Archive for juni, 2009

Enda en bok i juni

«I flammenes grep «

i-flammenes-grep

 Av Belva Plain

Belva Plain skriver det som for meg er lett, underholdende og flott sommerlektyre. Utdrag fra bokomslaget: Den unge og naive kunstneren Hyacinth treffer drømmemannen, Gerald. Han er en kjekk, men fattig medisinstudent. Hyacinth har levd et liv på solsiden, hun har aldri manglet penger eller kjærlighet. Til tross for morens sterke advarsler gifter hun seg med Gerald, ene og alene av kjærlighet til ordene, handlingene og tankene til denne flotte og vakre mannen. Alt oser av lykke den første tiden, alt er helt perfekt. To deilige barn ser dagens lys, og livet smiler til den lille familien. Like brått som lykken kom, begynner den å slå sprekker. Gerald har begynt sitt svikefulle spill, og etter en dramatisk brann med døden til følge anklager Gerald Hyacinth for å stå bak brannen.
Han har bevis hun ikke kan benekte, og ondskap nok til å bruke det mot henne. Prisen for hans taushet er hjerteskjærende og fortvilende. Han krever skilsmisse og fullt foreldreansvar for barna, lille Emma og storebroren Jerry. Hyacinths verden raser sammen den dagen de flytter ut av hjemmet de en gang var så lykkelige i. Ingen får vite den egentlige sannheten om hvorfor Hyacinth har gitt fra seg foreldreansvaret til de høyt elskede barna sine, ikke engang moren hennes, Francine, som forstår at noe er galt, forferdelig galt. Men av frykt for å bli fengslet og kanskje aldri å få se barna sine igjen, er Hyacinths munn lukket for alltid.

Sommertopp i Svale

Jeg og mange med meg ble inspirert av denne søte sommertoppen på bloggen Pickles for en måneds tid siden. Toppen var dessverre bare i babystørrelse, noe som uten tvil ikke passer datteren min på 10. Men her var det bare å ta pinnene og fantasien fatt slik at det kunne bli topp til Malin:

sommertopp4

En fornøyd midtsommermodell med ny topp!

 

sommertopp1

Jeg har brukt garnet Svale som er en blanding av bomull, silke og viskose…

 

sommertopp2

Jeg har beholdt strukturmønsteret og rillestrikken fra toppen som inspirerte meg. I tillegg valgte vi å ha knepping foran slik at de søte metallknappene kom til sin rett som pynt….

 

sommertopp3

Ermer, halsåpning og kanten nede har fått heklekant.

 

Oppskrift: egen vri etter inspirasjon fra Pickles

Garn: Svale fra Dale

Pinner: bambus nr. 3.5

Størrelse: la opp etter en topp i Svale str. 10 år, lengden er strikket etter 12 år

Bok i juni-09

«Min søsters vokter «

untitled

Av Jodi Picoult

Har lest enda en gripende bok som setter tankene i sving. Her er det som står på bokomslaget: Anna er ikke syk, men hun kunne like gjerne vært det. I løpet av sitt trettenårige liv har hun gjennomgått utallige operasjoner. Hun har nemlig blitt satt til verden for at hennes beinmarg skal redde den eldre søsteren, Kate, fra leukemien hun lider av. Men nå har Anna for første gang begynt å stille spørsmål ved hvem hun egentlig er, og hvem hun ønsker å være. Er hun noe mer enn sin søsters livredder? For Anna tvinger det seg fram en umulig avgjørelse. En avgjørelse som skal splitte familien og som kanskje får fatale følger for Kate. Min søsters vokter er en sterk og gripende bok om en familie som befinner seg i en uløselig situasjon. Jodi Picoult er en mester i å skrive innsiktsfullt og engasjerende om viktige moralske spørsmål, og holder leseren fanget helt til siste side er lest.

Fanabody

Enda en body ble strikket før Loke ble født, og hadde han blitt jente hadde han nok vært den stolte eier nå . Men rosa og brunt med blondekanter vurderer jeg som en smule for feminint selv til søte, små gutter:

fanabody

Oppskrift: Dale Baby Klassisk 208, modell 05

Garn: Dale Babyull

Pinner: Addi rundpinne nr. 2.5

Størrelse: 6 måneder

 

I dette innlegget viste jeg fram alle disse hemmelige produktene:

strikkerier

Og nå, med Fanabodyen, har jeg nok endelig vist fram alt…

Sist leste bøker

syklonens-c3b8ye

Syklonens øye av Tamara McKinley

I 1894 seiler SS Arcadia fra Liverpool. Ombord befinner Eva Hamilton og hennes mann Frederick seg. De har nettopp giftet seg, og er spente på sitt nye liv i Australia.

