Archive for oktober, 2015

Halloween

Årets Halloween:

Halloween 3

Halloween 1

Halloween 2

Barnas idrettsdag

Siste sjanse for Jonas til å være med på Barnas idrettsdag, til neste år er han 13 år og for stor til å delta:

Barnas idrettsdag

Nordlandsgenser med ny vri

Da jeg så denne genseren visste jeg med en gang at jeg måtte ha den. Bestilte garn og oppskrift fra To damer, men det ble liggende en stund siden jeg hadde en haug med strikkeprosjekter hele sommeren og utover høsten. Men nå er den ferdigstrikket og brukt opptil flere ganger.

Nordlandsgenser 1

Jeg har gjort litt om på originaloppskriften, blant annet ved å endre på ermene. De var egentlig veldig vide nederst, men mine har vanlig vidde. Jeg har brukt Tumi i stedet for Finull, så jeg måtte gjøre litt om på masketallet, og alle fargene ble ikke helt like originalen. Genseren min er litt oversized, men ikke like mye som den egentlig skulle vært etter oppskriften. Jeg har fått den akkurat slik jeg ville ha den, og da er jeg veldig fornøyd.

Nordlandsgenser 2

Oppskrift: Nordlandsgenser

Garn: 470 gram koksgrå, 45 gram petrol, 40 gram hvit, 15 gram grå og 10 gram bondeblå Tumi.

Pinner: Addi nr. 3 og 3.5

Størrelse: L

Calella og Barcelona

Hele familien tilbragte høstferien, sammen med Meløy hornmusikk og venner, i Calella og Barcelona i Spania. Deilig og varmt hadde vi det, og veldig koselig:

Spania

For mange, spesielt de yngste i reisefølget, var bading hovedaktiviteten. Både i det flotte bassenget på hotelltaket og på stranden. Deler av Meløy hornmusikks Blowshow ble fremført to av kveldene i strandteltet i Calella, ellers ble det en del shopping, spising og vandring i gatene.

Vi tilbragte en dag i Barcelona, og da oppsøkte søster og jeg byens mest berømte strikkebutikk «All you knit is love». Meget hyggelig innehaver som kan sine ting. I tillegg en av de få vi møtte i Spania som snakket godt engelsk, og det var ikke så rart siden hun viste seg å være amerikansk. I tillegg til denne butikken i Barcelona fant vi en liten og hyggelig butikk med stoffer, bånd, knapper og litt garn i Calella:

Spaniafangst

Og dette ble med hjem. Fine ferieskatter.