Archive for juni, 2010

Junistrikk

Deprimerende lav produksjon denne måneden, men man kan kanskje skylde på at juni er en travel måned der andre ting blir prioritert:

junistrikk

Mosters babystrømper

Jeg var fri for strikketøy, men siden jeg akkurat hadde strikket ferdig en Nøstebarndress lå boka «Strikk til Nøstebarn» framme på bordet. Det resulterte i Mosters babystrømper:

mosters-babystrc3b8mper

Oppskrift: Mosters babystrømper, oppskrift nr. 1904 i «Strikk til Nøstebarn»

Garn: Rauma Finullgarn

Pinner: Harmony Wood nr. 2.5

Størrelse: 4 – 12 måneder, men jeg synes ikke de ser så store ut.

Garnet er kjøpt hos: Husfliden i Bodø

Bok i juni

Jeg har visst bare lest èn bok i juni, antagelig fordi dette er en travel måned med rettinger, vurderingsskriving og avslutninger. Når det er kveld sovner man derfor fort, og da blir det lite lesing på meg.

 

«Tilbake til Riverton»

riverton

Av Kate Morton

Jeg har en forkjærlighet for historiske romaner med en tilnærmet overraskende slutt. Tilnærmet overraskende fordi jeg som regel har løst mysteriet og skjønt poenget før jeg kommer til slutten. Forfatteren skriver godt og man kan lett la seg hensynke til 1924. Fra bokomslagets bakside: To søstre blir vitner til at en ung poet tar livet av seg på en sosietetsfest i 1924. Den nittiåtte år gamle Grace Bradley, som en gang var hushjelp på Riverton, husker sin egen del av historien, en hemmelighet hun har holdt på lenge. Da en ung produsent kommer til henne for å lage film av hendelsen forteller hun hva som skjedde den sommeren i 1924, i etterkant av den første verdenskrig og i de glamorøse 20-årene. Dette er forfatterens debutroman.

Ulldress nummer 2

Den andre  i rekken av min egen variant, i alle fall som er dokumentert her på bloggen. Et fantastisk plagg til babyer:

nc3b8stebarndress1

nc3b8stebarndress2

Oppskrift: Mitt eget design inspirert av både Nøstebarndressen, Dale og Sandnes sine oppskrifter. Har etter mange dresser opp gjennom årene kommet fram til den optimale ulldressen.

Garn: Askeladen 2-tråds merino og New Zealand lammeull

Pinner: Bambus nr. 3.5 og 4.5

Størrelse: 3 måneder

Garnet er kjøpt hos: Nøstebarn og 123 knit

Amerikabesøk igjen

I går hadde vi et kort, men hyggelig besøk fra USA igjen. Adam er min tremennings sønn, og han var her første gang sammen med sine foreldre, sin tante og sin oldefar i 1986 som 4-åring:

adam5

1986:

Øverst fra venstre: Bestemor, Adams mamma Janet, Adams pappa Dan, Adams oldefar Oscar (min bestefars bror).

Nederst fra venstre: Joan (Adams tante), Anniken og Adam.

 

adam6

1986:

Adam og meg.

 

Adam sier at de første minnene han har er fra Norgesbesøket, kontrasten mellom hjemstedet Texas og Meløy i Norge må ha vært stor. I tillegg husker han godt at oldefaren hadde så lyst på surmelk da han kom til Norge, det syntes nok 4-åringen var helt forferdelig :)

 

adam1

Bilder fra i går: Oss 4 søstre og Adam.

 

adam2

Adam og bestemor.

 

adam3

Alle ungene våre og Adam.

 

adam4

Så måtte besøket dra igjen, men veldig morsomt at han kom innom en tur!

