Archive for april, 2013

Bukse

En bukse i litt modifisert utgave er født:

Luksusbukse1

Oppskrift: Bukse fra Babystrik på pinde  3

Garn: Ca. 90 gram jeansblå Rasmillas luksusgarn

Pinner: Harmony Wood nr. 2.5 til vrangbordkanten og nr.3 til resten av buksen.

Størrelse: Ca. 1 år

Endringer: Strikker en litt annen type kile, samme som jeg alltid bruker i alle typer bukser som er strikket ovenfra og ned. I tillegg har jeg laget en dobbel vrangbordkant oppe med to hullrader for strikk. Dobbel ble kanten da jeg tok opp alle maskene fra oppleggskanten og strikket dem sammen med de andre over på pinne nr. 3.

Luksusbukse2

Buksekanten ble veldig bra og dersom brukeren (eller foreldrene) liker konseptet er det mulig jeg gjør det samme flere ganger.

Dropssokker

De fineste sokkene i Dropsarkivet er nå mine:

Dropssokker

Oppskrift: Denver

Garn: 90 gram Sterk

Pinner: Harmony Wood nr. 3 og 3.5

Størrelse: Ca. 39

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

 

Bok i april: Krystallslottet

Andre og siste bok  i april, helt forskjellig fra den forrige, men jeg er veldig glad for at jeg leste den:

“Krystallslottet”

8279005110_M

 Av Jeanette Walls

En bok fra virkeligheten, et oppvekstdrama i ordets rette forstand. Tankevekkende at unger faktisk kan vokse opp under slike forhold og allikevel føle så stor kjærlighet til foreldrene. Fra bokomslagets bakside: Et familieportrett utenom det vanlige – en selvbiografisk roman. Walls skriver om sin oppvekst i hendene på eksentriske, nomadiske foreldre. Faren Rex er alkoholiker og moren, Rose Mary, er kunstner og lettere gal. Hun prioriterer maling og litteratur fremfor morskap: «Hvorfor bruke en ettermiddag med å tilberede et måltid som forsvinner i løpet av en time, når man på samme tid kan male et bilde som varer evig?» spør hun. Dermed er det duket for kattemat, melon og popkorn til middag. Rex er varm og kjærlig, men når han blir full blir han destruktiv, upålitelig og til tider voldelig. Walls beskriver i fascinerende detalj om hvordan det var å vokse opp i en familie som stadig er på flyttefot. Foreldrene er i stor grad motivert av innfall og paranoia, så barna; Jeanette, hennes bror og to søstre, er mye overlatt til seg selv. Gjennom fantastisk historiefortellende håndlag, blir vi kjent med uforglemmelige karakterer i en uvanlig bok, og Walls kjærlighet til foreldrene – tross deres selvopptatthet – lyser fra alle sidene i boken. En sann historie om fattigdom, galskap og kjærlighet.

Perfection i fylkesmønstringen

Bodø kulturhus og fylkesmønstring i UKM:

perfection

Simen – 18 år og førerkort

Simen fylte 18 år  søndag 21. april, og på tirsdag 23. april var førerkortet i boks:

Simenbil

 

Free Spirit Hat

Luealongen på Uformelt hadde fine oppskrifter denne måneden, dermed ble det ny lue til Jonas:

Spirit Hat

 Oppskrift: Free Spirit Hat

Garn: 30 gram brun Regia, 10 gram turkis Dale Babyull og 10 gram svart Dale Babyull

Pinner: Harmony Wood nr. 2.5

Endringer/størrelse: Jeg la opp 120 masker og den passer perfekt til nesten 10-åringen

Garnet er kjøpt hos: Willumsen 

Meløystrikken 2013

I går var det Meløystrikken 2013 på Ørnes der hele 53 damer deltok. Attraksjonen i år var mønsterdesigner Jorid Linvik. Et utrolig koselig og inspirerende arrangement som vi garantert skal besøke igjen til neste år. Takk til de initiativrike damene i Nordre Meløy Husflidslag som sto for hele pakken med foredrag,  salgsboder, loddsalg med fine gevinster, deilig mat og mye skravvel og strikking.

