Archive for august, 2013

Bok i august: Tråden

Dette ble nok siste bok i august:

“Tråden”

VisBildeServlet

 Av Victoria Hislop

Som alltid en fantastisk roman fra Victoria Hislop som har Hellas og gresk historie som bakteppe i alle sine romaner. Denne boka var veldig bra, og er skrevet slik at man blir glade i hovedpersonene.  Fra bokomslagets bakside: En by i opprør. Et folk i fare. En fortelling om håp, lojalitet og kjærlighet. Thessaloníki, 1917. Den natten Dimitri Komninos blir født, raseres den multikulturelle byen Thessaloníki av en katastrofal brann. Fem år senere må en liten jente, Katerina, flykte til Hellas, da hjemmet hennes i Lilleasia blir ødelagt av den tyrkiske hæren. I kaoset om bord på båten kommer hun bort fra moren sin. Fra den dagen flettes livene til Dimitri og Katerina sammen. Thessaloníki, 2007. En ung gresk mann, oppvokst i London, nå student i hjemlandet, får høre livshistorien til sine besteforeldre for første gang – en dramatisk historie om mennesker som er blitt drevet vekk fra sin elskede hjemby med makt og vold. Historien han blir fortalt gjør et uutslettelig inntrykk og får også store konsekvenser for hans egen fremtid.

Sommeren er ikke over

Selv om det har plaskregnet og blåst både i går og i dag skal man ikke glemme at vi fortsatt har sommer:

Støtt

I helga hadde vi kjempefint vær, og dette er fra søndagsturen til Støtt sammen med gode venner.

Piratjakke

Jeg fortsetter med barselgavestrikk, og denne gangen ble en piratjakke til:

Piratjakke

Jakken er strikket med utgangspunkt og mål etter Bellyphant, og piratdiagrammet er fra vottene Pirate Mittens. Jeg har brukt to forskjellige garntyper i jakken, men håper de fungerer sammen. Begge er maskinvaskbar babyull. Jakken er om mulig enda tøffere bakfra når mønsteret vises over det hele.

Oppskrift: Bellyphant og Pirate Mittens

Garn: 55 gram lys grå Drops Baby Merino og 35 gram koksgrå Rowan 4 Ply Soft (utgått, dessverre)

Pinner: Harmony Wood nr. 3

Størrelse: Ca. 0 – 3 måneder

Bok i august: Kammerpiken

Neste bok i august ble denne fortellingen:

“Kammerpiken”

Kammerpiken

 Av Cecilie Enger

En roman om livet til dronning Mauds påklederske. Noe er fakta, noe er kanskje fiksjon. Men for en som er så interessert i kongelige som meg er alt slikt stoff interessant. Fra bokomslagets bakside: Appleton House, England, 1907: Åtte år gamle Hilda Cooper sitter med dinglende bein på kjøkkenet og ser på moren som polerer en sinkvask til den skinner. Den norske dronning Maud, kong Haakon og fire år gamle prins Olav er ventet til sitt engelske feriested. Appleton House, England, 1920: 21 år gamle Hilda Cooper har fått jobb som hushjelp på Appleton. Hun fjerner flekker fra dronningens duk med den største kjærlighet og stolthet. Skipet Blenheim, innfarten til Oslo, 1926: Hilda Cooper betrakter Indre Oslofjord, festningen og Ekebergåsen. Et fremmed landskap. Hun har fått jobb som dronning Mauds påklederske, hennes livs reise har begynt. Røde Kors sykehjem, Oslo, 1992: Hilda Cooper sovner stille inn, 93 år gammel. Et langt liv i Slottets tjeneste er over. Hun opplevde aldri samlivet med en mann, hun stiftet aldri familie. Men hun levde for kjolene, for minnene om dronningen, for plikten.

Strikkeinspirasjon og villsausamstrikk

Høsten nærmer seg faretruende, og sånn i tilfelle ingen har idéer og inspirasjon nok har jeg samlet et par forslag her:

Bøker

Lene Holme Samsøe kom tidligere med det flotte heftet Babystrik på pinde 3. Nå er oppfølgeren Babystrik på pinde 3.5 – 4 kommet ut, og i tilleggg har hun laget et hefte som heter Børnestrik på pinde 3.5 – 4.

 

Baby1

Det første heftet har mye fint til baby i tynt garn. Favorittene mine her er Bellatrøje, priktrøje og rilletrøje.

