Archive for februar, 2012

Dropsteppe

I hele januar og februar har jeg strikket på et stort teppe inni mellom andre prosjekter. Her er det deilige resultatet:

Oppskrift: Dropsteppe

Garn: 710 gram Drops Delight farge 02 og 760 gram Drops Alpaca farge 3800, 618 og 6736

Pinner: Bambus nr. 6

Endringer: Opprinnelig er teppet på bare 4 x 5 ruter og måler 106 x 132 cm. Mitt teppe består av 5 x 7 ruter og måler 135 x 195

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

Ravelrylink

Bok i februar

Jeg har lest en veldig spennende bok i februar:

«Labyrinten»

 Av Kate Mosse

Jeg leste Gravkammer av samme forfatter i fjor, og satte i gang et detektivarbeide for å få tak i et innbundet eksemplar av Labyrinten som dessverre ikke er i salg lenger. Boka har akkurat passe mye mystikk og spenning  i tillegg til slektshistorie i seg, akkurat slik jeg liker gode bøker. Anbefales virkelig. Fra bokomslagets bakside: Tre hemmeligheter. To kvinner. Én gral. Carcassonne, juli 1209: En ung pike får overrakt en mystisk bok av faren sin. Boken sies å inneholde sannheten om Den hellige gral. Selv om Alaïs ikke forstår bokens mystiske ord og symboler, vet hun at hennes skjebne ligger i å vokte skriften. Carcassonne, juli 2005: Alice Tanner snubler over to skjeletter under en arkeologisk utgraving. I det skjulte gravkammeret er det risset inn mystiske symboler, som Alice på forunderlig vis forstår. Men gravkammeret skulle aldri vært åpnet. Onde krefter slippes løs. Det er allerede for sent da Alice oppdager at hun har satt i gang en rekke urovekkende hendelser … Labyrinten er en spennende og eventyrlig roman om nåtid og fortid, legender og religion – og om jakten på Den hellige gral. Boken er blitt en bestselger verden over.

Vinterferie

Jonas er veldig opptatt av vintersport, så i år gikk vinterferien til Sulitjelma Fjellandsby så han fikk prøve seg på slalom:

Jonas fikk slalomutstyr i julegave og han har trent hjemme på veien vår i et par timer. Nå var han mer enn klar til å prøve en ordentlig bakke:

 Første dag i slalombakken

Andre dag i bakken

Camomille

Jeg ble fristet av mange andre på Uformelt, og dermed var sjalet Camomille på pinnene:

Oppskrift: Camomille

Garn: 100 gram Canard Kid Silk Mohair og 100 gram Drops Baby Silk Alpaca

Pinner: Harmony Wood nr. 4.5

Garnet er kjøpt hos: Rasmilla og hos Strikkenett

Camomille Ravelrylink

Maskerade 2012

Ungene har vært på maskerade i dag. Dette er ikke et arrangement som de planlegger lang tid i forveien, ingen av dem visste nemlig hva de hadde lyst til å være. Det ble et dypdykk i kostymeeska, og begge to fikk velge selv uten innblanding fra mammaen:

Sett forfra: Edderkopp og vampyr (sier Jonas).

Sett bakfra: Fortsatt (litt for liten) edderkopp og monster

Jonas har strikket pannebånd

Jonas er periodestrikker, men i det siste har det blitt veldig lite. Han begynte på en lue, men gikk lei og endret planene til pannebånd:

Jonas selv mener det er like greit med et pannebånd, ypperlig når han går på ski. Da holdes ørene varme mens håret får luftet seg litt..

Garn: Ganske tykt sokkegarn uten merkelapp

Pinner: 4.5

Oppskrift: 80 masker, riller øverst og nederst

UKM 2012

I år deltok både Simen og Malin på UKM. Simen både med bandet Restless Dream og som soloartist. Malin var med i dansegruppen The Chiquitas:

 

Skøyteis

Januar har vært uten snø, og februar fortsetter på samme måte. Synd for husets yngste som elsker vintersport, men i dag var Jonas og André var på Storvatnet på fjellet og gikk på skøyter: