Archive for juli, 2012

Bok i juli: Huset du elsket

Siste bok ut i juli ble denne:

“Huset du elsket”

  Av Tatiana de Rosnay

Denne boka hadde fått mye skryt, og den kjøpte jeg fordi jeg liker de to forrige bøkene av samme forfatter veldig godt. «Saras nøkkel» var den første, og den er fantastisk god. «Bumerang» var den andre, og jeg var nesten like godt fornøyd med boka. «Huset du elsket» fikk jeg egentlig aldri noe tak på. Den er godt skrevet rent språklig sett, men innholdsmessig skuffet den noe. Kanskje er grunnen at de to første bøkene er så bra? Fra bokomslagets bakside: En av Norges mestselgende internasjonale forfattere Fra byfornyelsen i Paris i 1860-årene: om kjærlighet og tilhørighet, og om viljen til å slåss for det man har kjært. «Huset du elsket er fortellingen om en kvinnes kamp, en kvinne av og i sin epoke. Man sluker den like fort som et pain au chocolat som akkurat har kommet ut fra ovnen.» Marie France

Julistrikk 2012

Dette har jeg strikket i juli, men kun den ene Mariusgenseren er mitt verk:

Jakke til meg og bare meg

Endelig ble det ny jakke til meg selv etter å ha slitt ut den forrige:

Strikket etter hodet og etter den forrige jakken min for å oppnå optimal passform. Valgte bort mønsterborder med hullstrikk for å få jakken varmere, har også formet halsen litt slik at det går an å kneppe alle knappene. Denne jakkeutgaven er lengre enn den forrige, deilig å krype inn i når det er kjølig.

Oppskrift: Drops jakke med hullmønster og rundfelling med noen endringer.

Garn: 325 gram Drops alpakka farge 0607 og 500 gram Cotton Viscose

Pinner: Harmony wood nr. 4 og 5

Størrelse: La opp etter str. L i vidde. Lengden er strikket 10 cm lengre enn oppskriften tilsier.

Endringer: Kuttet hullbordene, felte noen masker i halsåpningen for bedre passform og strikket jakken lengre.

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

Knappene er kjøpt hos: Stoff og Stil

  

Bellyphant

Det kommende tantebarnet får stadig nye plagg som ligger på vent. Denne jakken er litt større enn det jeg har laget tidligere:

Lysegrønne elefanter på lysegrå bunn ble nok ikke en fulltreffer, elefantparaden vises dårlig fra enkelte vinkler. Men jakken ble søt den, og det fra før av omtalte kommende tantebarn kommer nok ikke til å bry seg så mye om fargesammensetningen. Jakken er god og myk den, og selvsagt varm og god.

Garnet var et nytt bekjentskap, og det grå garnet var ikke så godt å strikke med. Litt ujevn tykkelse, og det hadde lite spenst. Ble ikke så jevnt og fint som jeg er vant til med annet babygarn.

Oppskrift: Bellyphant

Garn: 115 gram Lane Canetta Specialbaby og Sesia Mistral (Garn som mamma kjøpte i Roma tidligere i sommer)

Pinner: Harmony Wood nr. 3

Størrelse: 6 – 9 måneder

Min Ravelrylink: Bellyphant

Ferien i 2012

Vi planla ikke noen stor ferie i år, men det ble noen dager i Sundsvall i Sverige:

Bok i juli: Den hvite dronningen

Neste bok ut i juli ble gammelt kongestoff fra England:

“Den hvite dronningen”

 

Av Philippa Gregory

Jeg elsker kongestoff, og Philippa Gregory skriver alltid fra kvinnens vinkel og gjør historisk stoff mer spennende. Selvfølgelig er det flettet inn noe fiksjon siden kildematerialet fra 1400-tallet langt fra er utfyllende for en roman, men det er alltid oppsiktsvekkende forundrende å lese hvordan livet artet seg så langt tilbake. Selv kongsslekt kunne ikke komme seg unna hevn og drap dersom noen hadde bestemt seg for å nå langt . Fra bokomslagets bakside: Kjærlighet og tragedie i det engelske kongehus Storslått historie fra Rosekrigen om makt og intriger, om allianser og spill i kulissene, om kjærlighet og sterke familiebånd – og en dronning som gjør alt for å sikre sin familie. Den hvite dronningen er første bind i en trilogi om mektige kvinner under Rosekrigene (1455-1485). «Den nålevende dronningen av historiske kriminalromaner er Philippa Gregory. Hennes romaner er fylt av sterke, målbevisste kvinner som tar skjebnen i egne hender …» Financial Times «Dette er mesterlig fortalt og historisk skjønnlitteratur på sitt aller beste.»

Bok i juli: Arven

Til nå i juli har jeg lest denne underholdende boka:

“Arven”

Av Katherine Webb

Jeg liker best de delene av boka som omhandler Caroline på begynnelsen av 1900-tallet. Synes på en måte at Katherine Webb skriver bedre om historiske mennesker enn de som lever i nåtiden. Føler i tillegg at jeg ville valgt en annen vinkling på slutten, jeg hadde ikke hatt samvittighet til å la svært viktige hendelser forbli uoppklarte for de impliserte parter. Men for all del, dette er en meget bra bok. Anbefales til deg som elsker historiske romaner med mysterier.. Fra bokomslagets bakside: Etter bestemorens død vender søstrene Erica og Beth tilbake til godset Storton Manor for å rydde i bestemorens eiendeler. Dette får Erica til å tenke tilbake på sin fetter Henry, som forsvant sporløst for mange år siden. En hendelse som også splittet familien og førte til uvennskap. Erica bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde, og gradvis trer en familiehistorie frem, som strekker seg tilbake til århundreskiftet. Fortiden flettes inn i nåtiden, og Erica og Beth innser at de må akseptere familiens mørke hemmeligheter.

 

Jonas fyller 9 år

Minstemann i huset fyller 9 år i dag. Det blir både barneselskap, pakker og familieselskap utover dagen. Hele familien gratulerer arbeidskaren med dagen!

Mariusgensere til tantejentene

Anna og Lise ønsket seg Mariusgensere i originalfarger, så mamma og jeg strikket en hver i sommergave til jentene:

Mamma strikket til Lise (til venstre) mens jeg strikket til Anna. For at jentene skal se forskjell på genserene har Lises ribb med 1 rett og 1 vrang, Annas har 2 rette og 2 vrange.

Oppskrift: Marius med rundfelling, modell 14 fra 0913 Til Fjells fra Sandnes

Garn: 450 gram Drops Merino Extra Fine

Pinner: Addi og Harmony Wood nr. 3 og 3.5

Størrelse: Vidde 10 år, lengde 4 cm lengre i ermer og bol enn str. 10 år (som er største størrelse i oppskriften).

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

 

Bestemor 90 år

Den 6. juli fylte bestemor 90 år. Nesten hele familien feiret henne:

Neste side »