Mange år senere foretar Olivia Hamilton den samme reisen, under svært forskjellige omstendigheter. Hun er sliten, både etter morens dødsfall, og etter erfaringene fra et krigsherjet London. Nå er hun tilbake i hjemlandet for å finne frem til sannheten om familien sin — blant morens etterlatenskaper har hun nemlig funnet dokumenter som kan bringe klarhet i fortidens hemmeligheter.

For å kunne finne frem til sannheten trenger Olivia hjelp fra søsteren Irene. Men Irene har alltid mislikt søsteren sin sterkt. Kan noe av årsaken til Irenes antipati ligge skjult i de hemmelige dokumentene? Olivia er fast bestemt på å komme til bunns i familiens mysterier. Hun kaster seg ut på en ferd som hun ikke har noen anelse om hvor vil ende…

 

havets-smykke1

Havets smykke av Carol Goodman

Iris Greenfeder har akkurat fylt førti. Hun bor på Manhattan og har tre lærerjobber for å få endene til å møtes. I det siste har hun følt seg som et nesten-menneske. Nesten utgitt forfatter, nesten ferdig professor, nesten gift — med Jack, mangeårig kjæreste. Iris vil gjøre noe HELT, og begynner å skrive sin mors historie. Hun spinner den rundt et nifst irsk folkeeventyr moren pleide å fortelle da Iris var barn, inni det finner hun kimen til den triste fortellingen om morens død. Eventyret om landet Tirra Glynn og Selkiens datter.

Iris vender tilbake til stedet der hun vokste opp for å grave mer i morens liv. Før hun døde i en dramatisk hotellbrann hadde Iris’ mor skrevet to romaner. Nå vil Iris lete etter manuskriptet til den tredje romanen i trilogien og i det håper hun å finne ut mer om mysteriene som omslutter morens liv og død. Men jo mer hun leter, jo flere ubesvarte spørsmål møter henne. Og da den eneste mannen som kunne kaste lys over morens liv blir utsatt for en dødelig «ulykke» skjønner Iris at hun ikke er alene i jakten på det fortiden skjuler. Morens liv har rommet langt flere hemmeligheter enn Iris har kunnet drømme om.

Mitt Noe Noa

Juniskjerfet mitt ble alternativet Noe Noa som Bente B komponerte i fjor etter å ha blitt inspirert av et skjerf fra den ikke helt ukjente klesprodusenten Noa Noa:

noenoa

Min variant er heklet av ca. 2 nøster Lerke, mens blomstene er heklet av en rest Rowan 4 Ply Soft

noenoa2

Junilue

Luer for huer 2009 arrangeres på det nye og koselige forumet Uformelt. I juni skal vi strikke babyluer, og en av modellene vi fikk velge mellom var Gros djevellue. Jeg synes det er et litt fælt navn på en så søt lue, så da jeg strikket min første i 2007 valgte jeg å kalle den Englelue etter en idé fra Malin. Her er mitt ferdige bidrag denne måneden:

junilue

Oppskrift: Gros djevellue

Ravelry link: Gros lue

Garn: Regia silk

Pinner: Harmony Wood nr. 2.5 og 3

Størrelse: la opp etter 2 år, men den er mer 1-årsstørrelse.

 

Maiskjerf

Jeg er også med i en hals/skjerfalong på Hobbyboden, og «Miniskjerf» var oppgaven i mai:

miniskjerf2

miniskjerf1

Malin likte skjerfet veldig godt når vi fant en fin måte å knytte det på. Skjerfet har nå vært kontinuerlig på henne siden det ble ferdig, forutenom i natt… Miniskjerfet mitt er strikket av Rowans 4 Ply Soft på pinne nr. 8. Det er strikket fram og tilbake og ikke rundt, grunnen er at jeg ikke hadde annen rundpinne enn 60 cm i str. 8 :)

Mailue

Dean street hat var mailuen på Uformelts luealong:

mailue

Jeg strikket damestørrelse, men den endte opp som barnestørrelse. Luen er strikket i DSA`s deilige Baby Silk i en nydelig rødfarge som dessverre er gått ut.