Archive for mars, 2013

Bok i mars: Utskudd

Femte og siste bok i mars. Mye lesing på grunn av lang og deilig påskeferie:

“Utskudd”

VisBildeServlet

 Av Sadie Jones

En bok man blir sint av, en bok man blir glad av, en bok man blir trist av og en bok man blir betenkt av. Fra bokomslagets bakside: Andre verdenskrig er over, og Gilbert Aldridge vender hjem til kona Elisabeth og den sju år gamle sønnen Lewis i Waterford i grevskapet Surrey, ikke langt fra London. Gilbert er en fjern og streng far. Lewis tiltaler ham som sir. Elisabeth drikker. Allikevel er de tilsynelatende en velfungerende familie, i egne som i andres øyne. Kanskje fordi Gilbert får være som han er, uten at noen setter spørsmålstegn ved det. Og kanskje fordi Lewis og Elisabeth har et godt og nært forhold, et forhold som kanskje ikke ble ansett som helt perfekt barneoppdragelse i etterkrigstiden. Men drikkingen til tross: Elisabeth er åpen, frisinnet og ukomplisert mot sønnen. Hun er akkurat det han trenger. En sommerdag går Elisabeth og Lewis inn i skogen for å ta seg et bad i elven. Først bader Lewis. Moren ligger i gresset og drikker en flaske vin. Lewis har fått øye på noe han mener kan være et båtvrak på bunnen. Men han klarer ikke å dykke ned. Moren går uti, dykker, setter foten fast i vraket og drukner. Ved elvebredden står lille Lewis og ser på.  Her begynner det for alvor å svi i hjertet. Det er ikke bare Lewis’ mor som drukner, også bokstavene på boksiden drukner. I tårer. La det bare være sagt: Utskudd er faktisk en bok som man kan legge fra seg, om enn bare én eneste gang. For når man har lest akkurat denne ultratragiske scenen, trenger man faktisk en dag på å hente seg inn igjen.

Snøborg

Det har falt utrolig mye snø i det siste, heldigvis ikke en hel meter som det var meldt. Men ypperlig vær til utelek siden det er mildvær:

Snøborg

Det vokser opp en snøborg utenfor og det ganske raskt også. Før vi vet ordet av det har vi en fullverdig iglo her.

 

Rød Pixielue

Rød og fin Pixielue til tantebarnet:

RødPixie

 

Oppskrift: Pixielue

Garn: 40 gram rød Dale Babyull

Pinner: Harmony Wood nr. 3

Endringer: La opp 8 masker ekstra for å få en litt større lue

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

 

Kates flettesokker

Har strikket Kates flettesokker til Malin:

Kates flettesokker

Oppskrift: Kates flettesokker

Garn: 95 gram blå Sterk

Pinner: Harmony Wood nr. 3

Størrelse: Ca. 39-40

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

Herlig pakke fra Rasmilla

Påskestrikken er reddet:

Rasmilla

Rasmillas pakker er små, delikate overraskelseskister. I tillegg er de veldig raske. Bestilt søndags kveld, ankom onsdag formiddag – fra Danmark. Nettbutikken anbefales sterkt!

Bok i mars: Glass og aske

Fjerde bok i mars:

“Glass og aske”

glassogaske

 Av Ann Syréhn Tomasevic

En bra bok om en dames turbulente og omskiftende liv. Fra bokomslagets bakside: 1884: Lili blir født inn i en velstående familie i Alsace, en del av Frankrike som akkurat er gitt til Tyskland. Da hennes far dør og 1. verdenskrig rykker nærmere, blir livet hennes snudd på hodet. Lili gifter seg med farens venn, Ernst, og flytter med ham til Wien. Men ekteskapet blir ikke som forventet. Nesten hundre år senere: Den svenske journalisten Amanda mottar en uventet arv – en ring. Den kan spores tilbake til både den russiske revolusjon og til nazistenes arbeidsleire. Og til Lili. Amanda reiser til Wien på jakt etter svar. Snart vokser bildet av en svært uvanlig kvinneskjebne frem for Amanda. Livet til Lili ble formet av både tragedier og dyp kjærlighet. I Glass og aske vever Ann Syréhn Tomašević nåtid og fortid nennsomt sammen. Romanen skildrer Europas dramatiske historie på 1900-tallet, og hvordan enkeltskjebner blir formet av omstendighetene rundt seg.

Ulldress igjen

Denne gangen til en liten i familien:

Sverredress2

Min alltid villige modell viser fram dressen bakfra

  Sverredress3

Stor og god dress, litt vanskelig å trene i

 Sverredress1

Oppskrift: Wooly Jumpsuit

Garn: 2-tråds Nøstebarngarn. 115 gram naturbeige, 65 gram mokkabrun og 65 gram akvamarin

Pinner: Harmony Wood nr. 3.5 og 4

Størrelse: Ca. 18 måneder

Garnet er kjøpt hos: Nøstebarn

Bok i mars: Toner fra et piano

Tredje bok i mars har ligget på nattbordet en god stund og ventet:

“Toner fra et piano”

 9788202349363

Av Nicholas Sparks

Boka er godt skrevet og har en god og ettertenksom handling. Det som trekker ned er at den blir alt for åndelig med alt snakket om Gud og bønn mot slutten av boka. Det er ikke akkurat meg, og ødela den ellers gode historien. Fra bokomslagets bakside: Livet til 17 år gamle Veronica, kalt Ronnie, ble snudd fullstendig på hodet for tre år siden da foreldrene skilte seg og faren flyttet langt av gårde. Hun ble veldig skuffet og sint på dem begge, og spesielt på faren som hun mente hadde sviktet totalt. Til tross for Ronnies kraftige protester bestemmer moren at hun og lillebroren Jonah skal tilbringe ferien hjemme hos faren som bor like ved en sommerstrand. Ronnie som er av den opprørske sorten, gjør alt hun kan for å gjøre livet surt for faren og er tverr og vanskelig – helt til hun treffer Will, det siste menneske hun hadde trodd at hun skulle bli tiltrukket av, men som hun likevel faller for.

Jonas i alpinbakken

Jonas har fått seg nytt snowboard. På lørdag var han på Tverrfjell, Glomfjord alpinsenter, 1000 meter over havet:

Jonassnowboard

Bok i mars: Orkideens hemmelighet

Andre bok ut i mars er en anbefaling fra flere bokelskere:

“Orkideens hemmelighet”

9788202360429

 Av Lucinda Riley

Boka er akkurat så hjertevarm og  full  av mysterier og gamle dager som jeg liker. Ligner på skrivemåten til Kate Morton og Katherine Webb. Boka har to sidestilte historier fra to forskjellige tidsepoker, men som alltid er det vevd inn en nesten usynlig tråd mellom dem. Beste bok til nå i 2013. Fra bokomslagets bakside: Som barn tilbrakte Julia Forrester mye tid på det gamle godset Wharton Park, der bestefaren hennes var gartner og dyrket vakre orkideer. Når en tragisk ulykke rammer Julias familie, vender hun tilbake til de vakre omgivelsene rundt Wharton Park. Kit Crawford er arving til godset og er i gang med å pusse opp eiendommen. Funnet av en gammel dagbok blir nøkkelen til en kjærlighetshistorie som i sin tid nesten ødela Wharton Park. Like før andre verdenskrig bryter ut, bor det unge paret Olivia og Harry Crawford på Wharton Park. Når krigen kommer, må Harry forlate familien for å kjempe for landet sitt. Skjebnesvangre hendelser skal komme til å få konsekvenser også for de neste generasjonene.

Neste side »