Archive for juli, 2014

Turné og turnering

Helga var travel, spesielt for Jonas:

spilling fredag

Bandet Perfection med Simen, Jonas, Tora og Isak spilte på Meløyturneringens Pub & Standup på fredag.

Spilling lørdag

Lørdags formiddag spilte Perfection på Ørnes gamle handelssted i anledning åpningen av kunstutstillingene under Sommerdagan.

Hjemtur

Så var det bare å komme seg fort hjem i båt

fotballkamp

Slik at man kunne spille kamp på Meløyturneringen. Jonas i Brasildrakt.

Bok i juli: Mors gaver

Fjerde bok i juli:

  “Mors gaver”

VisBildeServlet (1)

Av Cecilie Enger

En fantastisk flott bok som overbeviser meg viktigheten av julegavelistene som også jeg har ført  i ca. 20 år. Spennende om Cecilie Engers familie, her dukker flere kjente navn opp. Fra bokomslagets bakside: En varm og personlig beretning om å se en av sine nærmeste forsvinne inn i den store glemselen. Da Cecilie Engers mor havner på sykehjem, hardt rammet av Alzheimer, blir barndomshjemmet tømt og solgt i løpet av en helg. Under opprydningen finner Cecilie morens sirlig nedtegnede lister over samtlige av familiens julegaver gjennom fire tiår. Gaver gitt og gaver fått, til og fra mennesker med svært forskjellige livsskjebner. Med listene som utgangspunkt skriver Enger sin egen families historie, fra slutten av 1800-tallet og frem til i dag. Samtidig fortelles en annen historie. I løpet av de to årene Cecilie Enger skriver Mors gaver, viskes morens hukommelse og personlighet gradvis ut. Denne romanen er en fortelling om gaver, erindring, og om vår lengsel etter å holde tiden fast.

Bok i juli: Maya

Tredje bok i juli:

  “Maya”

d203148f63489d1065feadd7434a56916547e33596b6f697200dac6e

Av Isabel Allende

En forfatter jeg har likt veldig godt helt siden jeg leste boka «Om kjærlighet og skygge» rundt 1990. Denne boka var også veldig bra.  Fra bokomslagets bakside: Amerikanske,  unge og vakre Maya er 19 år, opprørsk og vrang. Kanskje ikke så rart, med den oppveksten hun har hatt: bokstavelig talt høytflyvende, fraværende foreldre, i tillegg til Nini og Popo, de relativt eksentriske, men likevel kjærlige besteforeldrene i California. Oppdragelsen hennes har vært preget av store doser både astrologi og astronomi, og et rehabiliteringsopphold i Oregon, før hun til slutt har havnet langt ute på skråplanet i Las Vegas. Det er for å redde Maya at familien sender henne sørover, til en venn av bestemoren, på den lille øya Chiloé, sør i Chile. På Chiloé blir hun venn med den mye eldre Manuel Arias, som hjelper henne til et innblikk i sin egen, dramatiske eksil-chilenske familiebakgrunn.

Rotur

To slitne menn, en liten og en stor, kommer hjem etter å ha rodd til Hestøya og tilbake:

Rotur

 

Bremnes

Vi er heldige som har en stor langgrunn sandstrand her vi bor:

Bremnes2

Bremnes1

Høstvest og restetunika

For en god stund siden kjøpte jeg en garnpakke til Pickles sin høstvest. Pakken besto av 4 nøster Cashmerino Silk, et garn som dessverre er utgått. Høstvest ble strikket med rosabeige som bunnfarge:

Høstvest1

Vesten er strikket i størrelse ca.3 -6 måneder. Da den var ferdig hadde jeg nesten 3 hele nøster mønsterfarger igjen, i tillegg til et par meter bunnfarge. For å utnytte restene la jeg opp til en tunika som jeg strikket ovenfra og ned, slik kunne jeg strikke til garnet tok slutt og få utnyttet alt:

Tunika1

Tunikaen har ukjent størrelse. Den må prøves på noen for å fastslå hvor stor den er.

Høstvest2

Oppskrift: Høstvest

Garn: 65 gram Pickles Cashmerino Silk

Pinner: Addi nr. 3.5

Størrelse: Ca. 3 – 6 måneder

Tunika2

Oppskrift tunika: Egen som ble til underveis

Garn: 135 gram Cashmerino Silk

Pinner: Addi nr. 3.5

Størrelse: Foreløpig ukjent

Vest og tunika

Hjertekjole til tantebarnet

Yngste tantebarn er stadig heldig og får nye strikkeplagg. Denne gangen ble det egenkomponert hjertekjole i bomull:

Hjertekjole1

Kjolen er strikket uten oppskrift og uten å ha vært prøvd på underveis. Tante har visst overvurdert jentas størrelse en smule, denne kjolen vil nok passe i alle fall i to somre til. Men som løs og ledig sommerkjole fungerer den fint denne sommeren også :)

Hjertekjole2

Kjolen har knapp bak, men åpningen kunne like godt vært sydd sammen siden den er rikelig vid i halsen. Men knappen får sitte der som pynt når den først er kommet på.

Oppskrift: Egenkomponert mens den ble strikket

Garn: 230 gram Drops Muskat

Pinner: Harmony Wood nr. 3.5

Størrelse: Ca. 4 år ser det ut som.

Garnet er en gave fra Tone Valmo.

Jonas 11 år!

Jonas fylte 11 år fredag 11. juli:

Jonas 11 år

Stor 11-åring!

Bursdag

Bursdagsselskapet

Vannsklie

Vannsklie var en av gavene

Trampoline

Trampoline var en annen gave

Lagbilde

Og fotballmål var også en gave. Her er et lagbilde tatt i forkant av innvielseskampen.

Bok i juli: Agnes i senga

Andre bok i juli:

  “Agnes i senga”

Agnes-i-senga_productimage

Av Heidi Linde

Humoristisk og lettlest bok, perfekt i sommervarmen.  Fra bokomslagets bakside: Agnes er 32 år, hun er blitt forlatt av kjæresten og flytter inn i farens leilighet. Her er hennes liv. Agnes lukker øynene og ser for seg begravelsen sin. Det er det samme hver gang. Den fullsatte kirka, den hvite kista nesten skjult under overdådige kranser, blomstene som strekker seg hele veien nedover midtgangen, den lille trykksaken i eksklusivt papir med et fordelaktig fotografi av henne selv på forsiden; smilende og livsglad, et hjerteskjærende gjensyn med dette unge mennesket som så meningsløst skulle bli revet bort. Man kan dø av sorg, også, tenker Agnes, det har hun lest et sted.

Sommervarme

Sommervarmen er ubeskrivelig i år. Flere uker med sol og høye temperaturer:

svøm

Jonas fisker sammen med bestefar

Svøm1

Malin svømmer i havet – lenge….

svøm2

Her kommer Jonas på land etter en dukkert

Neste side »