Archive for mars, 2012

Marsstrikk 2012

Dette har jeg strikket i mars:

Bøker i mars

I mars har jeg lest hele to bøker:

“Bumerang”

   Av Tatiana de Rosnay

 Enda en god bok av Tatiana de Rosnay. Når kanskje ikke helt opp til bestselgeren Saras nøkkel, men allikevel spennende og godt skrevet.  Fra bokomslagets bakside: Antoine Rey synes han har funnet den perfekte førtiårspresang til søsteren: en weekendtur til sommerens ferieparadis, der de ikke hadde vært siden de var barn. Helgen vekker minner, men ikke bare gode. Den siste sommeren de tilbrakte på øya, var like før moren døde. På vei hjem sitter søsteren taus og tankefull ved rattet, og idet hun tar sats for å fortelle hva hun har blitt minnet på, mister hun kontroll over bilen, og de kjører utfor. Søsteren blir hardt skadet, mens Antoine slipper unna uten en skramme. Hva var det søsteren ville fortelle? Antoine begynner å grave i familiehistorien, og litt etter litt avdekkes hemmeligheter som skulle holdes skjules for enhver pris.

 

 

“Den rettferdige”

  Av Helene Uri

En bok til ettertanke. Fra bokomslagets bakside: Stor og engasjerende roman om det potensielt katastrofale i å tro at man har rett. Karsten og Marianne forelsker seg, gifter seg, får barn … og så er Karsten utro. I sinne og bitterhet begynner Marianne å mistenke Karsten for mer enn utroskap. Kan han ha gjort noe mot døtrene? Marianne oppsøker den pensjonerte dommeren Edvard Frisbakke. Edvard har hele sitt liv følt seg som en rettferdig, en som kan skille skyldige fra uskyldige — og særlig når det kommer til overgrepssaker. Livet gjennom har han dømt stygge menn til strenge straffer, og vært sikker på at verden blir et bedre sted. Nå får han også Karsten dømt, og den lille familien er ødelagt for alltid. Men er det mulig å ha så rett? Helene Uri har med denne boken skrevet seg rett inn i en rystende aktuell og engasjerende problemstilling. Mest av alt er dette likevel en dypt bevegende bok om mennesker som gjør hverandre vondt fordi de elsker hverandre.

Body Voss

Barselgave som passer til gutt er i boks. Bodyen Voss er så fin i all sin enkelhet, helt perfekt til en liten prins:

Oppskrift: Dalegarn 208 Baby Klassisk (utgitt 2008), modell 20802 Voss

Garn: Dale Babyull 90 gram lys blå nr. 5701 og 15 gram brun nr. 3871

Pinner: Harmony Wood og Addi nr. 3

Størrelse: 3 – 6 måneder

Endringer: Lager vrangbord i skrittet med knapper og knappehull. Setter også vanlige knapper i knappestolpen bak. Fungerer bedre enn trykknapper.

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

Ravelrylink Body Voss # 4

 

Tidligere bodyer jeg har strikket etter samme oppskrift:

Body Voss # 1

Body Voss # 2

Body Voss # 3

Årets maskerade for voksne

På lørdagskvelden hadde vi besøk av to rockere som koste seg med Biff Stroganof før de dro på årets maskerade. Temaet var Pop & Rock, noe som passet unge herrer som Gard og Simen veldig godt:

Rosett

Barselgavebeholdningen er helt tom, så da var det bare å gå i gang med strikking. Egentlig skulle jeg ha to guttegaver, men denne nye fargen i Babyull ropte litt på meg. Det kommer nok en jente etterhvert også…

 Oppskrift: Rosett fra Dalegarn Baby Høst 2000

Garn: 125 gram Dale Babyull farge Lys aubergine 4435

Pinner: Addi nr. 2.5

Størrelse: 0-2 måneder

Endringer: Strikker vanlig halskant istedet for den store kragen (inspirert av Murf med flere), i tillegg lager jeg knappehull og syr i knapper hele veien ned

Knapper: Små treknapper med liten blomst på, kjøpt hos Stoff og Stil

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

Rosett Ravelrylink

Nå er det bare å finne fram litt guttestrikk :)

Juks

Ja, det heter vottene som er marsoppskriften i Uformelts vottealong. Her er min versjon:

Oppskrift: Juks

Garn: Rester av Nøstebarngarn, New Zealand lammeull og Evilla

Pinner: Harmony Wood nr. 4

Garnet er kjøpt hos: Nøstebarn, 123knit og hos Hiks

JUKS Ravelrylink