Archive for april, 2011

Lørdagstur til Kolpilten

I dag var det nydelig vær. Sol, men litt vind. Jeg og ungene fant ut at vi skulle dra en liten tur på Kolpilten:

kolpilten

Malin ble veldig våt på føttene, joggesko egner seg ikke i terrenget i april, men sjokolade på toppen var nok verd turen allikevel. Siden vi syklet til Hattskaret, gikk opp på Kolpilten og syklet videre til Bomullshågen fikk vi skrevet oss i hele 3 trimkasser på turen.

Heklede luer

Inspirert av Farmenlua og lueheklende kollegaer Lotte og Lise + matpausekollega Ellinor er det blitt tre heklede luer i det siste:

heklede-luer

Oppskrift: Ble til underveis. Starter nede på denne med det antall luftmasker som må til for å passe rundt hodet på mottager. Fortsetter så med fastmasker. Feller når jeg starter på tredje farge, annenhver omgang. Først hver 11. maske, så hver 10. osv. (Jeg hadde 66 masker som gikk opp i 11). Luen blir da litt «skateaktig» i toppen.

Garn: Alle typer bomullsrester f.eks. Duett, Svale, Lerke og Muskat, har brukt ca. et halvt nøste av hver farge.

Krok: Nr. 6 til oppleggskanten og 4.5 på resten

Luen til venstre ble bursdagsgave til Jonas sin kamerat Peder, luen i midten eies av Jonas og luen til høyre ble bursdagsgave til Simens klassevenninne Olaug Helene.

Litt påske

Det har vært fint vær, og Jonas og Tobias (med hjelp fra Ida) har saget ved og kjørt til oldemors «Svarthull»:

paske21

 

Simen fylte 16 år, og vi hadde familieselskap:

paske11

 

Før høytiden satte inn hjalp Jonas til med rundvask av stua:

paske0

Simen 16 år!

I dag fyller den store gutten vår 16 år. Vi regner med at dagen blir fylt med bilkjøring, selskaper og sikkert litt musikk!

simen-16-ar

Flere halsvarmere

Fikk bestilling på flere slike, så da ble det strikket fire:

halsvarmere

Oppskrift: Strikk et rektangel (jeg la opp 32 masker på disse) i enkel eller dobbel perlestrikk til første nøste er oppstrikket. Strikk 4 omganger med nøste nr. 2 og fell av. Sy sammen to hjørner diagonalt ovenfor hverandre. Vreng den ene trekanten ned mot den andre og du har en flott halsvarmer. Jeg har sydd på  knapper som pynt. For å gjøre halsvarmeren finere kan man hekle en picotkant rundt.

Garn: 1.5 nøster Sandnes Alfa (inkl. heklekant), men du kan sikkert bruke noe annet også

Pinner: Rosentre nr. 8

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

Kulturkafé 2011

Vi har hatt kulturuke på skolen, og på kulturkaféen i går var ungene med på det som foregikk på scenen:

kultur11

Jonas spilte trommer

kultur21

Og Malin danset…

Bok i mars

Det ble bare en bok i mars. Jeg har vært veldig kveldstrøtt denne måneden, spesielt etter at vi stilte klokka:

«Brudereisen»

untitled4

Av Marieke van der Pol

Nok en herlig roman. Fra bokomslagets bakside: I etterkrigstidens Nederland lengter de tre unge kvinnene Ada, Marjorie og Esther etter å unnslippe fattigdommen og slitet og starte på ny et annet sted. De føres sammen på et KLM-fly på vei til New Zealand, som passasjerer i et spektakulært internasjonalt flykappløp. Flyet er stuvende fullt av unge, håpefulle bruder på vei til sine forloveder og et nytt liv. Om bord er også Frank de Rooy, en ung mann med en framtid like usikker som deres egen. Uten at de er klar over det, blir dette et møte som kommer til å flette historiene og skjebnene deres sammen på helt avgjørende vis. Når de tre kvinnene treffes igjen femti år senere, i Franks begravelse, blir de nødt til å ta et oppgjør med fortiden og båndene som binder dem sammen. Spørsmålet er om det er til det beste om alle sannheter kommer for en dag. Og kan man noen sinne flykte fra hvem man er? «Brudereisen» er en medrivende og vakker roman om tre kvinners hemmeligheter og valg, skrevet med stor psykologisk innlevelse og dybde.

Star Wars-genser

Jeg er tante til en gutt som nettopp fylte 9 år. Genser med Star Wars var et ønske, men oppskrift på noe slikt finnes absolutt ingen steder i hele verden – i alle fall ikke som jeg klarte å oppdrive. Så jeg satte meg ned foran datamaskinen, søkte på Star Wars-figurer og logoer og tegnet ned mønstre i rutediagrammer. Det ble flere forsøk før jeg fikk motivet ned i ønsket størrelse, men til slutt så det ganske bra ut. Jeg har kombinert Star Wars med Setesdalsmønsteret, og egentlig ble det ganske stilig:

star-wars1

Aron poserer med genseren på…

star-wars-2

Motiv på ermene.

star-wars-3

Motiv foran

star-wars-4

Slik ser mønsteret ut bak..

 

Oppskrift: Egenproduserte Star Wars-diagrammer kombinert med Setesdal

Garn: Drops Merino Extra Fine

Pinner: Harmony Wood og Addi nr. 3 og 3.5

Størrelse: 10 – 12 år

 

Marsstrikk

Dette har jeg strikket i mars:

marsstrikk1