Archive for desember, 2013

Strikkeåret 2013

Endelig er det tid for kavalkader og årsregnskap igjen. 2013 ble nok en gang et bra strikkeår. Nedenfor har jeg laget et bilde av utvalgte plagg, og videre følger litt tall og statistikk. Tidligere år kan du se her: 200920102011 og 2012 .

Årskavalkade

Antall strikkede plagg: Jeg har strikket 55 plagg i 2013: 11 luer, 10 gensere, 7 par votter, 7 par sokker, 6 kopptuer, 4 jakker, 3 heldresser, 2 bukser, 2 puter, 2 kjoler og en hals

Plagg til hvem: Jeg har strikket 19 plagg til tantebarna, der den yngste nok har fått flest, 7 plagg er gaver, 7 plagg er bestillinger/teststrikk, 6 strikkede ting til huset, 5 barselgaver, 5 plagg til meg selv, 3 til Jonas, et plagg til Malin og et plagg til en kusine. Mannen og eldstesønnen har ikke fått noe, men så ønsker de seg sjelden strikkede ting.

Fargemessig ser det slik ut i 2013: Den soleklare vinneren i fjor var lilla med hele 15 strikkede plagg. I år er det jevnere i toppen med 13 blå plagg, 10 lilla og 8 brune. Videre ble det 7 grå, 3 oransje, 3 grønne, 3 rosa, 3 hvite, 2 røde, 2 beige og et svart plagg.

Garntyper som er brukt i år: 1300 gram Dale Falk, 500 gram Drops Karisma, 490 gram Drops Merino Extra Fine, 420 gram DSA Sterk, 400 gram Drops Alpaca Boucle, 325 gram Sandnes Mini Alpakka, 300 gram DSA Faerytale, 240 gram Pickles Extra Fine Merino, 240 gram Dale Freestyle, 205 gram Rasmillas luksusgarn, 200 gram Pickles Pure Wool, 180 gram 2-tråds Nøstebarngarn, 160 gram Rauma Finullgarn, 150 gram Evilla, 150 gram Pickles Summer Wool, 145 gram Pickles Angora, 100 gram Sandnes Fritidsgarn, 100 gram Pickles Fager, 100 gram Pickles Merino Tweed, 85 gram New Zealand Lammeuld, 70 gram Rowan Baby Merino Silk, 65 gram DSA Alpakka, 65 gram Arwetta, 55 gram Drops Baby Merino, 35 gram Rowan 4 PlySoft og 30 gram Regia. Av disse var Pickles Merino Tweed og Pickles Pure Wool nye og spennende bekjentskaper som jeg gjerne bruker på nytt.

Antall oppstrikkede gram: I 2013 har jeg strikket opp 6560 gram garn mot 11035 gram garn i 2012. Hva det skyldes er usikkert, da antall plagg er omtrent det samme. Men jeg har antagelig strikket flere små plagg, og flere plagg i tynn og lett ull.

Trender: Dette året ble også preget av tantebarnet som ble født i slutten av 2012. Mye er blitt strikket til henne i år, hele 11 plagg. Slik må man kunne si at Babystrikk har vært den største trenden i 2013. I tillegg bærer årets strikk preg av sauer, pirater, elefanter, kyr og ugler, bare se på bildet over :)

Beste strikkerelaterte happening: Å få strikke modeller for Pickles:

hoved

 

dotte

Bloggen: Bloggen har hatt 38478 treff i 2013 og jeg har skrevet 98 innlegg. De mest brukte søkeord for vilkårlige treff har vært Skappelgenser (i år også) og Mariusgenser, mens det fremdeles er mange som kommer innom etter å ha søkt på traktor!

Året som kommer, 2014: Jeg starter på året med 17630 gram garn i skapet. Dessverre kan ikke alt kombineres og utnyttes på en konstruktiv måte uten å fylle på med nytt. Men det er heller ikke et mål å slanke lageret betraktelig, noe må man ha å velge i. Jeg ønsker å strikke et par jakker til meg selv, i tillegg trenger Jonas et par nye gensere. Ellers blir det barselgaver og strikk til tantebarna.

Godt nytt strikkeår til alle hobbyvenner!

