Archive for juli, 2008

Strikkebøker i bokhylla

Jeg har følgende strikkebøker i bokhylla mi:

Kathrine Gregersen: Strikk til Nøstebarn
May B. Langhelle: Myk Start

DSA: Strikk til baby
Lene Holme Samsøe: Sødt og blødt
Kim Hargreaves: Pipsqueaks
Elizabeth Zimmermann: Knitter`s Almanac  

Louisa Harding: Miss Bea`s Rainy Day
Louisa Harding: Miss Beas Playtime
Louisa Harding:
Miss Bea`s Dressing Up
Interweave: Favorite Socks
Lucinda Guy:
Designstrikk til barna
Dalegarn:
Myke skatter for de minste
Kari Hestnes: Moderne Strikk
Gro Sandvik: Strikk tilbehør fra topp til tå
Målfrid Gausel: Strikk Dukkeklær
Målfrid Gausel: Vi strikker Dukkeklær
Målfrid Gausel:
Strikk koselige klær til dukken
Birte Aartun:
Krymp!
Gardiner & Shayne: Mason Dixon Knitting

Lisbeth Bjørndal: Fargerik Strikk
Terri Shea: Selbuvotter
Karen Marie Vinje: Feststrikk for barn

Tove Fevang: Festdrakter for barn – sy og strikk
Kari Hestnes: Norsk strikk
Debbie Bliss: Grunnbok i strikking 1
Debbie Bliss: Grunnbok i strikking 2

Gerd Fjellanger: Strikk og tov  Selges
Kari Hestnes m. fl.:
Prikken over i`en  

Lisbeth Bjørndal: Frodig Strikk  

Vivian Høxbro: Skyggestrikk

Tone Takle: Strikk til lyst 

Mette N. Handberg: Maske for maske, ungdom og voksne  

Liv og røre på familiedag

Vi ble invitert med på Liv og Røre på familiedag i Vallvågen. Vi dro sammen med Linda og de tre yngste ungene hennes, Signe og Sigurd…

 Vi fikk kjøre med Sigurds båt…..

Det er her vi bor…..

Vel framme i Vallvågen var det forestilling…

Circus Sibylla!

Så ble det tid for å innta en liten is…..

Så er vi på hjemtur…

Så er det en heldiggris Jonas som får kjøre den store båten helt alene!

Skipper og styrmann ;)

Kveldstur

Det er så utrolig fint på kveldene for tiden. Her om dagen skinte månen så fint ned i havet:

Og i fjæra er det så vakkert…..

 

I går kveld åpenbarte det seg nok en vakker himmel, og Linda og jeg bestemte oss for å sykle til Skagen:

Ulldress i egen variant

Så var endelig enda en ulldress ferdig..

Denne er strikket av en tråd New Zealand Lammeuld og en tråd Duo med silke.

Denne dressen er utrolig kjapp å strikke, samtidig som den har en vidunderlig passform og er myk og god for små barn. Jeg er ikke sikker på hvor mange slike lignende dresser jeg har strikket, men dette er i alle fall den første hvor jeg har mikset flere design for å få dressen optimal. Den er inspirert av både Nøstebarn, Dale og Sandnes sine oppskrifter. Jeg har tatt det beste fra alle parter. Dressen blir lagt på lageret til det dukker opp en passende anledning og et passende barn som kan få den.

Som pynt har denne dressen fått en heklet blomst på høyre overarm, og det ble ganske søtt…

Jeg har gjort en vri på halskanten på denne egne varianten av dressen, den har ikke knapp og knappehull, men i stedet har den taggekant øverst. Synes dette ser mye bedre ut..
Sommerfuglknappene kjøpte jeg da jeg var innom Jordbærstedet i Trondheim i ferien….

«Drømmen om et nytt liv» av Beverly Swerling

Jeg har lest enda en bok, eller to siden den er i 2 bind, siden jeg kom hjem fra ferie.

Denne boka handler om Lucas Turner og hans søster Sally som ankommer Nieuw Amsterdam etter 11 uker i en båt. Søskenparet finner seg godt til rette i byen, Lucas som kirurg/barteskjær og Sally som apoteker…

Men da Lucas selger Sally til en eldre lege hun ikke kan fordra, starter et fiendskap som varer i flere generasjoner. Av Lucas og Sallys etterkommere er de fleste leger, kirurger eller apotekere, og vi følger utviklingen av nye medisinske framskritt i tillegg til utviklingen av byen som ganske tidlig i boka blir New York.  Vi får innblikk i slavenes liv, hovedpersonenes søken etter kjærlighet og lykke, følger innbyggerne gjennom kopperepidemien og kampen om frihet under borgerkrigen.

