. Nydelig!

Juleverksted

Jonas på hjertegruppen:

Neste side »