Archive for august, 2009

Babyvotter

Dette er mine valgfrie maivotter i vottealongenHobbyboden. Nå når sommeren går mot slutten fikk jeg plutselig så lyst til å strikke votter igjen:

babyvotter1

babyvotter2

Oppskrift: Drops babyvotter

Garn: En tråd lys grå og en tråd mellomgrå Drops Alpaca

Pinner: Bambus nr. 4

Størrelse: 6 – 9 måneder (uten tommel)

Familiedag på fotballbanen

Klubbhuset skal restaureres og pusses opp, så i dag var det dugnad med påfølgende grilling på fotballbanen:

restaurering1

Det var lagt opp til leker og aktiviteter for ungene, men Jonas ville selvfølgelig være arbeidsmann.

 

restaurering2

Malin var litt barnevakt for Diana…

 

restaurering3

Isak, Simen og Gard fant mye spennende på lageret…

Søndagsvotter

Dette er egentlig aprilvottene fra vottealongenHobbyboden, men av en eller annen grunn ble de ikke strikket før nå:

sc3b8ndagsvotter

sc3b8ndagsvotter1

Oppskrift: Søndagsvotter

Garn: Sandnes Mini Alpakka

Pinner: Harmony Wood nr. 2.5

Augustluen Diamond Head Beret

Augustluen er endelig ferdig. Ikke fordi jeg brukte lang tid på å strikke den, men fordi vi kom langt ut i måneden før jeg kom meg i gang. Men nå er den ferdig, og Malin har fått seg ny lue til vinteren:

diamond-head-beret

Luen er strikket av dobbel tråd 4 ply soft fra Rowan i en litt ubestemmelig grålilla farge, men den er fin allikevel og godtatt av den nye eieren..

 

diamond-head-beret-2

Oppskrift: Diamond Head Beret

Garn: dobbel Rowan 4 ply soft

Pinner: Bambus nr. 3.5 og Addi nr. 4

Simen har kjøpt mer gitarutstyr

Da Simen dro til kjeveortopeden i Bodø på fredag var nok det viktigste ærendet å kjøpe seg forsterker.  Forsterker ble det, men i tillegg kom han hjem med denne:

gitar

En GUL Ibanez! Gjett om han er stolt. Så nå henger det to gitarer på gutterommet..

 

Jeg vant en veske i turutfordringen

Det skulle lønne seg å være med i turutfordringen i forrige uke, for jeg var så heldig å vinne en flott veske som Lise har sydd. Har funnet ut at den egner seg godt til å fylles med f.eks. garn.

veske1

Vesken er flott sydd og fargene og fasongen liker jeg kjempegodt. Det søte froskemotivet gir den en ekstra liten piff. Den lille,  sorte prikken oppe på et av de grå feltene er ikke en skjønnhetsfeil i Lises produksjon, men en ekte «linseflue». Den kom med på alle bildene jeg tok.

 

veske2

Vesken har flotte detaljer innvendig, som lommer og en krok til å feste f.eks pengeboka i. Det er alltid bra med slikt tilbehør innvendig i vesker. Dersom du fikk lyst på en av Lises nettvesker så finner du bloggen hennes her. Tror kanskje hun syr på bestilling når hun har tid.

Tusen takk til Lise for en herlig premie, og mest av alt en takk for at hun dro meg med ut på tur!

Skolegutten Jonas

Nå er det ikke flere barnehageunger her i huset, for i dag begynte Jonas på skolen. Litt vemodig er det nok, for nå er småbarnsstadiet definitivt over.

skolegutt5

På trappa før vi dro på skolen i dag. Den nye oransje sekken skal følge ham den første tiden, men jeg tror den blir byttet ut ganske raskt. Den største årsaken er mangel på regntrekk.

 

skolegutt4

Utenfor skolen før første time.

 

skolegutt3

Jonas sender en STOR hilsen til søskenbarn Anna som også begynte på skolen i dag!

Turutfordringen dag 7. Vi er i mål!

I dag har været vært nydelig, og det kunne ikke passet bedre siden ukas siste turutfordring sto for tur. Med finere og tørrere vær kunne vi legge ut på en lengre og høyere tur denne aller siste dagen av sommerferien:

kolpilten1

Målet var Kolpilten. Valgt fordi Jonas ville klatre litt, og fordi senderen der oppe er spennende for en interessert 6-åring. Vi ble kjørt til Hattskaret hvor turen startet, men bestemte oss for å gå hjem for å få litt ekstra trimbonus.

 

kolpilten2

Endelig på toppen!

 

kolpilten3

Litt inntak av energi er bra for kroppen, spesielt siden det er 3 – 4 kilometer å gå hjem!

 

kolpilten4

Så avslutter vi utfordringen med et bilde av mor og sønn som har vært gode turkamerater denne uka. En 6-åring er den perfekte kompisen å ha med på slike turer. Takk til Lise som utfordret oss!

Turutfordringen dag 6

tur6

Været så bedre ut da vi sto opp, og vi bestemte oss for å ta en ordentlig sykkeltur før frokost. Vi hadde ikke kommet lenger enn opp i bakkene her før første skuren kom. Det ble i alt 3 skurer til, så da vi kom hjem var vi ganske våte og luktet møkker. Vi fikk tatt et bilde mens det ikke regnet, synes disse turpostene blir litt for tamme uten bilder…

Turutfordring dag 5

Det regner og regner i dag også. Til nå i sommer har vi hatt 6 uker med sol og tørke, det regnet antagelig bare én av dagene. Denne siste uka har det regnet hver dag utenom én. Alt er snudd på hodet… I dag ble det en veldig hurtig bortovertur – uten kamera. Bildet er tatt fra trappa. Tror ikke kameraet hadde hatt så godt av en tur ut i regnbygene….

take

Neste side »