Sirkelluer

Tantejentene Anna og Lise ønsket seg nye sirkelluer til jul:

Lilla sirkellue

Turkis sirkellue

Oppskrift: Dale Sirkellue av Arne & Carlos

Garn: Dale Freestyle

Pinner: Harmony Wood nr. 4.5 og 5

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

Sirkelluer

Kulester

Tora har fått kulester til jul:

kulester

Oppskrift: Modifiserte kulester av Jorid Linvik

Garn: 80 gram Sterk fra DSA

Pinner: Harmony Wood nr. 3.5

Størrelse: 36

Endringer: Dette er opprinnelig små barnesokker. Jeg har brukt tykkere garn og pinner og forlenget med ekstra mønster. I tillegg har jeg strikket en annen hæl og en annen tå.

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

Tovede votter

De to minste tanteguttene fikk tovede votter i julegave:

Odinvotter

Oppskrift: La opp 40 masker med dobbelt garn. Felte til 36 over håndleddet. Strikket til vottene passet min hånd. Tovet på 40 grader.

Garn: 25 gram marineblå og 20 gram jeansblå Rasmillas luksusgarn

Pinner: Harmony Wood nr. 5.5

Størrelse: Ca 7 år

Garnet er kjøpt hos: Rasmilla

Lokevotter

Oppskrift: La opp 36 masker med dobbelt garn. Felte til 32 over håndleddet. Strikket til vottene passet min hånd. Tovet på 40 grader.

Garn: 200 gram Sandnes Fritidsgarn

Pinner: Harmony Wood nr. 5.5

Størrelse: Ca. 5 år

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

Mariusputer

To av tanteguttene fikk Mariusputer til jul:

Brun pute

Grå pute

Oppskrift: 144 masker. 20 cm ensfarget og en mønsterbord.

Garn: 120 gram brun og grå, 40 gram hvit og lys gråblå og 5 gram beige og  gråblå Drops Merino Extra Fine

Pinner: Harmony Wood nr. 4.5

Størrelse: 40 x 40

Boblelue

En av Malins klassevenninner fikk lue i julegave:

Boblelue

Oppskrift: Boblelue

Garn: 80 gram Falk

Pinner: Harmony Wood nr. 3 og 3.5

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

Uglegenser

Lille tantebarn fikk uglegenser til jul:

Uglegenser

Oppskrift: Uglegenser fra Sandnes

Garn: 125 gram brun, 55 gram rosa og 25 gram hvit Falk fra Dale

Pinner: Harmony Wood nr. 3 og 3.5

Størrelse: 2 år

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

God jul!

Vi ønsker alle en fortsatt riktig god jul med bilder fra julaften i vår familie:

Jul1

Jul2

 

Bok i desember: Citadell

Spennende bok som jeg hadde store forventninger til fordi de to første i serien er helt fantastiske:

  “Citadell”

Citadell_productimage

Av Kate Mosse

Fantastisk trilogi om en skjult kodeks og jakten på den og instinktet om å skjule og vokte over den. Handlingen i bøkene går over mange århundrer og har et enormt persongalleri. Den siste boka er nærmest vår tid, og for meg var det nesten en nedtur etter å ha drømt meg bort i middelalderens Carcassonne. Handlingen er allikevel fryktelig spennende og denne boka og resten av trilogien anbefales på det sterkeste – i alle fall om du liker historie og mystikk samlet mellom to permer.  Fra bokomslagets bakside: Oppfølgeren til Labyrinten og Gravkammer er en fengslende historie om krig, kjærlighet og tapre unge kvinner og menn. Carcassonne, 1942: Ved en tilfeldighet dras den energiske og modige 18-åringen Sandrine inn i kampen mot den tyske overmakten. Sammen med de andre unge kvinnene i nettverket «Citadell» er hun villig til å ofre alt for å befri den franske middelhavskysten, slik forfedrene kjempet mot innvandrere fra nord mange hundre år tidligere. Sandrines partisaner forsvarer også en eldgammel hemmelighet som – hvis den havner i feil hender – kan endre historiens gang. Idet krigen går mot slutten, er Sandrines skjebne uløselig bundet til tre forskjellige menn. Men hvem er den egentlige fienden? Hvem utgjør den største trusselen? Og hvem er den sanne beskytteren av hemmelighetene som i generasjoner har trukket mennesker til foten av Pyreneene?  Med Citadell har Kate Mosse skrevet en storslått, frittstående avslutning på sin kritikerroste Languedoc-trilogi, som har begeistret millioner av lesere verden over. Citadell kombinerer Labyrintens barske action med Gravkammers mysterier.

Julekonsert

Julekonsert i Meløy kirke:

konsert1

Aspirantene med Jonas på slagverk

Konsert2

Simen og Tora

Konsert3

Ida Henriette

Konsert4

Korpset med Simen på slagverk

Neste side »