 

Baby2

Babyhefte nr. 2 er plagg i litt tykkere kvaliteter. Her var det også mye fint, som jakke, vest, genser og tunika med hjertemønster, guttevest og Harlekintrøje.

 

Barn1

Heftet for barn har modeller i størrelse 2 – 8 år. Her falt jeg for guttegensere med striper eller trekant, jakken Bølgegang og Siggis slipover. Jeg har bestilt mine hefter hos Rasmilla. Superrask levering!

_______________________________________________________________________________

Dersom du etter alt dette fortsatt er i barnestrikkmodus kan du melde deg på villsausamstrikk på Ravelry. Her skal vi strikke jakken Villsauene på Runde som er designet av vår alles fantastisk flinke Pinneguri.

Villsauideer

Jakken er vist til venstre på bildet, garnet jeg har tenkt å bruke er vist til høyre. Jeg skal ha okergul bakgrunn og håper det blir bra :) Bli med da vel!

Elefantgenser

Jeg strikker barselgaver for tiden, og jeg fikk lyst til å lage en elefantgenser:

Elefantgenser

Genseren er strikket etter Osloanorakkens grunnoppskrift, men jeg har valgt å strikke inn elefanter og kutte ut hetten. Jeg brukte også et mye tynnere garn enn oppskriften tilsa, så jeg strikket vidde etter 5/6 år og strikket lengden etter 6/12 måneder.

Oppskrift: Osloanorakken med diverse endringer, elefantdiagram fra et Dale Baby-hefte.

Garn: Drops Merino Extra Fine, 85 gram brun og 75 gram blå.

Pinner: Harmony Wood nr. 3.5

Størrelse: Ca. 6-12 måneder

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

Kjolegenser

Har strikket en myk, deilig og varm genser til meg selv med god lengde: 

 Kjolegenser

Genseren er strikket uten oppskrift etter prøve-seg-fram-metoden. Genseren er litt vid nederst og jeg har felt litt inn i sidene oppover slik at den har fått en lett A-fasong. Jeg prøvde den på etterhvert for å se hvor lang jeg ønsket den, og valgte raglanfelling for best mulig passform.

Oppskrift: Ble til mens jeg strikket. Har ikke notert ned etterhvert, men jeg kan telle masker og måle lengder om ønskelig.

Garn: 400 gram Drops Alpaca Boucle (et herk å strikke med, men deilig og mykt resultat)

Pinner: Harmony Wood nr. 5

Størrelse: M/L vil jeg tro

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

Årets ferietur: London

Ferien gikk til London. Vi besøkte London Eye, London Dungeon, Big Ben, Madame Tussaud, Hard Rock Cafe, Tower Bridge, London Bridge, Kensington Palace, Buckingham Palace, Natural History Museum, Science Museum, Hyde Park, den fantastiske Phantom of the Opera, Piccadilly Circus, Oxford Street, Royal Albert Hall og mye mer. Her kommer noen av bildene vi har tatt:

Ferie2

Ferie5

ferie4

Ferie3

ferie1

 

Bok i august: Hemmeligheter

Første bok ut i august ble denne:

“Hemmeligheter”

H

 Av Kate Morton

 Kate Morton skriver helt fantastisk og imponerer med å stadig finne en ny vri på mysteriene i bøkene. Det er som oftest familiehemmeligheter som avdekkes, og denne romanen er intet unntak. Fra bokomslagets bakside: 1961: Det er en varm sommerdag. Mens familien er på fødselsdagsutflukt ved elva som renner like ved gården deres i Suffolk, gjemmer seksten år gamle Laurel seg i en trehytte. Hun tenker på en gutt som heter Billy, en reise til London, og den lysende fremtiden hun ikke kan vente med å komme i gang med. Men før den idylliske ettermiddagen er over, har Laurel blitt vitne til en grufull forbrytelse som endrer alt. 2011: Laurel, som nå er en kjent skuespillerinne, overveldes av skygger fra fortiden. Hun plages av minnene og mysteriet rundt hva hun så den dagen i 1961, og returnerer til barndomshjemmet. Et bilde begynner å avtegne seg idet hun graver i familiehistorien. Tre fremmede fra forskjellige verdener – Dorothy, Vivien og Jimmy – som tilfeldigvis møttes i London i krigens dager, blir knyttet til hverandre for alltid.

Julistrikk 2013

Dette har jeg strikket i juli:

Julistrikk 2013

Neste side »