Archive for september, 2009

Sokker av Mega Boots Stretch

Malin har fått så stor fot, og hun trenger et lass med nye sokker. Så gjennom sokkegarnlageret og fant fram et deilig garn med stretch i, og nye sokker ble det:

lanagrossa

Oppskrift: Egen

Garn: Lana Grossa Meilenweit Mega Boots Stretch i nydelige lilla- og grønntoner

Pinner: Bambus nr. 3

Størrelse: 39

Garnforbruk: ca. 85 g.

 

Jeg er så takknemlig for alle kommentarene jeg har fått på forrige innlegg, hadde aldri ventet at et ordinært tilbehørssett skulle få så mye oppmerksomhet. Jeg kommer på gjenvisitt til alle dere som har blogg som jeg får til å legge igjen kommentarer hos…

Helt til slutt må jeg bare si at jeg har strikket ferdig opptil flere prosjekter i det siste, men nå er det hemmelig julegaveproduksjon som gjelder. Det kommer billedras i mellomjula en gang, og de innvidde vil nok kunne beskue flere plagg gjennom andre fora etterhvert…

Tilbehør i september

Lue, hals og votter for september er ferdige:

sett1

Alle delene er strikket i samme garn og samme farge, så selv om ingen av delene egentlig hører sammen kan de brukes som et sett.

 

sett2

Oppskrift: La Push Hat (Ravelry link)

Garn: Drops Merino Extra Fine

Pinner: Bambus nr. 5

Endringer: Har ikke brukt kontrastfarge nederst på vrangborden

 

sett3

Oppskrift: Moya Cowl

Garn: Drops Merino Extra Fine

Pinner: Bambus nr. 5

Endringer: La opp 20 ekstra masker for å få halsen stor nok.

 

sett4

Oppskrift: Votter fra Drops Design

Garn: Drops Merino Ekstra Fine

Pinner: Bambus nr. 4

Endringer: Kuttet ut borden med bobler fordi jeg syntes det ble for klumpete. I tillegg har jeg strikket vottene rundt for å slippe sammensyingen, og så har jeg brukt en annen felling i tuppen. Det ble ikke fin fasong når jeg felte etter oppskriften og dermed ble det opprekking og alternativ felling.

Bursdagsgave til Tobias

I går kom jeg på at Jonas skulle i bursdag til nabogutt Tobias i dag, og da var det ikke mye tid av veien dersom det skulle strikkes gave:

tobiaslue1

En lue er en grei ting å strikke rimelig fort, så det var bare å kaste seg over pinnene. I tillegg var det flott at jeg hadde noen strykemerker liggende. Jeg fant en oppskrift hos Garnstudio som jeg tok utgangspunkt i, men jeg hadde ikke rett garn så det ble en del justeringer og tilpasninger.

 

tobiaslue2

Oppskrift: Drops lue

Garn: Drops Merino Extra Fine

Pinner: Bambus nr. 5

Størrelse: ca. 3 år

Augusthalsen

Litt forsinket, men ikke så mye. Det fristet ikke med halsstrikking i varmen.  Dette er halsen for august i Hobbybodens Skjerf-/halsalong:

drops-hals

Oppskrift: Drops hals

Garn: en tråd Drops Alpaca og en tråd Regia

Pinner: Bambus nr. 3.5