Archive for januar, 2016

Mysterievotter

Januar har vært en mysteriemåned. I alle fall for alle oss som har strikket mysterievotter i en along på Ravelry, og kanskje i tillegg deltatt i Uformelts vottealong. For meg ble dette vel mye farger, og jeg er ikke så begeistret for at bunnfargen ble så lys, men jeg skal nok finne noen som vil bruke vottene.

Mysterievotter

Oppskrift: An enchanting mystery

Garn: ca. 70 gram Rauma Tumi

Pinner: Harmony Wood nr.2.5

Henrylue til baby

Klompelompe gjør seg virkelig bemerket i min strikkeverden, og etter hva jeg ser strikkes det mye der i fra ellers også. Jeg har strikket en liten Henrylue med øreklaffer, mulig den er størrelse 6 – 9 måneder. Øreklaffer og knytebånd er min egen vri på denne populære luen, da sitter den bedre på et babyhode. I tillegg har jeg laget en liten knute på toppen:

Henrylue

Oppskrift: Klompelompes Henrylue

Garn: ca. 50 gram Drops Merino Extra Fine

Pinner: Addi nr. 3.5

Størrelse: ca. 6 – 9 måneder

Frost

Å bli påvirket av andre strikkere på nett er ganske vanlig, og denne gangen var det nok monstermønsters Frostgensere jeg ble fristet av. Jonas trengte en ny ullgenser til å ha under skijakken, og da jeg til og med fant garn i lageret til en så pass stor genser var det bare å sette i gang umidddelbart:

Frost2

I mangel av Lett-Lopi, Drops Air, Puno eller Nepal som flere bruker, ble det dobbel tynn ull fra lageret. Siden genseren er i ca størrelse 14 år hadde jeg ikke nok av én og samme farge til bunnfargen. Det ble dermed to forskjellige brunfarger, og genseren ble melert. Frostgenseren er ikke lik i de forskjellige størrelsene (fargene nederst på bol og ermer), og jeg liker best den for de små barna. Så jeg brukte den som mal, og felte etter diagrammet for den store utgaven.

Frost

Oppskrift: Frost

Garn: 145 gram naturbrun 2-tråds Nøstebarnull, 140 gram brunt Rasmillas luksusgarn, og 75 gram rester av 2-trådsgarn i lys grå og blå.

Pinner: Addi og Harmony Wood nr. 3.5 og 4.5.

Størrelse: La opp etter 12 år i vidde, strikket ca størrelse 14 år i lengde.