Archive for august, 2008

Ordførerens tur i Meløy 2008

Hvert år arrangerer Salten friluftsråd «Ordførerens tur» i alle Salten kommunene. I år valgte ordfører Arild Kjerpeseth (som er herfra) å legge turen til hjemstedet vårt, nærmere bestemt til en av fjelltrimpostene i kommunen, Hestlihompen. Vi bestemte oss for å bli med siden været var så bra….

Opp gjennom Ellingslettdalen. Ikke så bratt i begynnelsen, men……

Jonas står øverst i dalen og nyter utsikten synet av mammaen sin…..

…..som sliter seg opp siste del av den bratte ura… (Jeg går heldigvis i ett med naturen på bildet…)

 

Etter nok en stigning er vi endelig oppe på toppen av Hestlihompen. Her kan vi nyte utsikten som er fantastisk!

Ordfører Arild holder en liten turtale til de omtrent 40 deltagerne på fellesturen.

André nyter utsikten mens han holder øye med våre to viltre foleunger som ikke har ro i kroppen. (Blir aldri unger slitne av å gå uendelig mange meter rett opp i bratt, vått og ulendt terreng?)

Familiebilde. Vel, eldstesønn ville overhodet ikke være med på noen fjelltur sammen med familien. Han tar seg heller turer til Meløytinden sammen med kameratene sine…. Bildet her er tatt av Brita 18 år, ordførerens datter som er hengiven hobbyfotograf. Hun kommer kanskje til å leve av den hobbyen en dag. Dere bør sjekke ut Britas fotoside på Flickr: Britamora`s photostream. Siden er vel verd et besøk for alle dere fotointeresserte.

Vel nede på Bremnes igjen var det grønnsaksuppe, pølser og saft til alle som hadde deltatt på turen. Et fint tiltak!

Vi måtte ned til Bremnes en tur mens vi var der. Nydeligere sted finnes nesten ikke, og ungene elsker å leke i vannkanten…

Store, fine bølger fra det åpne havet utenfor er ypperlig å leke i….

Hvor lenge kan man egentlig stå på samme sted før man må løpe?

Eller kan man stå der og la seg henrive av bølger helt til støvlene fylles med vann?

Noen småting

Lue i Babysilk som stort sett ble produsert mens vi var i Praha:

Knappene som er laget som traktor med henger ble kjøpt på håndarbeidsbutikken Filium som befinner seg på kjøpesenteret Palladium (ligger på Namesti Republiky). Filium hadde alt man kunne ønske seg av knapper, sysaker, glidelåser, strikkepinner (bambus og Addi) og tilbehør. (De har nesten samme utvalget på Tesco-butikkene også). De hadde også en del garn, men andelen akryl var for stor til at jeg handlet av det. Kjøpte heller et par nøster flerfarget bomull som skal bli nye kopptuer….

Her vises også dusken på luen….

 

På flyet nedover (ja, fra Norge får man strikkepinnene med i håndbagasjen) strikket jeg ferdig kopptue nummer to av nøstet med Mandarin Petit. Tror den ble nesten like stor som den første…

 

Da jeg kom hjem monterte jeg denne babyjakken som jeg har strikket på i lengre tid. Det er modellen Mykeste myke babyjakke 2 fra boka Myk start:

Jakken er også strikket i Babysilk, som etterhvert er blitt et av mine favorittgarn!

 

I løpet av sommeren har jeg fått noen awarder. Jeg er ikke så flink til å blogge om dem, men her kommer en oversikt:

Denne har jeg fått fra Randi. Hun har en veldig inspirerende blogg full av interiør og fotografier. Enda så det dukker det også opp et og annet håndarbeide. Bloggen hennes er verd et besøk….

Denne har jeg fått fra Hege som skriver så godt om familieliv og strikker så det suser. Hun er veldig flink til å finne på aktiviteter sammen med barna også. Enda en blogg du bør besøke…. Denne awarden har jeg også fått fra Lise som også skriver inspirerende om familieliv, hus og hjem. Ikke overraskende er også hun en rask og dyktig strikker, du må nok innom hos henne en tur også…..