Bøker jeg har lest de 11 siste månedene

Jeg har nesten glemt at jeg skulle blogge leste bøker, og nå er det over 11 måneder siden sist jeg skrev noe her i bokhjørnet mitt. Jeg kan ikke garantere at jeg ikke har lest flere bøker enn dette, men her er de jeg kommer på i farten:

«Drømmenes land»

drc3b8mmenes-land

Av Tamara McKinley

 

En av mine yndlingsforfattere, så det kom ikke som en overraskelse at jeg likte boka veldig godt. Fra bokomslagets bakside: Catriona Summers debuterte tidlig på scenen. Da hun bare var få minutter gammel, viste faren henne frem for publikum og annonserte henne som teatertruppens nye stjerne. Slik begynner eventyret for den lille Catriona, som viser seg å ha en stemme som skal bringe henne mye lenger enn noen hadde turt å drømme om.
   Men veien fra å synge viser for noen få penny, til å bli verdensberømt diva på Sydneys største scene, blir både dramatisk og lang. Få kjenner Catrionas mørke fortid, og de hemmelighetene hun har måttet skjule. Da et lik en dag blir funnet på St. Petersburg hotell, skal etterforskningen vise seg å lede til flere overraskelser, ikke minst for Catriona selv …

 

 

«På andre siden av havet»

pa-andre-siden-av-havet

Av Tamara McKinley

 

Minst like god bok som «Drømmenes land». Fra bokomslagets bakside:  Aboriginene har levd i åndelig harmoni med jorda i Australia i seksti tusen år. Så ankommer skip fulle av gjenferdsmennesker, og aboriginernes eksistens trues av denne skremmende hvite invasjonen fra syttenhundretallets England.

Da Jonathon Cadwallader forlater Cornwall på skipet Endeavor har han ingen anelse om hvordan reisen skal forandre livet hans og livet til kjæresten Susan, som han må forlate.

Susan sørger over alt havet har fratatt henne, men skjebnen fører henne fra Cornwall, og bringer henne og Jonathan sammen igjen, denne gangen i en brutal og uforsonlig straffekoloni i New South Wales.

I denne romantisk historiske romanen veves livene til Cadwallader-familien og Penhalligan-familien sammen i et nylig oppdaget Australia hvor de åndelige båndene aboriginene har til landet sitt brutalt kuttes av den hvite invasjonen.

 

 

«Boktyven»

boktyven

Av Markus Zusak

 

Denne boka likte jeg også veldig godt. Fra bokomslagets bakside: Året er 1939, og vi befinner oss i Nazi-Tyskland. Ni år gamle Liesels foreldre er sendt i konsentrasjonsleir, og Liesel bor hos fosterforeldre i Himmelgaten i München. En dag dukker jøden Max Vandenburg opp, og får holde seg skjult i familiens kjeller. Liesels fosterfar lærer henne å lese, og hun oppdager at hun ikke kan motstå bøker. Derfor stjeler hun dem, og deler historiene med naboene i bomberommet og med Max.

 

 

«Hjemkomsten»

hjemkomsten

Av Victoria Hislop

 

Victoria Hislops første bok «Øya» syntes jeg var enormt bra, derfor hadde jeg store forventninger til «Hjemkomsten». Denne boka er minst like bra som «Øya» og den anbefales sterkt til andre. Fra bokomslagets bakside: Granada, 2001. Britiske Sonia Cameron er i 30-årene og på ferie i den spanske byen for å lære seg flamenco. Men ved et tilfeldig kafébesøk blir hun trukket inn i en dramatisk fortelling fra den spanske borgerkrigen. Sytti år tidligere huset den samme kafeen familien Ramirez, en familie på seks som alle fikk kjenne virkningene av krigens konflikter på kroppen.

