Archive for februar, 2010

Grilling i Tvenningsbakken

tvenningan1

Familien på Tvenningan ringte og inviterte oss med på grilling i Tvenningsbakken i ettermiddag. Siden været er helt perfekt nå mot slutten av vinterferien var det bare å pakke sekken og komme seg avgårde. Selvfølgelig glemte vi å knipse bilder av bål, aking og skigåing, men da Jonas og Håkon besteg den flotte, store steinen som ligger nederst i bakken kom vi på at turen burde foreviges.

Skogsdrift

Litt av vinterferien har vi brukt i skogen, det er viktig å hogge nok ved slik at vinterforsyningen er sikret. Her er et bilde av meg og Jonas mens vi har pause:

skog

Den oppmerksomme strikker vil nok legge merke til at jeg stiller i kjøpelue av alle ting. Tenk, jeg har ingen strikkede! Ikke kler jeg luer heller, men dersom noen har forslag på en (om mulig) kledelig luemodell til mor i huset kan dere gjerne komme med forslag :)

Babysokker

Hadde rester igjen etter sokkene jeg strikket til Jonas, og dermed var det klart for improvisering av et par babysokker:

babysokker

Oppskrift: egenkomponert

Garn: Sterk

Pinner: Harmony Wood nr. 3

Størrelse: Ca. 0 – 3 måneder

Smekke og sokker

I går måtte jeg finne meg noe pausestrikk mens jeg tenker på hva neste prosjekt skal være. Det resulterte i en smekke og et par babysokker:

smekkesokker

SMEKKE:

Oppskrift: Smekke med avrundede hjørner (eget design)

Garn: Rowan Wool Cotton, ca. 50 g med enkel tråd

Pinner: Bambus nr. 4

 

SOKKER:

Oppskrift: Madam Møllers babysokker fra Strikk til Nøstebarn

Garn: Rowan Wool Cotton

Pinner: Bambus nr. 4

Nye sokker til Jonas – av Sterk igjen selvfølgelig!

Jonas sliter sokker, det er sikkert og visst. Nye sokker i Sterk er kommet på føttene:

sokkersterk

Oppskrift: Egen

Garn: Sterk fra DSA

Pinner: Harmony Wood nr. 3

Størrelse: Ca. 35

Garnet er kjøpt hos: DSA

 

Jonas er en aktiv 6-åring som er høyt og lavt hele dagen, og han bruker sokker i Cherroxer, Gore-Tex, skisko, skøyter, godstolen og senga. Til jul fikk han et par mønsterstrikkede strømper i Falk. De gikk det hull på etter 2 dager. De ble godt stoppet, men etter kun få dager var det nye hull. Etter noen uker var absolutt hele sålen ødelagt, ikke stoppemuligheter igjen der, nei!

I dette innlegget viste jeg fram de første sokkene jeg strikket til Jonas av garnet Sterk, og lovte samtidig rapport om hvordan de holdt seg i bruk. Her er et bilde av sokkene etter 4 måneders hard bruk:

sterk1

Sokker i Sterk er virkelig sterke, og Jonas foretrekker dette paret og kaller dem godsokkene.  Dette paret er brukt nesten konstant siden oktober (med unntak av de dagene han brukte på å slite ut paret i Falk), og det finnes ikke antydning til hull eller tynnsliting under foten:

sterk2

sterk3

 Garnet nupper og loer fryktelig mye, og sokkene er kommet helt ut av fasong fordi foten hans har vokst og hælen dermed havner på feil plass. men alt i alt er det viktigere med gode, varme sokker som det ikke slites hull på.

Jeg har kun vasket disse sokkene for hånd, men vaskeanvisningen sier at de kan vaskes i maskin på 30 grader. Det har jeg ikke prøvd, men hører gjerne om andres erfaringer.

Flere par sokker av Sterk blir det i alle fall herfra! Anbefales…

Skitur til Tvenningsbakken

Søndagstur måtte det jo bli selv om det er regelrett iskaldt ute for tiden. Vi dro en kort tur til Tvenningsbakken for å leke oss litt på ski:  

skihelg1

Jonas er blitt en kløpper på ski og springer opp den bratte bakken uten problemer.

Etter litt over en time ble det for kaldt å være ute. Minus 10 og frisk bris blir ganske surt, og det tok sin tid å tine opp kinn og ører etter hjemkomsten.

Årets barnemaskerade

På lørdag arrangerte ungdomsklubben årets barnemaskerade i URD: hufsa-og-lille-my

Jonas var fast bestemt på å være Hufsa, og da var det jo greit at Malin var Lille My (eller Lange My som hun ble omtalt som på maskeraden):

 

simengardnicklasemilie

Simen var sammen med Gard utkledd som litt skumle rockemusikere, men babyene Nichlas-André og Emilie hadde ingenting imot å ta en dans sammen med dem.

Fanagenser til Jonas

Jonas trengte en ny genser, og valget falt på en Fanagenser med raglanfelling fra Dalegarn:

fanagenser1

fanagenser2

Oppskrift: Dalegarn Barn Klassisk 217, modell 21705

Garn: Falk fra Dalegarn

Pinner: Addi og bambus nr. 3 og 3.5

Størrelse: Opprinnelig 8 år, men genseren ble så smal at jeg har strikket nederste del i str. 10 år for å oppnå nok vidde. I tillegg har jeg strikket to striper mer på bolen fordi den så kort ut. Tross endringene er ikke genseren større enn den må være, og Jonas er en spinkel 6-åring.

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

Tunika til Malin

Malin ønsket seg tunika, og fargene lilla og grå var forhåndsbestemt før garn og oppskrift var valgt ut. Det gikk ganske fort å strikke denne, tror jeg brukte åtte dager. Resultatet ble bra og eieren er fornøyd:

tunika1

tunika2

tunika3

Oppskrift: Dalegarn Heilo 222, modell 22201

Garn: Lerke (originalgarn i oppskriften er Heilo)

Pinner: Addi nr. 3 og 3.5

Størrelse: XS i vidde, S i lengde

Garnet er kjøpt hos: Willumsen

Endringer: Strikket vrangbord nederst slik at kanten harmonerer med hals- og ermekanter. I tillegg er ermene omtrent halvparten så lange som i den originale oppskriften.

 

 

Litt om arbeidet som ligger bak en fotoseanse:

Siden Iselin (Malins tante) var hjemme i helga fikk hun æren av å ordne håret før fotografering:

 har1

Først må det greies…

 

har2

Så litt tupering….

 

har3

Til slutt lages en fin flette..

Det ferdige resultat ser man altså på bildene øverst i dette innlegget.

Kosekveld

Det beste som finnes er å sitte i godstolen med et strikketøy. Når man samtidig kan se på at huset er rent og ryddig er det ekstra deilig. Tente lys og fyr i ovnen topper det hele. Bildet er vel og merke tatt etter de minste ungenes leggetid, det ser nemlig ikke slik ut når de fortsatt er oppe :)

stue

Neste side »