Archive for november, 2011

Underholdningskveld

Det har vært særdeles hektisk i hjemmet her de siste to ukene. Grunnen er øyas revy som settes opp første lørdag i advent (altså lørdagen før første søndag i advent) hvert år:

underholdningskveld

underholdning

Dette året har jeg vært koordinator, André har hatt ansvar for lyd, lys, videoproduksjon og vært medskribent, Simen deltok både i revynumre, ansvarlig for videoproduksjoner, vært med i husbandet og i sitt eget band Restless Dream, Malin kjørte lys under forestillingen og Jonas deltok som skuespiller i en av videoene vi laget for anledningen…

Det er hardt mens det står på, men etterpå er det så utrolig morsomt når vi har fått det så godt til. Det blir nok samme stresset til neste år også :)

Bok i november

“No regrets”

 

Av Ace Frehley

For en svoren KISS-fan som meg selv er dette en bok som bare måtte leses. Den er veldig ærlig skrevet, nesten for ærlig. Fra bokomslagets bakside: Musikken, sminken, galskapen – og mer. I desember 1972 rykket et par musikere inn en annonse i The Village Voice: “Guitarist wanted with flash and ability”. Ace Frehley følte han hadde begge deler, så han svarte. Resten er rockehistorie. For Kiss-fansen gir No Regrets et eksklusivt innblikk i opprinnelsen til et av verdens største band, inkludert logoen som Frehley designet og antrekkene som moren hans sydde. “The Spaceman” forteller åpent om den stille splittelsen innad i bandet, hvor det var ham selv og Peter Criss på den ene siden, Paul Stanley og Gene Simmons på den andre (fordi de ikke var like konstant klare for å feste). Han avslører også sannheten om det turbulente oppbruddet med bandet og den triumferende gjenforeningen et tiår senere, samt sin egen suksessfulle solokarriere. Ace serverer ville, vittige historier om dansing med “the bionic woman” på Studio 54, om å være roadie for Jimi Hendrix og om heftig festing med Jim Belushi og Nick Nolte, men er også ærlig om sine mye omtalte problemer med alkohol, dop og selvdestruktive handlinger. No Regrets viser Ace Frehley uten sminke, uten unnskyldninger – og uten anger.

Hemmelig søndagsadventsvenn

På forumet Uformelt har vi hemmelige adventsvenner. Vi gir hverandre gaver hver søndag i adventen i tillegg til en julegave. Jeg kommer til å legge ut bilde av alle søndagsgavene i dette innlegget etterhvert som de blir pakket ut.

 

På julaften fikk jeg en strålende flott pakke:

 

 Posh yarn, marsipan, Knit Pro-pinne, magnetbånd, mappe og flere av de søøøte stjernene som ble helt nydelige på juletreet vårt. Tusen takk Smurfa, dette var en herlig julegave! 

 

Jeg fikk ikke pakke til 4. søndag i advent heller, men det er ikke Smurfa sin feil. Hun sendte i god tid. Men i dag, 3 dager etterpå, kom endelig pakken. Posten er sen for tiden, men det er koselig å pakke ut på en onsdag også:

Jeg fikk del 4 av mysteriestrikken, en søt boks med knapper og maskemarkører, nåler og enda et nøste med Lima. I tillegg lå det en oppskrift på Lilleput Baby Jacket i konvolutten. En herlig pakke, verd å vente på ;)

 

Det ble tredje søndag i advent, men pakken min kom ikke til da. Først på tirsdag dukket den opp i postkassen:

sc3b8ndagsgave3

Oppskrift på Shawl-collar shawl, maskeholdere, fint bånd og oppskrift og garn til del 3 av smUGGSene.. Tusen takk Smurfa!

 

Det er andre søndag i advent, og ungene og jeg har pakket ut dagens gave:

sc3b8ndagsvenn2

Enda en nydelig heklet stjerne, en heklekrok, oppskrift på en flott babylue som jeg har sett mye på, maskemarkører og godsaker til ungene (det forsvant før kameraet ble funnet fram). Men ikke minst fikk jeg andre del av mysteriestrikken. Og etter å ha lest oppskriften er jeg helt sikker på at Smurfa er vennen min! Tusen takk for nok en herlig pakke!

 

I dag har jeg med god hjelp fra Jonas og Malin åpnet den første gaven:

sc3b8ndagsgave1

Min hemmelige adventsvenn har laget et mysterium til meg. Jeg får en gave hver søndag og i den befinner det seg deler av en oppskrift. Jeg må strikke dette for å finne ut hvem vennen min er. Garnet som følger med er nok tenkt til oppgaven. Gleder meg til å starte. Ellers har jeg fått en plastube for å tre masker på, en heklet stjerne og flotte maskemarkører.

Jeg har en liten mistanke om hvem dette er, vet nemlig hvor vennen min bor. Må nok strikke litt for å bli sikker :)

Sokker til jul

Disse sokkene blir den perfekte gave til jul, det er jo de rette fargene og mønster som ser litt juleaktig ut:

julesokker

 

Oppskrift: Denver by Drops

Garn: Sterk

Pinner: Harmony Wood nr. 3 og 3.5

Størrelse ca. 36 – 38

Endringer: Jeg valgte å bruke sokkegarnet Stek for å få sokker med god slitestyrke. Originalen er strikket i Karisma, et rent ullgarn uten forsterkninger.

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

 

Simen opptrer igjen

At Simen spiller gitar, synger og skriver låter selv vet nok de fleste som leser bloggen her fast. I dag spilte han på Meløy Videregåendes jubileumsfeiring:

simenjubileum

Han vil gjerne at flere stifter bekjentskap med musikken hans. Dere kan besøke sidene hans her:

Facebook-side

Musikkavspiller

Jonas lager korthus

Det bor mye kreativitet i unger, og Jonas er aldri fri for nye prosjekter. Her har han laget korthus eller kanskje mer en korthall. Legg merke til underlaget, Nøstebarnteppet er fortsatt i bruk:

korthus

Bildet har han forresten tatt selv, og han var veldig opptatt av at det skulle legges på bloggen

En liten finkjole

Bestilte et kit med mønster og garn til en liten finkjole fra Pickles:

finkjole

Jeg la opp til str. nyfødt, men jeg syntes den så fryktelig liten ut. Endret til str. 3 – 6 måneder, men den var fortsatt liten. Felte ikke så mye som jeg skulle etter oppskriften fordi den virket så smal, og jeg strikket bærestykket litt større enn angitt og med et halvt nummer tykkere pinner.  Allikevel passer den nesten perfekt på en Baby Born dukke, og det var jo ikke meningen. Kommer antagelig til å rekke denne opp ved en senere anledning og strikke den større, garnet og kjolen i seg selv er alt for fint til å bli brukt av en dukke….

Oppskrift: En liten finkjole

Garn: Pickles Silk Sorbet (utgått) og Pickles Extra Fine Merino

Pinner: Addi nr. 3 og 3.5

Størrelse: 3 – 6 måneder eller kanskje Baby Born?

Garnet er kjøpt hos: Pickles

Oktoberstrikk 2011

Dette har jeg strikket i oktober:

oktoberstrikk-2011