Archive for november, 2009

Innhold i garnlageret

Etter opprydding og utsortering i garnlageret sitter jeg igjen med innholdet i denne kurven. Jeg synes jeg har mye garn for jeg liker ikke å ha så stort garnlager. Det kommer nok inn litt mer før jul også, for det er enda et par prosjekter som jeg ikke har kjøpt inn til enda.

garnlager

 

Alle tall i denne oversikten viser antall gram av hver garntype:

Online

100

Fleece Artist

115

Opal

200

Regia

80

Fabel

100

Merino Extra Fine

650

BabySilk

700

Popcorn

70

Heilo

300

Dale Babyull

220

Tutti Frutti

25

Hacho

100

Lerke

85

Sterk

150

Mirasol

100

Rheuma thermal Wolle

100

Finull

400

Evilla

215

Artesano Alpaca

150

Chiri

50

Drops Alpaca

50

Sandnes tynn Alpakka

100

DSA tynn Alpakka

120

Duo silkeull

185

Askeladen silkeull

50

Askeladen merinoull

100

Silla silkeull

50

SUM

4565

Wollmeise – overvurdert eller berettiget begeistring?

Altså, Wollmeise må du bare ha hørt om dersom du ferdes på diverse strikkeforum eller besøker håndarbeidsblogger. Det er så godt som ingen som ikke har nevnt dette garnet i en eller annen sammenheng. Garnet legges nemlig ut for salg i små mengder til uannonserte tider. Jeg hadde tenkt å holde meg unna, men så fant jeg oppskriften på hanskene Bobbie. Da var det bare å forsøke å få fatt på en av disse nesten uoppnåelige herlighetene. Med god hjelp fra en bloggvenninne fikk jeg tak i en hespe, og mine Bobbiehansker er under produksjon:

bobbieunderveis

Og hva synes jeg? Garnet er utrolig flott med tanke på farger. Det har en spesiell glød. Under strikking får det også en ganske spesiell struktur/overflate. Til Bobbie er nok garnet perfekt, men jeg tror ikke at jeg kommer til å bruke veldig mye tid og krefter på å skaffe meg så mye av dette garnet. Men møter jeg på flere prosjekter som roper «Wollmeise» mot meg når jeg ser oppskriften så vil jeg nok handle igjen :)

 

Men, det finnes utrolig mye herlig garn som man ikke trenger å slite seg ut på å få tak i. For tiden strikker jeg også av dette nydelige garnet av merinoull og silke. For å bestille besøker du bare Nøstebarn for å kjøpe den turkise merinoullen. Det brune er Duo silkeull fra Pinnsvin Design.

nc3b8stebarngarn

Babyvest av Schachenmayr Alpaka Fashion

Denne vesten var nok mest impulsstrikk. Hadde lyst til å strikke noe smått. La opp etter en oppskrift jeg hadde liggende og dermed ble dette alpakkagarnet brukt for å få rett strikkefasthet. I ettertid angrer jeg, for garnet loer og hårer veldig, og jeg tror slett ikke dette er noe for en baby å ha så nært munnen:

alpakkavestgave

Vesten er jo fin i seg selv, så hvis jeg treffer på et sett foreldre som synes denne er grei nok tross loing/håring så blir den gitt bort. Foreløpig havner den i esken med overskuddsstrikk…

 

Oppskrift: La opp etter denne, resten er egen design

Garn: Schachenmayr Alpaka Fashion

Pinner: Bambus nr. 4

Stripete Mitered Mittens til Jonas

Jonas trenger nye votter også, så jeg fant fram små garnrester og strikket et par Mitered Mittens i barnestørrelse:

mitered

Oppskrift: Mitered Mittens i noe omarbeidet utgave

Garn: Rester av Smart

Pinner: Harmony Wood nr. 3.5

 

Grunnskolens uke

Denne uken har det vært Grunnskolens uke hos oss. Det har vært en innholdsrik uke med forskjellige aktiviteter, og den ble avsluttet i går kveld med kafé. Først i uken ble det snekret et flott fuglehotell i luksusutgave:

gru1

Jonas snekrer bordkledning som bare det. Han trives godt med slikt arbeid.

 

gru2

Malin var med på bilprosjektet…

 

gru3

Simens gruppe har laget skrekkfilm.

 

gru4

På kaféen ble det en liten opptreden for Simens band.

 

gru5

Simen har selv skrevet  låtene som de framførte.

Vår Halloween

Halloween var nøye planlagt av ungene, de visste tidlig hva de skulle være og hvem de skulle gå sammen med. I tillegg skulle de på to forskjellige partyer i løpet av ettermiddagen/kvelden:

halloween09

Jonas ville være spøkelse, og han fikk et hvitt fleecepledd av bestemoren sin. Malin skulle være svart katt, og hun ordnet med katteører, hale og sminke selv. Både Jonas og Malin var invitert på Halloweenparty hos Marte, og deretter trasket de tre kilometer før de kom hjem med stappfulle godtebøtter. At Jonas nå har nesten alt av godsaker igjen mens Malin er fri er slett ikke oppsiktsvekkende, slik er det alltid.

Gresskarene på godteskåla vår er fargelagt av Jonas og Malin, mens Simen står for den store og nifse Hufsakreasjonen.

Simen hadde 6 ungdommer på kveldsparty hjemme hos oss hvor de så skummel film, spiste popcorn, godter og drakk brus. Etterpå sovnet de i en haug på sofaen på loftstua, synd vi ikke fikk tatt bilder…