Meløystrikken 2

I alt 4 damer fra Meløy deltok på strikkedagen og vi poserte sammen med Jorid (selvsagt må det nevnes at hun opprinnelig er fra Mesøy, naboøya vår) og vottene hennes.

 

Meløystrikken 3

Bord fullt av Jorids votte- og sokkedesign.

 

Meløystrikken 1

Flotte damer fra Krambua solgte garn, pinner, knapper og tilbehør. Krambua finner du på Neverdal, og de selger utrolig mye fint garn i tillegg til mye annet spennende. Verd et besøk!

 

Meløystrikken3

Jorid blogger på Muffins verden, så bloggmessig har vi kjent hverandre i mange år. Anbefaler et besøk i:

 Jorids mønsterbutikk

og

Muffins verden

Bok i april: Den usynlige broen

Første bok i april, en leseropplevelse som fortsatt fordøyes flere dager etter at boka er ferdiglest. Den fortjener ettertanke og får det:

“Den usynlige broen”

VisBildeServlet

 Av Julie Orringer

Denne boka med sine 711 sider har syltynt papir og liten skrift, noe som gjorde at jeg ble litt småskremt da jeg åpnet den. Tenkte at jeg måtte bruke hele april på å lese den ferdig, men så feil kan man ta. Historien om Andras og Klara og resten av den ungarske jødefamilien er helt umulig å legge fra seg. Jeg sovnet med boka i hendene to kvelder på rad, drømte om handlingen på natten og tenkte på personene på dagtid. At Julie Orringer har besteforeldrenes historie fra virkeligheten som bakteppe i denne nydelige historiske romanen fra andre verdenskrig gjør den om mulig enda bedre. Les og nyt! Fra bokomslagets bakside: Paris 1937: Andras Lévi, en ung arkitektstudent, ankommer fra Budapest med et stipend, en enkel koffert og et mystisk brev han har lovet å levere til en C. Morgenstern på rue de Sévigné. Her treffer han den unge enken og ballettdanseren Klara og forelsker seg hodestups. Men Klara bærer på en mørk hemmelighet, og da hun innvier Andras i den, tar livet hans en ny vending. Samtidig rykker krigen stadig nærmere Europa. Og mens Andras forsøker å skape en tilværelse i Paris, reiser hans eldre bror Tibor til italienske Modena for å studere medisin, og hans yngre bror slutter skolen for å følge kunstnerdrømmen om et liv på scenen. Da krigen bryter løs, blir de alle kastet ut i usikkerhet. Julie Orringer har skrevet en stor roman med en voldsom emosjonell kraft; en roman om familie, kjærlighet og krig. Den er fremragende konstruert, praktfullt skrevet og umulig å legge fra seg. Den usynlige broen er nok en bekreftelse på Julie Orringers posisjon som en av dagens mest imponerende unge, litterære stemmer.

«Boka er praktfullt skrevet med et fantastisk språk som gjør at du absolutt ikke kan legge den i fra deg. – Monica Kolstad, Bokanmeldelser.com

«Det er enkelte bøker som griper deg så sterkt at du ønsker de aldri skal ta slutt, samtidig som du ikke kan vente på fortsettelsen. Enkelte bøker har en historie, et drama og noen menneskeskjebner du lever deg så inn i, at du ikke tenker på annet enn å lete fram boka i hvert ledige øyeblikk for å finne ut hvordan det går med personene det handler om. Amerikanske Julie Orringers Den usynlige broen er en slik sjelden bok.» – Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad

Bryllupsdag

I dag har mor og far vært gift i 60 år:

60års bryllupsdag

Påsken på ski og brett i Glomfjord

Deler av påsken har far og sønn tilbragt ved Glomfjord alpinsenter:

Snowboard

YouTube-link til video: Jonas på snowboard

Neste side »