Archive for september, 2011

Fjerde Hine

Min fars kusine i USA ønsket at jeg skulle strikke en Hine til en liten jentebaby som de kjenner. Oppdraget er herved fullført, og toppen er klar til å sendes:

hine41

Oppskrift: Hine

Garn: Sandnes Smart

Pinner: Addi nr. 3.5

Størrelse: 1 år

Garnet er kjøpt hos: Coop Meløy

Ravelry prosjektlink: Hine

Bok i september

“Vinterbarn”

 

 

  Av Dea Trier Mørch

 

 Dette er gjenlesning av en bok jeg leste som 12- 13-åring. Den gang fant jeg den i mammas bokhylle, nå har jeg endelig klart å finne et eget eksemplar. Meget pent brukt med smussomslag. Jeg liker som sagt å eie bøkene jeg leser. Utdrag fra bokomslagets bakside: Dette er en roman om en gruppe kvinner på sykehus noen vinteruker. Felles for pasientene er at de venter barn, og at det har tilstøtt komplikasjoner. Mellom disse kvinnene oppstår et fellesskap og en omsorg som hjelper og trøster i disse ukene. Vinterbarn handler også om de ventende kvinnenes engstelse og nølende forventninger, om søvnløse netter og forsiktige håp. Og endelig om fødslene – dramatisk, realistisk og poetisk skildret. Vinterbarn er en glad og varm og usedvanlig bok. Norsk utgave fra 1977.

Hetteluer til Odin og Loke

Tanteungene Odin og Loke ønsket seg nye hetteluer. Odin fikk en slik lue før han var et år, og han har brukt den helt til nå selv om han er over 4 nå. Det var på høy tid med en ny, og lillebror Loke måtte jo også få. Jonas er modell for den største luen.

hetteluer

Endringer: Oppskriften går ikke opp til mer enn 12-18 måneder, men en tante fikser da noen modifiseringer av oppskriften når ungene har veldig lyst på noe strikket.

Oppskrift: Dale baby 183

Garn: Dale Babyull og Popcorn

Pinner: Addi nr. 3 og 3.5

Størrelse: Den grønne er ca. 2 – 4 år og den blå er ca. 4-8 år.

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

Ravelry prosjektlink: Lue til Odin og lue til Loke

Ull i bruk

La noen av dere merke til genseren Jonas hadde på seg i lørdagens innlegg? Den ser litt liten ut, og han har den til og med vrang på seg. Men dette er et plagg han har brukt og brukt veldig lenge. Her kommer alle fakta:

kameleon1

Jonas, ganske nøyaktig 3 og et halvt år med ny genser. Strikket i Opal Kameleon i størrelse 5 år. Stor og god med potensiale..

 

kameleon2

Jonas, ganske nøyaktig 8 år og 2 måneder med gammel og godt brukt genser på. Liten, trang og vrang, men du verden så god den er å ha til arbeidsgenser. Kom ikke her å si at ikke unger liker strikkeklær :)

 

Jonas har enda en genser som han ikke vil godta er for liten, nemlig Evillagenseren. Den fikk han da han var 4  år. Mer om den senere….

Ulldress til Ronja

Har strikket ulldress til Ronja slik at hun holder seg varm og god i høst:

ronjadress1

Oppskrift: Mitt eget design inspirert av både Nøstebarndressen, Dale og Sandnes sine oppskrifter. Har etter mange dresser opp gjennom årene kommet fram til den optimale ulldressen.

Garn: Limegrønn 2-tråds merinoull fra Nøstebarn, beigebrun New Zealand lammeuld og lilla Rasmillas luksusgarn

 Pinner: Harmony Wood og Bambus nr. 3.5 og 4.5

Størrelse: 3 – 6  måneder

Garnet er kjøpt hos: Nøstebarn, 123 Knit og Rasmilla

Ravelry prosjektlink: Heldress til Ronja

Ny sandkasse?

Nok stor tro?

garasje1

Kosestund

Simens kjæreste Tora har med seg tanteungen hit i dag. Det ser ut til at lille Ronja har det fint sammen med Tora og Simen og har en ordentlig kosestund:

simentoraogronja

Min tredje Hine

Enda en Hine er ferdig, men denne er noe modifisert for å passe en nyfødt baby:

hine-3

Oppskrift: Hine

Garn: Dale Babyull

Pinner: Harmony Wood nr. 3

Størrelse: 3 måneder

Endringer: La opp til str. 12 – 18 måneder og strikket med tynnere pinner og tynnere garn. Brukte lengden på en vest i ca. str. 3 måneder for å oppnå riktig lengde-

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

Ravelry prosjektlink: Hine

Setesdalgenser til Karianne

Venninne Karianne fylte 40 år tidligere i sommer, og i presang fikk hun gavekort på en strikket genser. Valget falt på Setesdal med ribb som nå er ferdig. Malin er som alltid flink til å stille opp som modell for mammaen sin:

setesdal

Oppskrift: Setesdal med ribb

Garn: Drops Merino Extra Fine

Pinner: Harmony Wood nr. 3.5

Størrelse: Medium

Endringer: Strikket bolen ca. 8 cm lengre enn oppskriften sier. Dette er er i utgangspunktet en veldig kort modell, og Karianne ønsket en genser som nådde ned til rumpa.

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

Min Ravelry prosjektlink: Setesdal

 

Auguststrikk

Dette ble det eneste på strikkefronten i august:

ullbukse4

Neste side »