 

 

«Hundre år»

hundre-ar

Av Herbjørg Wassmo

 

Jeg har fått med meg at denne boka har fått blandet mottagelse hos leserne, men personlig synes jeg dette er en av Herbjørg Wassnos aller beste bøker. Slektshistorie, selvbiografi  og fiksjon i en fin fruktsalat som satte seg på rett sted hos meg. Fra bokomslagets bakside: Stor historisk roman fra Herbjørg Wassmo. Her knyttes tråder til både Dina og Tora Sara Susanne, Elida og Hjørdis – Herbjørg Wassmos oldemor, mormor og mor. Hundre år er romanen om deres liv, om mennene de ville ha eller de mennene de fikk, og om barna de fødte. Det er også historien om ei lita jente som stikker seg vekk på låven for å gjemme seg for han. Hun har en gul blyant som hun spisser med en tollekniv. Den bruker hun til å skrive, og til å overleve. Denne jenta er født i 1942, nøyaktig hundre år etter oldemoren, den sterke Sara Susanne som sto portrett for engelen på altertavlen som i dag befinner seg i Lofotkatedralen. Hundre år er beretningen om disse kvinnene, om slitet og savnet, om friheten, og om lengselen etter noe annet.

 

 

«Evighetens kyss»

evighetens-kyss

Av Stephenie Meyer

 

Det var jo datteren min som begynte å lese Twilight, og det var til henne jeg kjøpte bøkene. Men etter første bok og første film var jeg solgt, og nå har både jeg og Malin hver våre komplette serier av suksessen Twilight. At jeg likte boka trenger jeg vel ikke å si. Fra bokomslagets bakside: Sitrende kjærlighet og farlig begjær -; en ungdomsroman av de sjeldne … Forsiktig strøk han meg over kinnet, så holdt han ansiktet mitt mellom marmorhendene sine. «Stå helt rolig», sa han, som om jeg ikke allerede var fullstendig stiv. Sakte, uten å ta øynene fra mine, lente han seg mot meg. Så med ett, brått men likevel mykt, la han det kalde kinnet sitt mot halsgropen min.»Bella er fullstendig oppslukt av Edward, blindet og gal av forelskelse. Edward, den utenomjordisk vakre og uoppnåelige gutten på skolen, føler det samme for henne. Men det er et farlig begjær …Evighetens kyss er en roman som kombinerer dirrende erotisk spenning og snikende uhygge på en måte som gjør den umulig å legge fra seg.

 

 

«Under en ny måne»

under-en-ny-mane

Av Stephenie Meyer

 

Bok nummer to sviktet ikke, oppfølgeren var minst like spennende. Fra bokomslagets bakside: En av tidenes største ungdomsboksuksesser i USA. Solgt i millioner, og oversatt til 33 språk. For Bella Swan er det én ting som er viktigere enn livet selv: Edward Cullen. Men å være forelsket i en vampyr, er langt fra ufarlig. Edward har allerede reddet Bella ut av klørne til én ond vampyr, men nå, når det skjebnesvangre forholdet deres truer alt og alle rundt dem, skjønner de at problemene bare så vidt har begynt …Horder av lesere lot seg forhekse av Evighetens kyssog har ventet i spenning på fortsettelsen. Under en ny måne er en skikkelig «pageturner» av en grøsser, men mest av alt en eksepsjonell kjærlighetshistorie, med innslag av det overnaturlige. Den erotiske spenningen mellom de to som ikke kan leve ut forelskelsen som andre kan, er en intens leseropplevelse.

 

 

«Formørkelsen»

formc3b8rkelsen

Av Stephenie Meyer

 