Anbefales dere som liker historiske romaner, men du bør ikke være finspist. Detaljerte skildringer om operasjoner utført uten bedøvelse finnes det mange av….

Nå skal jeg bestille Bewerly Swerlings nye bok «Drømmen om makt og ære» som er fortsettelsen. I alle fall blir vi lovet at en av de mange hovedpersonene i «Drømmen om et nytt liv» skal følges videre, nemlig Joyful Patrick Turner..

God lesing!

 

Familieferien 2008

Familieferien i år (vi voksne skal en tur til Praha i august) ble gjennomført på ungenes premisser, og hadde et stramt program over 5 dager. Her var det ønskelig å komme gjennom flest mulig aktiviteter mens ferien varte… Vi hadde lyst til å dra til Trondheim siden Simen (og vi voksne) bodde der da han var liten, og han ville se hvor han var født og hvor han hadde bodd…

Det er langt å kjøre med 3 unger i baksetet helt til Trondheim, derfor planla vi ferien i etapper. Hele familien kjørte bil til Mo i Rana, med den sedvanlige stoppen på Storjord i Saltdal hvor Jonas bare MÅ kjøre et par turer med den lille gravemaskinen.

aa.JPG

 Malin og Jonas hadde lyst til å kjøre med tog siden de aldri hadde gjort det før, og dermed ble det bestilt togbilletter til to barn og en mamma fra Mo i Rana til Lassemoen.

ferien1.JPG

ferien2.JPG

Jonas og Malin på toget. Her ser det ut som om vi reiser ene og alene, men vi hadde faktisk selskap av et vennepar av oss og deres 3 barn, som uavhengig av oss, også hadde bestemt seg for å reise på ferie til Namsskogan Familiepark i Nord-Trøndelag.

frida.JPG

Julian ble litt trøtt av togturen, mens Frida er blid og smilende som alltid….

elias.JPG

Elias og Jonas leker. Kjempemorsomt for ungene når man reiser sammen med kjenninger :)

 

Som røpet var første overnatting lagt til Namsskogan, og neste morgen var vi klare til å innta familieparkens gleder:

ferien3.JPG

Malin, Elias, Jonas og Julian ser på bjørnene..

ferien4.JPG

ferien5.JPG

«Skitrekkbiler» som man kjørte på en bane ble kjempepopulære…..

ferien6.JPG

Simen tok spranget fra «Tøffingtårnet»… 30 meter høyt og 300 meter langt….

 

 c.JPG

Og her kommer det en spesiell hilsen til Roger (Stub) fra Jonas og Elias. Neste års ferie burde du legge til Namsskogan Familiepark! Her har de nemlig Valtrabane!

d.JPG

Men dessverre for deg, Roger, vi tror du er en anelse for gammel til å delta på denne aktiviteten. SYND!!

 

Det begynte å regne ut på ettermiddagen, og da pakket vi sammen og kjørte videre til Trondheim…

ferien7.JPG

Ingen tvil om hvor vi er nå…… :) 

Vi tilbragte en times tid på City Syd den første kvelden, man må jo trø litt på kjente stier… I tillegg hadde vi en runde i området hvor vi bodde, men de tidligere husvertene våre var dessverre ikke hjemme. Dagen etter gikk vi litt i butikkene i byen. Jeg måtte en tur innom Panduro, Nøstebarn og Jordbærstedet, mens far i huset hadde noen nødvendige ærender på Clas Ohlson (en lidenskap som yngstegutt i familien ser ut til å ha arvet….).

Timene midt på dagen ble tilbragt på Vitensenteret i Kongens gate. Et besøk som vi anbefaler til alle uansett alder. Her kunne vi underholdt oss selv i mange flere timer!

Etter besøket trengte vi mat, og da er det selvsagt McDonalds som er stedet….

feriena.JPG

På torget i Trondheim kjøpte alle ungene armbånd. Dette er forøvrig det eneste (og ikke helt heldige) bildet av meg selv som er tatt under ferien, det er som regel jeg som er bak kameraet…..

Ikea var siste etablissement i Trondheim som fikk gleden av et besøk av oss, måtte bare innom og kikke litt…

 

Vi hadde bestemt oss for å kjøre gjennom Sverige i andre del av ferien, så utpå ettermiddagen gikk turen mot Østersund..

ferien8.JPG

Nesten hele familien samlet utenfor bilen vår mens vi var i Østersund…

 

Tradisjonen tro måtte siste overnatting også dette året legges til Kraja i Arjeplog. For Jonas er det dette som ER ferie. Her kan han leke og løpe, små barn har ofte ikke så store krav som vi voksne tror… Men Kraja er jo et herlig sted, og hyttene er virkelig fine.. Lekeplassen er super, og utendørsbassenget er deilig oppvarmet stort sett uansett vær….

ferien9.JPG

ferien10.JPG

ferien11.JPG

Nesten 1 døgn på Kraja var deilig for litt småsutrende unger som både hadde hatt krangler og andre disputter i baksetet under den ca. 6 timer lange kjøreturen fra Østersund til Arjeplog….

