Archive for oktober, 2013

Oktoberstrikk 2013

Dette har jeg strikket i oktober:

Oktoberstrikk

 

Bok i oktober: Så lenge det er stjerner på himmelen

Siste bok ut i oktober:

  “Så lenge det er stjerner på himmelen”

9788202385873

Av Kristin Harmel

En varm og fengende familiehistorie som virkelig rører ved leseren.  Denne boka var vanskelig å legge fra seg.  Fra bokomslagets bakside: Hope, skilt og mor til en datter på tolv, driver det gamle familiebakeriet på Cape Cod. Bestemoren Rose er på vei inn i glemselen, men i et glimt av klarsyn gir hun Hope en liste med navn og ber henne reise til Paris for å finne ut hva som skjedde med familien under krigen. Det blir en reise tilbake i tid, og vi får en sterk historie om hvordan muslimene hjalp jødene med å flykte fra nazistene.

Høsthelg

Når været er bra er høsten vakker, og det er fint å være ute:

Ute

Ull i bruk – her også

Ull i bruk har vært en gjenganger på mange blogger i det siste etter at Monstermønster først publiserte sitt innlegg om temaet. Her kommer mitt:

Ullibruk

Her er ullplaggene jeg bruker for tiden, noen mer og andre mindre.

Til venstre den grønne jakken som først ble strikket som jakken Nanna. Den ble alt for stor og vid til meg, og da bestemte jeg meg for å rekke opp hele prosjektet. Jakken fikk nytt liv etter andre gangs strikking, men den blir ikke brukt så ofte fordi den fortsatt er ganske stor. Det virker som kombinasjonen av de tre garntypene i jakken går ut og vokser i bruk. I tillegg er jakken utrolig varm, så den blir brukt når jeg skal til steder der jeg forventer å fryse.

Den lyse kjolegenseren var et herk å strikke. Alpaca Bouclé var ikke så strikkevennlig da pinnene hektet seg fast i de små løkkene. Men genseren er hyppig brukt. Den er lett og veldig varm, og det er deilig med plagg som varmer rumpe og lår.

Den lilla vesten brukte jeg veldig mye den første tiden. Etterhvert har den faktisk blitt avglemt. Men nå er den børstet støv av, så kanskje den kommer på denne vinteren. Vesten er veldig varm, den også. Består av dobbelt garn i ull og alpakka.

Mariusgenseren er en favoritt. Må innse at jeg trenger enda en genser, kanskje i et annet mønster.

Den brune jakken strikket jeg da yndlingsjakken min måtte kasseres på grunn av hull både her og der. Den ble ikke like god som den gamle selv om oppskriften er omtrent den samme. Garnet er et annet, så type garn er nok avgjørende akkurat i dette tilfellet.

Yndlingsjakken var denne. Må nok strikke en ny!

ullibruk2

Jeg savner en ny yndlingsjakke, den var i dobbel tynn ull, men jeg må antagelig ha et par jakker i enkel tynn ull også. Men tør jeg gå for striper? Ser man bredere ut da? Kanskje en jakke med mønster blir bra!

Nå har jeg bare tatt med mine egne strikkeplagg. Ikke de jeg har gitt bort, og ikke de som ungene har. Et skikkelig egoinnlegg altså. Burde kanskje hatt med Still Light også, den bruker jeg veldig mye selv om det er en kjole.

Still_Light_3_medium

Dersom du vil se enda mer ull i bruk bør du titte på følgende blogger: Monstermønster, Marihøna, frksnupp, vibeke, Wool rocks og Pinneguri.

Bok i oktober: Nothin´to lose

Første bok ut i oktober er en murstein av en bok. Men du verden for en bok:

  “Nothin´to lose”

0062131729

Av Ken Sharp, Paul Stanley og Gene Simmons

Et fantastisk innblikk i hvordan hardt arbeid og troen på å lykkes førte til at suksessen ble et faktum.  Fra bokomslagets bakside: Nothin’ to Lose: the Making of Kiss (1972-1975) chronicles for the first time the crucial formative years of the legendary rock band Kiss, culminating with the groundbreaking success of their classic 1975 album Alive! and the smash single Rock and Roll All Nite, a song that nearly four decades later remains one of the band’s most enduring anthems. Drawing on more than 200 interviews, the book offers a captivating and intimate fly-on-the-wall account of their launch, charting the struggles and ultimate victories that led them to the threshold of superstardom. Constructed as an oral history, the book includes original interviews with Paul, Gene, Ace, and Peter, as well as producers, engineers, management, record company personnel, roadies, club owners, booking agents, concert promoters, costume, stage and art designers, rock photographers, publicists, and key music journalists. Many of Kiss’ musical contemporaries from the time, most of whom shared concert bills with the band on their early tours, also lend their perspective via new interviews; these include Bob Seger, Alice Cooper and Ted Nugent as well as members of Aerosmith, Black Sabbath, Rush, Slade, Blue Oyster Cult, Mott the Hoople, Journey, REO Speedwagon, Styx, Raspberries, James Gang, New York Dolls, Iggy and the Stooges, The Ramones, Suzi Quatro, Savoy Brown, Argent, Nazareth, Uriah Heep, and Wishbone Ash among others. The end result is an indelible and irresistible portrait of a band on the rise and the music scene they changed forever.

Enda en Marius – igjen

Mariuser blir strikket fra tid til annen uansett om man tror man er ferdige med dem. Denne siste har jeg strikket til datteren av en venninne/kollega av meg:

Mariusgenser

Oppskrift: Marius med rundfelling

Garn: 500 gram marineblå Falk, 60 gram hvit Falk og 10 gram rød Falk

Pinner: Harmony Wood nr. 3 og 3.5

Størrelse: Medium

Endringer: Strikket bolen 10 cm lengre enn målene som var oppgitt i oppskriften. Strikker vrangborder istedet for perlestrikk.

Dottegenser

Jeg har strikket en dottegenser for Pickles:

dottegenser

Genseren finner du oppskrift til her. Den er strikket av herlig angora og har nydelige dottearmer.

dott2

Oppskrift: Dottegenser

Garn: 125 gram Pickles Angora, farge korall

Pinner: Harmony Wood  nr. 4

Størrelse: XS

Alle foto: Pickles

Septemberstrikk 2013

Dette har jeg strikket i september:

Septemberstrikk 2013