Archive for september, 2008

Spontan fjelltur

Været var ikke helt topp i dag, det blåste i alle fall mye. Men vi bestemte oss for å dra på tur:

Vi kjørte mot Bremnes, og det umiddelbare mål var postkassen nedenfor Løyfta. På stia var det mange flotte plasser å ta nydelige høstbilder, slik som dette av Jonas og Malin….

 

På tur mot Løyfta…

 

Da vi hadde skrevet i postkassen fant vi ut at vi kanskje skulle gå opp til Storvatnet siden vi allerede var så godt på vei….

 

Her er vi kommet på toppen av Løyfta, og det obligatoriske toppbildet med havet i bakgrunnen foreviges…

 

Jonas og Malin på kaia ved Storvatnet. Vi ser faktisk havet i bakgrunnen, men det er ganske mye lenger ned….

 

En avsagd furu er en fin balansestokk synes Simen…

 

Ungene står på verandaen til felleshytta «Fjellheim». Vi hadde ikke nøkkel med siden turen ikke var planlagt, så vi måtte nøye oss med å sitte ute…

 

Her sitter ungene på «Indianerplassen». Stedet har tørr, rødbrun sand med spisse steiner. Vi synes det minner oss litt om ørken og kanskje Texas, derav navnet….

 

Og når man først er på tur, hvorfor ikke gå enda litt lenger? Vi voksne syntes Molivatnet lød fristende, og tok av på stia mot Hestlihompen… Her er et bilde av Storvatnet og havet nedenfor tatt et stykke oppe på stia…

 

Men som nevnt tidligere, så veldig lang tur var absolutt ikke planlagt. Ikke hadde vi med sekk og slett ikke mat, kun kamera som bagasje. Vi fikk foreviget et par ekstremt umotiverte unger. Men her kunne vi overlevd lenge på bær. Det bugnet av både røde og blå herligheter, og vi som ikke hadde med en pose engang, og langt mindre et spann…..

 

Tenåringer blir som kjent ekstremt sultne, vår intet unntak. Han holdt på å dø i følge ham selv. Å komme velberget ned fra dette fjellet var absolutt ikke mulig. Men sensasjoner kan oppstå overalt. Her ser dere:

GUTTEN SOM OVERLEVDE!

 

Det er jammen et stykke å gå, men omsider kom vi til Molivatnet etter kraftig motvind det siste stykket. Vannforsyningen vår er kraftig nedtappet etter en ekstremt tørr vår, sommer og høst. Det trenges regn nå, mye regn!

 

André og Jonas studerer den lave vannstanden og konkluderer med at røret såvidt er under vann, enda så det….

 

Utsikt fra Molivatnet ned mot Steinlivatnet og deler av øya vår med hav og andre øyer og holmer i bakgrunnen…

 

Og enda et fra samme sted, men her har Simen og André byttet plass bak kameraet….

 

Vi var ikke helt slitne etter den lange turen, så jeg og Malin sprang foran nedover den flotte myra mellom Molivatnet og Ellingslettdalen… Her har vi stoppet slik at guttene kan ta oss igjen…. Det er deilig å springe fort ned fine, lange bakker!

 

Nederst i Ellingslettdalen stoppet Jonas for å drikke litt av bekken…

 

Her kommer vi ned gjennom den tette granskogen like før vi er ved Bremnesstia igjen… Ingen angrer vel i ettertid på at vi tok oss en lang fjelltur i dag som faktisk varte i nesten 4 timer.. Ungene var blitt bestukket på turen, og premien var å få is med en eneste gang vi var hjemme igjen. Skulle bare mangle!

Vest i Mini Alpakka fra Sandnes

Da jeg så det nye heftet fra Sandnes «Mix 0808 Sandnes Alpakka 0 – 4 år» forelsket jeg meg øyeblikkelig i en av de søte jentevestene:

Alle oppskriftene i heftet er designet av Lene Holme Samsøe (forfatter av Sødt og Blødt + Kæk og Klassisk Børnestrik), og her er det MYE fint!

Dagens modell har snudd seg med ryggen til i ren protest. Denne var jaggu alt for jentete mente han. Ikke på grunn av blondeborden øverst, men på grunn av fargen … Jeg synes fargen er skjønn,  en nydelig syrinfarge i garnet Mini Alpakka.

Men er man modell så er man modell. Kan vel likegodt spille med da?

 

Oppskrift: Mix 0808 fra Sandnes

Garn: Mini Alpakka

Pinner nr. 2.5 og 3

Størrelse: 4 år

Nøstebarngenser

Nøstebarngenseren er endelig overlevert i bursdagsgave til den nye eieren:

Genseren har fått «strykpåmerke» med Lynet McQueen.

Oppskrift: Nøstebarn

Garn: Nøstebarn

Pinner: bambus nr. 3.5

Størrelse: 4-5 år

 

Ullbukse og mini-Madam Møllers

Jeg har strikket ullbukse til Jonas som ble ferdig med et nødskrik.

Hadde litt for lite garn til å få nok lengde på beina, men heldigvis hadde snille hekla liggende garn i en av fargene jeg trengte. Litt justeringer på stripemønsteret nederst på føttene, og vips så ble ullbuksen lang nok likevel :)

Oppskrift: Egen oppskrift inspirert av Nøstebarns ribbestrikkede ullbukse i 3-trådsgarn, men jeg bruker et annet masketall, en annen type kile fordi jeg liker den best og mine bukser er betydelig lengre.

Garn: 6-tråds Regia

Pinner: Bambus nr. 4

 

På Hobbyboden er det blitt satt i gang en along som går ut på å strikke til prematuravdelingene flere steder i landet. Mitt bidrag er et par bittesmå Madam Møllers babysokker. Sokkene skal jeg sende til Torill slik at hun kan levere dem…. Bildet lyger, de er absolutt ikke så store som de ser ut til her:

 Oppskrift: Madam Møllers babysokker fra «Strikk til Nøstebarn»

Garn: Lanett (superwash)

Pinner: Harmony Woods nr. 2.5