Forfatteren holder fortsatt på spenningen. Ingen grunn til at jeg skulle bli skuffet over denne heller. Fra bokomslagets bakside: Tredje bok i Twilight-sagaen. En av tidenes største ungdomsboksuksesser i USA. Solgt i millioner, og oversatt til 40 språk. For Bella Swan er det én ting som er viktigere enn livet selv: Edward Cullen. Men å være forelsket i en vampyr, er langt fra ufarlig. Mens Seattle herjes av en rekke mystiske drap og en ondsinnet vampyr fortsetter sin jakt på hevn, befinner Bella seg nok en gang i fare. Midt oppi alt sammen blir hun tvunget til å velge mellom sin kjærlighet til Edward og vennskapet med Jacob ? et valg hun vet kan komme til å vekke til live igjen den evige kampen mellom vampyrer og varulver. Og etter hvert som det nærmer seg skoleslutt, må Bella ta enda et valg ? valget mellom liv og død. Men hva er egentlig hva?Formørkelsen, den tredje boka om Bella og Edward, er sitrende, uhyggelig spennende og fullstendig umulig å legge fra seg, men mest av alt er den en eksepsjonell kjærlighetshistorie. Den erotiske spenningen mellom de to som ikke kan leve ut forelskelsen som andre kan, er en intens leseropplevelse.

 

 

«Ved daggry»

ved-daggry

Av Stephenie Meyer

 

En fin slutt på Twilightsagaen selv om ikke alle er helt enige i den konklusjonen. Fra bokomslagets bakside: Siste bok i sagaen om Bella og Edward Fjerde og siste bok i Twilight-sagaen – en av årets garantert mest etterlengtede ungdomsbøkerFor Bella Swan er det én ting som er viktigere enn livet selv: Edward Cullen. Men å være forelsket i en vampyr, er langt fra ufarlig. Ved daggry , den fjerde og siste boka om Bella og Edward, er sitrende, uhyggelig spennende og fullstendig umulig å legge fra seg. Men mest av alt er den en eksepsjonell kjærlighetshistorie. Spenningen mellom de to som ikke kan leve ut forelskelsen som andre kan, er en intens leseropplevelse.

Fremdeles en ivrig arbeidsgutt

Jonas har alltid hatt mange jern i ilden, og han er tilstede overalt der det snekres, ryddes, graves, brøytes eller drives med hagearbeid. I dag gikk en stor drøm i oppfyllelse da han endelig fikk prøve et hittil uprøvd elektrisk hageredskap:

gressklippjonas

Under kyndig veiledning av pappaen fikk han prøve en kantklipper. Det var noe annet enn å kjøre etter den ordentlige gressklipperen med lekegressklipperen. Jonas påpekte at det var viktig å skrive på bloggen at mammaen blir litt nervøs av slike eksperimenter, men at alt går bare bra på grunn av sikkerhetsutstyr og stor grad av forsiktighet.

Når denne gutten blir litt eldre kommer vi til å ha et særdeles velstelt hus og en storslått og vakker hage :)

Strikket gevinst

Hvert år arrangeres det meløyturnering her, og siden jeg har pollenallergi kan jeg ikke jobbe dugnad på gressbanen. Men å strikke gevinst til lotteriet går greit:

genser11

genser2

Oppskrift: Ble til mens jeg strikket

Garn: Garnstudio Drops Angora-Tweed (Og garnet likte jeg ikke, blir ikke strikket mer av).

Pinner: 3 og 3.5

Størrelse: Ca. 2 – 3 år

Farger: Brun og gråblå

Detaljer: Knepping bak i halsen for lettere påkledning

KISS!

Min beste konsertopplevelse, uten tvil. Har aldri vært så nær heltene mine før, og dette kommer jeg nok til å leve på veldig lenge. Og all honnør til Paul Stanley og Gene Simmons som etter 37 år på veien kan levere et show som fortsatt trollbinder:

kiss1

kiss2

kiss3

kiss4

kiss5

kiss6

Jeg blir absolutt ikke mindre fan med årene, og opplevelsen med å stå helt foran på konserten den 8. juni var helt suveren. Alt ble så nært og så virkelig… KISS – I love you! (Og Simen har også hatt en fantastisk opplevelse):

KISS neste

I kveld hopper Simen og jeg på nattoget til Trondheim, for i morgen kveld spiller The hottest band in the world – KISS på Lerkendal!

kiss

Trenger jeg å si at jeg gleder meg? Rapport følger etter at jeg kommer hjem fra konserten :)

Neste side »