 

Denne fikk jeg i går fra Hønehuset. Bloggen hennes er for tiden stappfull av søte, små rosa klær som hun har laget til sin lille tulle som ble født veldig for tidlig. Den historien er også å finne i bloggen hennes. Sjefshøna i Hønehuset er nok en av mange i bloggverdenen som jeg virkelig kunne tenkt meg til å møte på ordentlig, vi har nemlig kjent hverandre via nett i minst 4 år nå. Har du enda ikke oppdaget denne bloggen er det bare å komme seg innom på besøk med en eneste gang :)

 

Siden disse awardene har reist rundt på blogger hele sommeren vil jeg ikke gi dem videre til noen spesielle, tror nemlig de fleste kan ha fått dem. Men dersom noen er innom her og enda ikke har fått dem er det fritt fram å forsyne seg: I love all of your blogs!

 

Praha

Fra fredag til tirsdag var vi i Praha sammen med foreldrene mine. En uforglemmelig tur  til en vakker by:

På Karlsbroen

 

Praha by night

 

Klokketårnet på torget

 

Utsikt til Nasjonalteateret fra elva Moldau

 

Mer utsikt fra Moldau

 

Utstilling i salgsboder

 

Marionettdukke blir demonstrert

 

Yrende liv på Karlsbroen

 

Utsikt fra trappene som går til Praha slott

 

St. Vituskatedralen

Heklet teppe

Det heklede teppet mitt i oldemorruter er blitt akkurat så stort at det kan ligge over meg på kalde høstkvelder mens jeg gjør håndarbeid.

Måtte foreviges i den flotte kveldssolen..

Jeg ble veldig fornøyd med fargene…

Heklet av: Falk

Heklekrok nr. 4.5

 

Så et nydelig bilde av havet.. Den som er ute og ror i Nordlandsbåten sin er

«ho Åse mæ sjyen»….

 

Søndagstur til Bolga

Dagens tur ble lagt til Bolga for å kombinere den med en båttur:

Her går Malin og Jonas bortover veien fra gjestehavna…

På tur hjem……

Bolga i bakgrunnen…..

Tekstiler til klasserommet

Siden klasserommet jeg jobber i er blitt pusset opp i sommer, måtte det nye gardiner med tilbehør på plass før skolestart…. Jeg fant ut at det bare var å kaste seg over den store stoffrullen, og på lørdag ble det sydd:

Nye trekk til sittebenkene. Denne er bare 1.5 meter, mens den andre måler hele 3.5. Det måtte litt krefter til da den lange pølsa skulle dras over skumgummimadrassen….

To duker av denne typen…

Og 7 gardiner av denne typen! Nå er det nok på en dag :)

Kopptue

På Hobbyboden er det denne uka konkurranse i kopptuestrikking, dermed var det bare å hive seg med. Her er mitt bidrag:

Strikket i Mandarin Petit på pinne nr. 4

På håndarbeidsfronten

Selv om ikke så mye er ferdig og kan legges ut på bloggen, er det fortsatt fart på både synål, symaskin, strikkepinner og heklekrok. Jeg har ikke vist fram blokk 5 og 6 av Leanne`s House, her er de:

 

Ellers så strikker jeg litt og hekler lapper til teppet mitt. Her er en smakebit:

Strikketøyet blir produsert i New Zealand-ull og Babysilk… Lappene hekler jeg i Falk..

Arbeidsgutten vår!

Jonas er så heldig at bestemor og bestefar skal legge brostein foran huset, dermed ble det mer morsomt arbeid å være med på:

Solformørkelse

Her om dagen var det delvis solformørkelse. Prøvde å ta bilder, men det er jammen ikke enkelt. Har nok ikke godt nok utstyr. Dette bildet er tatt gjennom et sveiseglass, og det viser i alle fall at en del av sola er borte. Jeg var litt sent ute, for et par minutter tidligere vistes sola som en halvmåne….

Neste side »