Archive for august, 2014

Bok i august: Mors bok

Andre bok i august:

  “Mors bok”

VisBildeServlet

Av Margaret Skjelbred

Liker mye av det forfatteren skriver, og dette er også en god bok som gir innsikt i et for meg ganske ukjent og fjernt miljø. Fra bokomslaget: Dette er historien om en spesiell barndom – på godt og vondt – og om forfatterens inderlige ønske om å slippe å tro på Gud. Men er det mulig, med en slik bakgrunn? Margaret Skjelbred vokste opp i en Vestfoldbygd på 50- og 60-tallet, med foreldre som var haugianere. Etter morens død setter forfatteren seg ned med barndomshjemmets bøker: Bibelen, den gamle billedbibelen, huspostiller og seks skrivehefter, der moren har skrevet historien om en ung kvinnes skjellsettende, religiøse omvendelse. Barndomsminner vekkes til live, og Skjelbred viser nok en gang sin enestående evne til å levendegjøre et barns verden.

 

Liten jakke

Sommerferiestrikken måtte bli noe lite og enkelt siden det skulle være med på ferie:

Lillajakke1

Oppskrift: Basert på Pickles Liten sommerbrisjakke med endringer i strukturstrikken og garntype.

Garn: 100 gram Pickles Pure Wool

Pinner: Addi nr. 3

Størrelse: Ca. 9 måneder håper jeg

Lillajakke2

Sommerferie i Trondheim

I år gikk ferien til Trondheim. Tanken var å gjøre litt av det vi aldri fikk gjort mens vi bodde der i tre år. Vi var i Pirbadet, vi shoppet i Midtbyen og på City Syd, vi var på Vitensenteret, kjørte gokart og spilte bowling, var på Munkholmen og på Rockheim, besøkte Nidarosdomen, spiste  på Egon i Tyholttårnet, handlet på Ikea og tok Gråkallbanen. Mulig jeg har glemt noe nå, men vi fikk mye ut av en uke:

Trondheim

 

Bok i august: Bridget Jones, Mad about the boy

Første bok i august:

  “Bridget Jones, Mad about the boy”

Mad

Av Helen Fielding

Måtte selvfølgelig ha tredje bok om Bridget Jones. Morsom bok, men om dette blir like stor suksess som bok og eventuelt som film er jeg i tvil om. Det skal mye til for å bli like bra som forgjengerne. Fra bokomslaget: Bridget Jones er tilbake! Nå kommer endelig den tredje boken, og vi følger Bridget gjennom en ny fase i livet. Riktignok er hun blitt eldre, men hun er like herlig. Handlingen i «Bridget Jones: Mad about the boy» er lagt til nåtidens London. Bridgets liv er som tidligere fylt av mangfoldige utfordringer og kuriøse ting hun må ta stilling til. Mens hun grubler over alt dette, snubler hun seg gjennom dagene som alenemor og med alt fra manglende Twitter-følgere, konsekvensene av teksting i flylla og uforståelig moderne teknologi til hvordan beholde draget selv om årene suser forbi. «Mad about the boy» er rett på sak, gripende, spennende, klok, opprørende og utrolig festlig.