Archive for september, 2014

Ulldress til en liten gutt

Dette kan aldri bli feil som barselgave. Håper også disse mottagerne vil komme til å bruke og sette pris på dette fantastiske plagget:

Erlingdress1

Oppskrift: Wooly Jumpsuit

Garn: 95 gram naturgrå, 60 gram skifer og 60 gram akvamarin 2-tråds Nøstebarngarn

Pinner: Harmony Wood og Addi nr. 3.5 og 4

Størrelse: 6 – 9 måneder

Erlingdress2

Bok i september: Lukkede rom

Tredje bok i september:

  “Lukkede rom”

VisBildeServlet

Av Care Santos

En bok med to parallelle handlinger fra hver sin tid. Synes allikevel ikke jeg fikk gode nok svar på alle spørsmål som ble stilt i løpet av boka.

Fra bokomslaget: 

I et modernismens Barcelona forbereder matriarken i en av byens mest fremstående familier, innflytningen i et gedigent herskapshus ved den nyetablerte hovedgaten Paseo de Gracia. Det viser seg at husets vegger skjuler hemmeligheter som aldri bør avsløres. Denne arven fra fortiden er det Violeta, den siste i familierekken, med ett blir nødt til å forholde seg til. En fortid som sett med nåtidens øyne er et puslespill der flere av brikkene stadig mangler … Med bred pensel maler Care Santos et imponerende sosialt og historisk bilde av en families historie i Barcelona. Care Santos svinger mesterlig mellom epokene, fra de siste årene i det 19. århundre frem til nåtiden, uten at helheten noen gang blir ødelagt. Karakterene er troverdige og leseren blir hensatt til tidligere tider gjennom et elegant språk. Anbefales på det varmeste! Revista Leer Bokens styrke ligger ikke i ideen eller konseptet, men den ligger i dens evne til å få oss til og endre vårt syn på ting rundt oss og på oss selv.

Kjolen Aurora

Helt ny og selvkomponert kjole er blitt til. Navnet har den fått fra en av hovedpersonene i boka «Jenta på klippen»av Lucinda Riley.

kjole1

Kjolen ble til etter hvert som den ble strikket, så noe oppskrift har jeg ikke denne gangen heller.

kjole2

Har laget en liten åpning bak og satt i en søt liten knapp.

Oppskrift: Egen

Garn: 130 gram Dale Babyull

Pinner: Addi nr. 3

Størrelse: Ca. 6 – 9 måneder vil jeg tro

Kosejakke

Tora har nettopp fylt 18, og gaven fra oss var en ordentlig kosejakke:

Skappel1

Jeg tok utgangspunkt i oppskriften på en av Skappeljakkene, men gjorde en del forandringer underveis. Strikket blant annet forstykkene på en litt annen måte ved å felle mer mot halsen, og strikket vrangbord langs hele åpningen foran.

Skappel2

Oppskrift: Skappeljakken med en del endringer

Garn: 330 gram Drops Alpaca og 130 gram Sandnes Silk Mohair

Pinner: Harmony Wood nr. 5

Bøker i september: Senor Peregrino og La Peregrina

Første og andre bok i september:

  “Senor Peregrino og La Peregrina”

cats

Av Cecilia Samartin

Kjøpte La Peregrina på salg og begynte å lese den. Forsto etter hvert at dette var andre bok i en serie. La derfor boka fra meg halvlest og kjøpte Senor Peregrino. Da falt mange brikker på plass og jeg kunne lese resten av det som var bok nummer to. Tilfeldigvis er jeg også blitt klar over at bok nummer tre nettopp er utgitt. 

Fra bokomslaget: 

– Hvorfor kastet barna stein på meg, mamma? Jamilet er en usedvanlig vakker jente i en støvete mexicansk landsby. Men under klærne skjuler hun et grotesk fødselsmerke. Det er som om hun har sittet i djevelens hånd. Med håp om å bli som alle andre flykter Jamilet til USA. Hun får som jobb å ta seg av den gamle Señor Peregrino. Når han forteller om sin pilegrimsvandring til Santiago de Compostella, forandres alt. 

Jamilet vil vite sannheten om Señor Peregrinos store kjærlighet, den mystiske, spanske kvinnen Rosa. I nåtid i California får vi fortellingen om hvordan unike vennskapsbånd strekkes når jakten på identitet og familie virvler opp en gjemt fortid. Parallellhistorien foregår mange år tidligere i Spania, der Rosa forteller om hvordan hun måtte flykte fra sin landsby, hvor man mente hun bar djevelens merke. Rosa slår seg sammen med sigøynere som dyrker hennes overnaturlige evner. Men Rosa får et kall, for å forandre sitt liv må hun gå pilegrimsveien til Santiago de Compostela. På en måte som bare Cecilia Samartin kan, veves de to kvinneskjebnene sammen til en følsom og overraskende slutt.

Jeg buzzer Vanish

Jeg er Buzzador og har for tiden en pågående testing av Vanish. Her kommer en liten rapport fra flekkfjerningstesten jeg har gjort:

Flekktest2

  Hvit prøvelapp ble gnidd godt inn i fuktig gress slik at den ble full av grønske. Smurte på Vanish Powergel og lot det virke i noen minutter. Vasket deretter lappen på 40 grader. Resultatet ble slik:

flekktest2a

 Helt hvit og fin igjen!

Tenkte at jeg måtte sette Vanish på en litt hardere test. Fant en shorts som tilhører Jonas. Den hadde fått svarte flekker i baken. Ligner på tjære eller asfalt:

flekktest1b

Smurte inn med Vanish Powergel og lot det virke en liten stund. Flekken så ganske gjenstridig ut, så jeg hadde Vanish Oxi Action i maskinen og satte vasken på ved 40 grader. Resultatet?

Flekktest2b

Stort sett helt ren igjen!