Archive for januar, 2012

Januarstrikk 2012

Dette har jeg strikket i januar:

Bok i januar

Jeg leser i sengen, dermed blir det ikke lest så mye på vinteren. Jeg fryser og er trøtt. Men én bok fikk jeg lest i januar:

«Det jeg elsket»

Av Siri Hustvedt

Boka ble anbefalt av veldig mange og da fant jeg ut at jeg bare måtte kjøpe den. Fikk liksom aldri tak på handlingen, synes det var en litt underlig stemning i fortellingen. Fra bokomslagets bakside: Romanen handler om to familier som møter sorgen, og om hvordan de lever seg gjennom den. De to familiene er kunstnere og intellektuelle, og vi følger dem gjennom mer enn 20 år i New Yorks Soho, der de bor i samme hus i hver sin etasje. Begge parene får en sønn. De to guttene er alltid sammen. Så faller alt i grus. En av guttene dør i en drukningsulykke, og den andre ødelegger alt rundt seg, han lyver og manipulerer. De voksnes erkjennelse av tilværelsen kan ikke forberede dem på hvordan livet plutselig omkalfatres når ulykken rammer. Sorgen erstatter kjærligheten. Er da kunsten nok til å fylle livet?

Av 4 nøster Big Fabel

Fant en oppskrift på strømper som jeg hadde lyst til å strikke. Egentlig er de strikket i Alaska, men jeg ville prøve ut Big Fabel som har samme strikkefasthet. Jeg kjøpte garnet jeg trengte og satte i gang. Slik ble resultatet:

Oppskrift: Drops strømper

Garn: Ca. 200 gram Big Fabel

Pinner: Harmony Wood nr. 4 og 5

Størrelse: Ca. str. 37/38

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

 

Det ble en del garn igjen etter strømpene. Tok derfor sjansen på å strikke et par ganske modifiserte sokker av restene. Tok utgangspunkt i oppskriften på strømpene slik at jeg kunne bruke deler av diagrammet:

Oppskrift: La opp 48 masker til vranbordkanten. Felte til 36 masker før jeg strikket deler av det opprinnelige diagrammet.  34 masker på foten.

Garn: Ca. 130 gram Big Fabel

Pinner: Harmony Wood nr. 4 og 5

Størrelse: Ca. str. 36/37

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

 

Hadde fortsatt litt garn igjen da jeg var ferdig med sokkene. Dumt med litt restegarn. Jeg delte alle fargene nøyaktig i to like deler og begynte på par nummer 3. Slik ble de:

Oppskrift: La opp 32 masker på vrangborden. Felte til 28 da jeg begynte å strikke striper. 26 masker på selve foten.

Garn: Ca. 70 gram Big Fabel

Pinner: Harmony Wood nr. 4 og 5

Størrelse: Ca. 2 år

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

 

Men nå er det absolutt helt fritt for garn. Et garn som var et nytt bekjentskap for meg og som jeg sikkert kommer til å bruke flere ganger. Greit med 25% nylonforsterkning i fotplagg som skal brukes og ikke bare være til pynt. Samtidig blir dette tykke og gode sokker og strømper som er deilige å tre på seg når man fryser på føttene.

Garfunkel Hat

Øverst-og-nederst-alongen på Uformelt kom med en nydelig oppskrift på lue. Skulle ikke være med, men da jeg så denne ble jeg med allikevel:

Oppskrift: Garfunkel Hat

Garn: Drops Lima

Pinner: Harmony Wood nr. 3.5 og 4

Størrelse: 120 masker

Endringer: Brukte samme farge øverst som i vrangborden. Strikket en halv rapport kortere enn oppskriften sa, syntes den ble lang nok slik.

Passform: En flott lue som sitter godt på både mitt og datterens hode. Og denne luen kler jeg faktisk.

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

Min Ravelrylink: Garfunkel Hat

Tubehals til Malin

Malin ønsket seg en tubehals. Hun plukket ut garn og jeg strikket:

Oppskrift: La opp 260 masker og strikket fram og tilbake på rundpinne for å få en rillestrikket hals. Sydde sammen endene til slutt.

Garn: 100 gram Drops Baby Alpaca Silk farge 1760 lys grålilla

Pinner: Harmony Wood nr. 4.5

Størrelse: Halsen kan brukes to eller tre ganger rundt halsen. Optimalt burde jeg hatt enda et nøste garn for å få halsen bredere, men dette var alt jeg fant i lageret.

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

Min Ravelrylink: Tubehals

Mariusgenser til Simen

Simen ligner på sin mor, han er altså en frysepinne. Når det er vinter må vi ha varme klær og fyr i ovnen for å føle oss komfortable. Selvsagt måtte han da få seg ny genser i varmt garn:

Oppskrift: Sandnes Til Fjells 0611, modell 15

Garn: 705 gram Drops Lima

Pinner: Harmony Wood og Addi nr. 3 og 3.5

Størrelse: S/M i vidde, L i lengde

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

Min Ravelrylink: Marius til Simen

Votter til Anna

Anna fyller 8 år i dag og ekstragave fra tante ble et par sirkelvotter:

Oppskrift: Vanter

Garn: 35 gram New Zealand Lammeuld

Pinner: Harmony Wood nr. 4

Størrelse: Ca 10 år

Garnet er kjøpt hos: 123knit

Min Ravelrylink: Votter til Anna

Minihåndballturnering

I helga var Jonas med på minihåndballturnering. Han spilte på MUILs fjerdeklasselag, og det gikk kjempebra selv om han  bare går i tredje klasse:

 

Nyttårsaften 2011/2012

18 familiemedlemmer var samlet til feiring i går og i natt: