Archive for august, 2011

Ribbestrikket ullbukse

Har strikket en deilig ullbukse i bursdagsgave til tantebarnet Loke. Bursdagen var alltids i mai, men forhåpentligvis har han ikke trengt ullbukse fra da til nå. Så hvis Loke eller foreldrene ser dette: Her er deler av bursdagsgaven!

ullbukse4

Oppskrift: Egen oppskrift inspirert av Nøstebarns ribbestrikkede ullbukse i 3-trådsgarn, men jeg bruker et annet masketall, en annen type kile fordi jeg liker den best og mine bukser er betydelig lengre.  

Garn: Drops Merino Extra Fine

Pinner: Addi og Harmony wood nr. 3.5

Størrelse: Ca. 2 – 4 år

Garnet er kjøpt hos: Strikkenett

Min Ravelry prosjektlink: Ullbukse

Bok i august

Sommeren går fort, og det er ikke alltid man får lest så mye som man vil:

“En svunnen tid”

visbildeservlet1

Av Kate Morton

 En god bok, men jeg vet ikke helt hvordan jeg liker den i forhold til de andre bøkene Kate Morton har skrevet. Denne ender ikke i samme mønster som de to første, men kanskje er det greit? Den blir ikke like forutsigbar da. Men dette er uansett en bok som lar deg flyte inn i gamle, romantiske tider. Her er det slott, mysterier og kjærlighet. Anbefales sterkt om du liker historiske romaner. Fra bokomslagets bakside: En romantisk thriller og etterlengtet tredjebok fra forfatteren av Tilbake til Riverton og Den glemte hagen. Et brev postet i 1941 når endelig sin mottaker i 1992, med store ringvirkninger for forlagsdirektøren Edie Burchill fra London. I det forfalne Milderhurst Slott bor det aldrende tvillingparet Pesephone og Seraphina sammen med deres yngre halvsøster, Juniper. De tre eksentriske ugifte kvinnene er døtre av Raymond Blyte, forfatteren av The True History of the Mud Man, en barnebokklassiker som Edie elsker. Edie, som senere blir invitert til å skrive et forord i et opptrykk av Raymonds mesterverk, besøker det sjarmerende slottet på jakt etter svar. Hvorfor ble moren hennes så knust av innholdet i et brev sendt 51 år tidligere? Og hva hendte med soldaten Thomas Cavill, Junipers lenge savnede forlovede og Merediths tidligere lærer? Svaret vil overraske leserne.

Farging av garn med Kool-Aid

I vår vant jeg noen hesper med Askeladen merinoull i Nøstebloggen. Garnet var bleket av solen fordi det hadde ligget i et utstillingsvindu, og for at det skulle kunne brukes igjen måtte det farges. Selvfølgelig glemte jeg å ta bilde av alle hespene før farging, men jeg mener jeg hadde 3 lilla, 2 rosa og et blått nøste i utgangspunktet..

kool-aid

Bildet viser fra øverst til venstre: 1. Et par av hespene og posene med Kool-Aid før farging. 2. Garnet bløtlegges før farging. 3. Garnet har ligget i et fat med kokende vann tilsatt 1 – 4 poser Kool-Aid alt etter som.  Når alt fargestoffet har trukket inn i garnet (les: Når vannet er blitt blankt igjen. Tar kun få minutter) avkjøles garnet gradvis ved å skylles i kjøligere og kjøligere vann. For rask nedkjøling under skylling kan føre til at ullfibrene tover seg sammen. Siden jeg hadde mye garn og ganske lite fargestoff har garnet mitt blitt lettere melert, men dette gir som regel en fin effekt. Jeg legger de våte garnhespene på et tørkestativ med en gammel håndduk som underlag og lar det meste av vannet renne av der. Etterhvert henger jeg hespene på et kosteskaft som jeg plasserer over dusjen. Drypptørkes over natten. 4. Ferdige hesper med tørt hjemmefarget garn. Garnet har fått et nydelig fargespill og kan etterhvert bli til f.eks deilige Nøstebarndresser…

På besøk hos Rasmilla

Da vi var på ferie i Danmark avtalte jeg et møte med Sanne, innehaveren av nettbutikken Rasmilla. Hun holder for tiden på med utpakking og innflytting i fysiske butikklokaler på Amager i København, og jeg var så heldig at jeg fikk komme innom en tur:

rasmilla1

Her ser dere butikken utenfra. Ingen skilter og slikt enn så lenge, men butikken åpner ikke før 30. september. Og sånn i tilfelle noen skal på tur til København etter den 30. september er adressen  Hallandsgade 3 som ligger kun 200 meter fra Amagerbro stasjon.

rasmilla2

Sjekk de deilige garnhyllene! Jeg forsynte meg grovt og fikk nesten ikke plass til alle deilighetene i koffertene våre på tur hjem, for ikke å snakke om at shoppingbudsjettet mitt for det meste gikk til garn :)

rasmilla3

Søte knapper og ferdigstrikkede modeller gir inspirasjon. En butikk som er veldig verd et besøk om du har mulighet…

Sanne ba meg hilse alle strikkevenner hun har i Norge!

Skolestart igjen

Så var sommerferien over og skolen startet igjen:

skolestart

Jonas og Malin starter henholdsvis i 3. og 7. klasse. Simen er begynt på VG1 studiespesialisering på Meløy videregående skole.

 

Ferien gikk til Danmark og Tyskland

LEGOLAND

legoland

Legoland i 2 hele dager og mye moro. Anbefales!

LEILIGHETEN

leilighet

Fitting Landsbyferie 15 km utenfor Legoland i Billund. Nytt, rent og høy standard.

 

FLENSBURG I TYSKLAND

tyskland

En passe stor og veldig koselig by…

 

LØVEPARKEN

lc3b8veparken

Et herlig og nært møte med ville dyr i Givskud Zoo

 

KØBENHAVN

kc3b8benhavn

En by full av historie..

 

TIVOLI

tivoli

Tivoli i København kan man også holde ut i 2 dager… 

 

Til søster Ida Henriette og søster Iselin Marie!

Velg 4 hver av Rasmillas utrolig flotte luksusgarn i Danmarksgave:

rasmilla4

Silkeull, omtrent som Nøstebarngarnet :)

4 nøster skal være nok til en Nøstebarndress, i alle fall hvis dere velger 2 like til bunnfarge og deretter enten to forskjellige eller to like til mønsterfarge…..

 

Sorry Anniken, vet du ikke er så veldig interessert i garn, men om du allikevel vil ha et nøste eller to må du bare si i fra :)

Mapper til strikkepinnene

I helga har Iselin og jeg sydd mapper til strikkepinnene våre. Jeg har laget to:

strikkemappe

strikkemappe1

Det startet med to flotte stoffer..

strikkemappe2

Fempinner, heklekroker og annet utstyr fikk god plass her..

strikkemappe3

Og her skal rundpinnene bo. Jeg klipte ut klistermerkene med størrelsene på fra originaletuiene, de sitter så lenge som de sitter..

strikkemappe4

Slik ser mappene ut før de brettes i tre og festes med borrelåsen..

Besøk fra USA

Som jeg sikkert har fortalt tidligere har vi veldig mye slekt i USA. Det er fordi oldefaren min emigrerte dit på 20-tallet med sin store barneflokk. Bare oldefar og  bestefar kom tilbake til Norge, og da sier det seg selv at slekten i USA bare vokste og vokste med årene. Mange av slektningene våre har vi møtt mange ganger før, både når vi har vært der og når de har vært her:

amerika0

Pappas søskenbarn Bibbi og mannen hennes Carl har vært her denne uken, og på dette bildet ser vi også min tremenning Davids to barn: Leif-Axel Haakon og Karolina Solveig (morsomt at ungene har fått skandinaviske navn!)

 

amerika

 Frank og Martine kom innom, og Frank var så snill  at han tok med seg David og Leif-Axel på fjellet en kveld for å fiske. Jonas lekte i sanden sammen med Karolina, fisket sammen med Leif-Axel og alle ungene spilte tennis, Playstation og så filmer sammen.

 

svartisen11

En av dagene tok vi med oss tremenning David, hans barn og våre barn til Svartisen med båt. Det var en populær tur, spesielt for David som jobber som fotograf . Her i Norge ble det mange bilder av vakker natur.

 

svartisen21

Og mat må man ha på tur, dermed ble det grilling av pølser i det fri, og alle så ut til å kose seg..

Julistrikk 2011

Strikker alltid en del i løpet av sommeren, og her er juliproduksjonen:

julistrikk-2011

Still Light

Mariusgenser

Hine is a girl 1

Hine is a girl 2

Babysokker

Neste side »