Archive for juni, 2008

Nesten sommer

Det må man nesten si når man ser på været. Det er noen fine soldager av og til, men vi har mye grått og kaldt vær for tiden. Da det var på det gråeste gikk det et stort turistskip forbi. Arcadia heter det, og passerte Svartisen akkurat da en tung, grå regnsky la seg over den. Turistene fikk ikke sett så mye av isbreen, men vi fikk da sett det flotte skipet som cruiset rett forbi hagen vår:

arcadia.JPG

 

Så har det vært St. hansaften, og vi hadde grilling av mat og Marshmallows:

sthans.JPG

 

På torsdag var vi barnevakt for Johanna, og det er bestandig stor stas. Malin ordnet med dukker og utstyr til henne, og været var heldigvis bra…

johannabesok.JPG

 

Før kongebesøket den 18. juni sprettet jeg opp hele bunaden min i fillebiter. Den har egentlig ikke vært særlig passelig i noen retninger på ca. 15 år. På tide å gjøre noe med, men å ta den med til Husfliden var uaktuelt. Her var det bare å bite sammen tennene og la det stå til… Og bunad ble det da til slutt, resultatet kan beskues litt lenger ned i bloggen (selv om ikke hele bunaden vises på bildet…)

bunad.JPG

Jeg strikker også, men har ikke noe å vise fram akkurat nå. Har meldt meg på en Nøstebarn-along, så jeg kommer til å grave fram den typen garn om ikke så lenge :)

Besøk av kongeparet

På onsdag, 18. juni, hadde vi i Meløy besøk av kongeparet:

konge11.JPG

 

Vi stilte opp for å ta i mot dem da de kom til Ørnes, og besøket var en fin begivenhet selv om vi ser noe alvorstynget ut :)

konge2.JPG

Søte ting i naturen

Ja, det kan være så mangt! F.eks. denne babybuksen jeg har strikket fordi jeg ville prøve det nye garnet Lerke fra Dale:

bukse1.JPG

bukse11.JPG

Oppskrift: Dale Baby 197 oppskrift nr. 19709

Garn: Lerke fra Dale

Pinner: bambus nr. 3.5

 

Så kommer det som sikkert ikke er den store overraskelsen, nemlig en Baby Surprise Jacket. Mange har strikket denne i det siste, og da svigersøsteren min spurte meg om jeg hadde denne oppskriften begynte jeg å tenke på å strikke den også. Oppskrifter ble bestilt til oss begge, og nå er jakken min ferdig. Enkel og grei…

surprise1.JPG

Oppskrift: Baby Surprise Jacket av Elizabeth Zimmermann

Oppskrift kjøpt hos: Schoolhouse Press

Garn: Meilenweit Cotton Terra, nr.1030

Pinner: bambus nr. 3.5

Endringer: Har heklet kant av fastmasker rundt halsen, og heklet 3 omganger fastmasker + picotkanter rundt ermene.

 

Så finnes det søte gutter som stortrives i fjæra i finværet:

                                                                 

jonasifjara.JPG

    

jonasifjara1.JPG

 

Og til slutt må jeg vise fram en av de nye jordbærplantene mine.. Det er virkelig en søt ting i naturen :) Før hadde jeg ca. 70 planter av sorten Corona, men de har jeg dårlig erfaring med. Fra enda tidligere har jeg hatt god erfaring med sorten Zephyr, så dermed ble det slike denne gangen. Nå holdt det med 35 stykker, de skal jo stelles og bærene skal plukkes og spises!

jordbar.JPG

Håper at alle vil nyte det søte liv i helga :)

Bryan Adams

I går kveld var vi på konsert med Bryan Adams på Aspmyra stadion i Bodø. Arrangementet heter Aspmyra Live og blir holdt hvert år, men dette er første gangen at vi er der. Vi hadde med oss Simen og Ida slik at de også skulle få en fin konsertopplevelse med en verdensartist.

konserten1.JPG

Simen (helt til venstre) meg og Ida (de to lyshårede). Her står vi nesten fremst, og da Bryan selv startet sin opptreden var Ida og jeg helt framme ved gjerdet under hele forestillingen.

konserten3.JPG

Hovedpersonen selv gjorde en meget god konsert, ikke noe å si på stemningen der vi sto i alle fall…

konserten4.JPG

Jeg sto rett foran en av mikrofonene som Bryan Adams brukte, og det er så flott å få slik nærkontakt med artistene.

konserten5.JPG

En absolutt flott konsert. Du kan lese mer om den i Avisa Nordland.

Fjelltur, båtliv og Hv-gave

Onsdag og torsdag denne uken hadde jeg med meg elevene mine på mellomtrinnet på fjelltur. Vi leide øyas felleshytte «Fjellheim» og hadde en veldig fin tur.

fjell.JPG

Og så vakkert som det er ved Storvatnet en sommerkveld…

 fjell2.JPG

Her er et bilde av Simen. Det er tatt på platået man kommer til etter å ha tilbakelagt oppstigningen «Løyfta». På klare sommerdager ser vi Lofotveggen helt i det fjerne, enda den er langt, langt borte…

 

___________________________________________

 

Jonas er kjempeglad for at båtsesongen er i gang. Tross sommertemperaturer er det ganske kaldt på havet, så han og Malin er ikledd varme klær når de skal hente Ida på Hestøya….

bat.JPG

_______________________________________________

 

Jeg har fått en flott Hv-gave, og jeg tror at min hemmelige venn er enten TorillA eller Anki siden stikkordet på hintet var ordet HØNE :) Garnet jeg fikk er helt nydelig. Slik alpakka har jeg aldri prøvd, og Malin har allerede bestilt noe fint av de to nøstene med Karisma. Muffinsformene forundrer meg mest. Er det noen som vet at jeg saumfarte hele kommunen for å finne former med motiv før Malins bursdag, men uten hell? Nå er de i alle fall i hus, og neste gang vi skal pynte muffins er vi godt hjulpet! Tusen takk til min hemmelige venn, pakken var virkelig super!

hv-juni.JPG

Evillagenser i barnestørrelse

Så var genseren endelig ferdig, og både strikker og eier er kjempefornøyd med mønster og farger:

evillagenser2.JPG

Oppskrift: Ruth Sørensens barnegenser for Kauni eller Evilla

Garn: Evilla farge A-8

Oppskrift og garn kjøpt: hos Mauds Garn

Pinner: bambus nr. 3.5

 evillagenser3.JPG

Genseren ble lett tovet i maskin med Milo på 30 grader. Genseren ble da både mykere og litt mindre. Før vask var den ganske stor:

 evillagenser1.JPG

Ja, umontert var den også da dette bildet ble tatt i går kveld :)