Archive for september, 2013

Septembersokker

Har ikke deltatt alle måneder i sokkealongen på Uformelt, men septembers mysteriesokker måtte jeg være med på:

Septembersokker

Oppskrift:  Mysteriesokker  av Wims

Garn: 65 gram dyp lilla Arwetta

Pinner: Karbonz nr. 2.5

Blowshow 2013

27. og 28. september var det tre forestillinger i årets Blowshow:

Simen

Simen spilte gitar og sang «Love cries».

Bok i september: Jenta på klippen

Siste bok som ble lest i september var «Jenta på klippen»:

  “Jenta på klippen”

VisBildeServlet

Av Lucinda Riley

Enda en god bok fra en forfatter som jeg oppdaget for kort tid siden.  Fra bokomslagets bakside: Grania Ryan har forlatt samboeren i New York etter at hun mistet sitt ufødte barn. Nå søker hun trøst hos familien hjemme i Irland. En dag hun er ute og går, får hun øye på en liten jente helt ytterst ute på klippen. På det tidspunktet vet hun ikke at Aurora Lisle skal komme til å forandre livet hennes. Det viser seg at familien Ryan og familien Lisle har en lang felles historie, men dramatiske hendelser i fortiden har ført til at det er ondt blod mellom dem. Det er til slutt Aurora og hennes bemerkelsesverdige vesen som sørger for å forene de to familiene. I mellomtiden får vi være med på en spennende reise gjennom historien, der et hittebarn i London spiller en avgjørende rolle. En stor fortelling om sorg og tap, men også om kjærlighet og håp. Jenta på klippen er en handlingsmettet og gripende good read med handling fra England, Irland og New York, og med flere parallelle historier som spenner fra 1914 fram til i dag.

Ulldress – et basisplagg

Tantebarnet vokser fort og må holde seg god og varm i høst og i vinter. Derfor har jeg strikket en ny ulldress til henne:

Dress2

Ren ull rett på kroppen, riktignok med bleie og body under, ser ikke ut til å være et problem.

Dress1

Oppskrift: Wooly Jumpsuit

Garn: 110 gram rød, 65 gram brun og 65 gram lys grå Rasmillas luksusgarn.

Pinner: Harmony Wood nr. 3.5 og 4

Størrelse: Ca. 2 år

Garnet er kjøpt hos Rasmilla

Dress

Villsaujakke

Designer Pinneguris nydelige barnejakke «Villsauene på Runde» har vært et av prosjektene mine de to siste ukene, og nå er den ferdig:

Villsauferdig1

Saueflokker pent på rekke over det hele.

villsauferdig2

Oppskrift: Pinneguris Villsauene på Runde

Garn: ca. 95 gram okergul DSA tynn alpakka, rester av Sandnes alpakka og rester av Drops alpakka

Pinner: Harmony Wood nr.2.5 og 3

Størrelse: 3 år

villsauferdig3

Jakken ble myk og fin i alpakka.

villsauferdig4

Her er baksiden som viser hvor fint det blir når klippekanten syes dobbelt ned mot vrangen. Veldig fornøyd med denne løsningen som gjør strikking av belegg overflødig :)

Bøker i september

Til nå i september har jeg lest to gode bøker. Blomstenes hemmelige språk og Mokka:

 

“Blomstenes hemmelige språk”

320x

 Av Vanessa Diffenbaugh

   Fra bokomslagets bakside: Victoria har tilbrakt hele barndommen i forskjellige fosterfamilier og har aldri latt noen få komme nært innpå seg. Blomstene og deres betydning er blitt hennes måte å kommunisere med verden på. Som 18-åring bor hun i en liten avsidesliggende park i byen, der hun har skapt sin egen hemmelige hage. En dag møter hun blomsterhandleren Renata som blir imponert over Victorias kunnskaper om blomsterspråket og evne til å sette sammen vakre og talende buketter. Hun tar Victoria med til blomstermarkedet, der Victoria møter en mystisk ung mann som skal vise seg å ha forbindelse med fortiden hennes. En fortid med store og vonde hemmeligheter. Snart må Victoria ta et farlig valg – tør hun å satse alt for å finne lykken? Vanessa Diffenbaughs roman er en rørende og medrivende historie om kjærlighet, tilgivelse og forsoning – og den gir et fascinerende innblikk i det viktorianske blomsterspråket.

“Mokka”

Tatiana de Rosnay_Mokka NO_1 korr

Av Tatiana de Rosnay

Enda en god bok fra denne forfatteren. Men er den ikke litt lik Bumerang? Fra bokomslagets bakside: Fra suksessforfatteren av Saras nøkkel, Bumerang og Huset du elsket. Justine lever et rolig liv i Paris med mann og to barn inntil en onsdag ettermiddag hele tilværelsen snus på hodet: Sønnen Malcolm blir overkjørt, men bilen stopper ikke. Malcolm ender i koma. Etterforskningen står på stedet hvil. Justine og mannen Andrew er i sjokk og blir fylt av bitterhet og mangel på forståelse. Det går utover forholdet deres. Selv om både hennes mann og foreldre råder henne til å la det være, klarer ikke Justine å oppgi å lete etter den ansvarlige for ulykken. Hvem var det som kjørte den gamle mokka-fargede Mercedesen? Den eneste som støtter Justine i jakten etter et svar på dette spørsmålet, er hennes svigermor Arabella. Sammen med henne og datteren reiser Justine til Biarritz, der det sjokkerende svaret kommer for en dag.

Dottejakke

Pickles og jeg presenterer:

Dottejakkeferdig

Dottejakken! Pickles har designet, jeg har strikket modellen for dem. Den finnes i mange fine farger og er ukas kit i shopen akkurat nå. Løp og kjøp! Akkurat denne avbildede jakken kan jeg gi følgende detaljer om:

Oppskrift: Glad dottejakke

Garn: ca. 150 gram Summer Wool og ca. 20 gram Angora

Pinner: Harmony Wood nr. 3

Størrelse: 5/6 år

Alle foto: Pickles

Auguststrikk 2013

Dette har jeg strikket i august:

Auguststrikk 2013