Siden Trine , Roger og ungenes søskenbarn Aron, Theo og Odin var på tur TIL Kraja da vi reiste FRA, møttes vi på Storjord til felles lunch på lekeplassen der:

ferien13.JPG

ferien12.JPG

Noen få timer senere var vi hjemme igjen, og da dro vi rett i Iselins 18-årsdag. Senere på kvelden var det litt utpakking og prøving av nyinnkjøpte leker….

Bøker

Til nå i juli har jeg lest 3 bøker. Er ikke så flink til å blogge om bøker, men jeg vet at mange andre bloggere er ivrige lesere også, så her kommer anbefalingene!

 

oya.jpg 

«Øya» av Victoria Hislop:

Denne boka fikk jeg i bokklubben, og jeg er veldig glad for at jeg glemte å avbestille den… Øya Spinalonga var stedet Kretas spedalske ble forvist til.. Hit kommer Alexis for å finne ut mer om morens familie, og vi får høre den gripende historien om oldeforeldrene, besteforeldrene og moren hennes. Boka skildrer Kreta som et varmt og vakkert sted, og Victoria Hislop skriver veldig fengende. Romanen er fryktelig vanskelig å legge fra seg (regn med nattelesing) og anbefales til alle som liker familieberetninger med historisk sus…

 

svart-arv.jpg

«Svart arv» av Tamara McKinley:

Tamara McKinley er en forfatter som er veldig flink til å skrive gripende familieskildringer over flere generasjoner, og bøkene har som regel en litt overraskende slutt. Denne handler om 75 år gamle Miriam som ønsker å kreve sin rettmessige arv. Handlingen foregår i Irland og Australia fra slutten av 1800-tallet til 1960-årene. Første bok av forfatteren som jeg leste var «Siste dans for Matilda». Likte du den er «Svart arv» like fengslende og levende…

 

crowlake.gif

«Ved bredden av Crow Lake» av Mary Lawson:

Handlingen foregår i Ontario, Canada. Her følger vi Kates barndom gjennom tilbakeblikk. Foreldrene døde da hun var 7 år, og romanen forteller hvordan fire søsken klarte seg videre i oppveksten. De to eldste brødrene måtte forsake utdannelse for å ta seg av Kate og lillesøsteren Bo, og hun strever fortsatt med skyldfølelse for at yndlingsbroren Matt ikke fikk gå på universitetet…

 

Gratulerer med dagen Iselin Marie!

iselin

Iselin Marie fyller 18 år i dag! Anna og Jonas (og alle vi som ikke er med på bildet) gratulerer med dagen….

Nordlandskofte og mors bursdag

Gratulerer med 75-årsdagen i dag, mor!

I anledningen bursdagen fikk hun under feiringen i går overlevert gaven som var en strikket Nordlandskofte:

kofte1.JPG

kofte2.JPG

Oppskrift: Nordlandskofte (oppskrift 205 fra Raumagarn)

Garn: Rauma 3-tråds strikkegarn

Pinner: bambus nr. 3.5

Ingen framgangsbilder er vist på bloggen underveis, dette skulle jo være en overraskelse. Mor, som er min mormor, er  innom og kikker her av og til :)

 

Bursdagen ble feiret i går, og de yngste gjestene lekte ute til langt på kveld i deilig sommertemperatur. Kveldens lek var «båttur», og alle var utstyrt etter forskriftene:

lekebat.JPG

Lise, Anna og Jonas.

Jonas fyller 5 år i dag!

Så er endelig tiden kommet for årets siste barneselskap i vår familie. Jonas fyller 5 år i dag, og han har ventet lenge….

jonas5ar.JPG

Jubilanten stråler. Han har fått både sykkel og vannvogn til leketraktoren, så alt er såre vel…

 

bursdagjonas.JPG

Anna, Lise og Iselin er de første gjestene som kommer. Og gjett om søppelbilen falt i smak!

 

bursdagjonas2.JPG

Selskapet likte minibollene og sjokolademuffinsene, og de satt faktisk ganske lenge ved bordet… Været i dag er nydelig, så de 11 ungene vekslet mellom utelek og innelek de to timene selskapet varte.

Neste side »