Archive for oktober, 2012

Årets Halloween

Det er bare Jonas som er ivrig Halloweendeltager i familien nå. Malin og Simen er blitt så store at de ikke har lyst til å kle seg ut, så de fikk stå for godteutdeling. I tillegg var det Malin som sminket Jonas før han gikk ut:

Så skummel skal man altså se ut

 

Og dette var utseendet etterpå, riktignok før en deilig dusj.

En liten finkjole som endelig ble passe stor

Denne kjolen ble strikket ca. 2.5 ganger, men nå er den endelig så stor at den kan brukes av en baby og ikke av en Baby Born dukke:

Kjolen er nå ca størrelse 6 – 9 måneder og denne gangen la jeg opp masker etter størrelse 1 – 2 år.

Kjolens forhistorie er klippet inn fra et tidligere innlegg i bloggen min:

Bestilte et kit med mønster og garn til en liten finkjole fra Pickles

finkjole

Jeg la opp til str. nyfødt, men jeg syntes den så fryktelig liten ut. Endret til str. 3 – 6 måneder, men den var fortsatt liten. Felte ikke så mye som jeg skulle etter oppskriften fordi den virket så smal, og jeg strikket bærestykket litt større enn angitt og med et halvt nummer tykkere pinner. Allikevel passer den nesten perfekt på en Baby Born dukke, og det var jo ikke meningen. Kommer antagelig til å rekke denne opp ved en senere anledning og strikke den større, garnet og kjolen i seg selv er alt for fint til å bli brukt av en dukke….

Oppskrift: En liten finkjole

Garn: Pickles Silk Sorbet (utgått) og Pickles Extra Fine Merino

Pinner: Addi nr. 3 og 3.5

Størrelse: 3 – 6 måneder eller kanskje Baby Born?

Garnet er kjøpt hos: Pickles

Sokker til Jonas – i alle fall i noen uker

Jonas mangler sokker igjen. Alt ser ut til å være for smått. Dermed må mammaen produsere ett og annet par mellom annen strikking. Men når man tror at sønnens fot er størrelse 36 og strikker etter det, blir sokkene alt for små når foten egentlig er en størrelse 37. Sokkene kan presses på, så tross alt varer de vel i noen uker. Neste par bør nok lages større, kanskje lurt å satse på 38 eller der omkring.

Oppskrift: Egen standardoppskrift

Garn: 65 gram Sterk

Pinner: Harmony Wood nr. 3

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

Bok i oktober: Kongens hjerte

Enda litt mer lesing denne måneden:

“Kongens hjerte!”

 

Av Gaute Heivoll

Boken er lettlest og litt for kort. Mye monolog, særlig fra båtturen fra Norge til Danmark. Litt lite belyst hvilken type behandling pasientene fikk i Danmark, og slutten er i grunnen litt åpen. Kunne tenkt meg litt mer innhold som gikk litt dypere inn i historien. Fra bokomslagets bakside: Sørlandet, 1775. Tolv pasienter som lider av radesyken skal fraktes til Kong Fredriks hospital i København for å få behandling. Om bord er en far og hans 10 år gamle datter, og ettersom overfarten drøyer, vokser desperasjonen blant passasjerene. Faren må være vitne til at dattera sakte, men sikkert spises opp av sjukdommen innenfra. Romanen er basert på ei sann historie og er ei historie om den sterke kjærligheten en far kjenner for sitt barn.

Deilig høsthals

Det blir kaldere ute, om vi vil eller ikke. Fant noen rester som jeg kombinerte med to enslige nøster, og vips så hadde jeg strikket en ny, myk og deilig hals som passer til den nye jakken min.  Ja, for halsen er min selv om Malin er modell:

Den kan brukes tradisjonelt som en litt lang tubehals

Eller den kan trekkes opp over hodet og brukes som hettelue om en vil

 

Oppskrift: Legg opp 90 masker med èn tråd Faerytale og èn tråd Sky på pinne nr. 5. Strikk rundt til ønsket lengde og fell av. Min hals er ca. 50 cm lang.

Garn: 50 gram DSA Sky og 60 gram DSA Faerytale

Pinner: Harmony Wood nr. 5

Min Ravelrylink: Deilig høsthals

Bok i oktober: Nu, jävlar!

Litt lesing blir det fortsatt:

“Nu, jävlar!” 

Av Heidi Linde

En underholdende bok som gir meg lyst til å vite hvordan det går videre med hovedpersonene. Bare forsiden i seg selv er jo spennende for hobbydamer, omslag med broderi er ganske nytenkende.  Fra bokomslagets bakside: I denne romanen møter vi Terese som er høygravid og usikker på om hun tok det riktige valget, Kevin som har hatt kjærlighetssorg i tolv år, Lydia og hennes fantasivenninne Dronning Sonja og Jessica som skal feire bryllup med en mann hun ikke er sikker på om hun burde gifte seg med. En roman om forventninger, forsoning, hjemmebakst og Metallica.

En av livets magiske dager

Det er det alltid når KISS kommer med ny musikk:

Første smaksprøve: Long Way Down

Andre smaksprøve: All For The Love Of Rock & Roll

 

Ordinær cd, special edition med 3D-cover og vinyl kan kjøpes hos Platekompaniet

På iTunes kan også albumet kjøpes og da får du med et bonusspor