Archive for februar, 2013

Ulldress i str. 4 år

Ulldressoppskriften min går bare til 3 år, men jeg fikk spørsmål om å strikke en dress i str. 4 år så da var det bare å utvide og forlenge:

Auroradress2

Oppskrift: Wooly Jumpsuit

Garn: 500 gram Karisma fra DSA

Pinner: Harmony Wood nr. 3 og 4

Størrelse: 4 år

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

Mariussokker igjen

Jonas trenger nye sokker, og endelig ble det et par i yndlingsfargen grønn:

Mariussokker2

 

 Oppskrift: Mariussokker fra boken Mariusstrikk

Garn: DSA Sterk

Pinner: Harmony Wood nr. 3.5

Størrelse: 38 – 39

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

Vinterferie

Skiweekend ved Sulitjelma alpinlandsby:

Sulitjelma

Her har vi vært før, og vi kommer gjerne tilbake :)

Bok i februar: Jordmoren fra Venezia

Andre bok dette året ble lest i løpet av vinterferien:

“Jordmoren fra Venezia”

jordmoren_fra_venezia

 Av Roberta Rich

En spennende historie som var vanskelig å legge i fra seg. Godt skrevet bok med historisk preg. Fra bokomslagets bakside: Vi er i 1600-tallets Venezia. Hannah Levi er kjent over hele byen som en dyktig jordmor. Når en kristen greve banker på dør hennes i den jødiske gettoen og trygler om hjelp for sin fødende kone som holder på å dø er Hannah tvunget til å ta en vanskelig avgjørelse. Ikke bare er det forbudt for for jøder å gi medisinsk behandling til kristne, det straffes også med tortur og døden. I tillegg settes hele den jødiske gettoen i fare hvis moren eller barnet skulle dø. Men Hannah som en gang tidligere ble nektet av Rabbineren å hjelpe sin utstøtte søster, Jessica, kan ikke en gang til nekte å hjelpe en fødende kvinne og hun kan ikke si nei til den enorme pengesummen som hun tilbys av greven. Hun vet at med disse pengene kan hun kjøpe fri sin ektemann Isak som har blitt solgt som slave på Malta.Kan hun redde moren og kan hun redde det lille barnet som skal bli arvingen til greven. Og kan hun redde seg selv og Isak og deres fremtid uten å fare for livet til alle i gettoen..

Siste dag med snø

I går hadde vi siste snødag for denne gangen. Sol fikk vi også litt av, men det skyet ganske mye over utpå dagen:

Snødag

Linda, Noela og jeg tok med Jonas, Håkon, Nene og Simae på ake- og grilltur i Tvenningsbakken. Det var siste sjanse, i dag striregner det og det er mange varmegrader.

Sovevotter med hjerter

Uformelt har vi en liten along gående hvor vi strikker klær til de som skal starte i barnehage. Tantebarnet er langt fra barnehageklar, men hun trenger varme ullklær. Først ut et par sovevotter uten tommel til bruk i vogna:

Elvinevotter

Oppskrift: La opp 32 masker. Strikket vrangbord. Laget en liten hullrad for bånd. Økte så 4 masker til 36 slik at hjertemotivet skulle gå opp. Strikket til ønsket lengde og felte 4 masker hver omgang (i sidene) til det var 4 masker igjen. Sovevottene har ikke tommel, men dette kan enkelt strikkes inn dersom de skal brukes til utelek.

Garn: Dobbelt garn New Zealand Lammeuld og Rasmillas Luksusgarn. 20 gram grått og 5 gram lilla.

Pinner: Harmony Wood nr. 3.5

Størrelse: Tja, 6 – 12 måneder? Strikket etter en vott som var for liten, og så la jeg på litt ekstra vidde og lengde.

Garnet er kjøpt hos: 123Knit og Rasmilla

 

Bok i februar: Visning

Det tok litt tid før jeg kom i gang med lesing av bøker i 2013:

“Visning”

visning

  Av Lars Saabye Christensen

Boka starter ganske greit, men etterhvert mister jeg litt taket på den og jeg synes den ender merkelig. Fra bokomslagets bakside: Nittitallet, Oslo, Cathrin og Willy, det perfekte paret, hun er art director i et reklamebyrå, han skriver filmmanuskripter. Det er kjærlighet ved første blikk, forelskelse ved andre og kjedsommelighet ved tredje når de har bodd sammen i fire år. De begynner å gå på visninger i stedet, ikke for å kjøpe bolig, men for å leke en ny og skjebnesvanger lek, helt til en av dem blir borte.Visning er en roman om å forsvinne og om å lengte.

Stripelue til Jonas

Jonas ønsket seg en ny lue til bruk ved skigåing. Fargene har han valgt helt på egen hånd:

Stripelue1

Oppskrift: Masketall 110. Strikket 20 cm før fellingene startet. Felte på samme måte som på rulleluene.

Garn: Pickles ekstra fin merino

Pinner: Harmony Wood nr. 3

Garnet er kjøpt hos: Pickles

Stripelue2

Skirenn

Jonas er kun opptatt av èn ting for tiden – ski! Etter å ha fått nye skøyteski tidligere i uka passet det godt med skirenn på søndag. Rundt 25 deltok i rennet, og av dem som gikk den lange løypa ( 2.39 km) var Jonas den yngste. De fleste som gikk var voksne folk og allikevel greide Jonas å dra i land en 3. plass med tiden 10.12:

Skirenn

Så er det vel på sin plass å si at treningskamerat Elias, som er et år eldre enn Jonas, kom på andreplass med tiden 9.30.

Gratulerer til begge to!

Maskerade 2013

Årets barnemaskerade fant sted i URD på lørdag:

Maskerade

Neste side »