Archive for mai, 2008

Fluted Banister Socks

Jeg har strikket enda et par Fluted Banister Socks. Jeg har strikket flere par tidligere, f. eks. her. Oppskriften er kun tilgjengelig for dem som er medlem av gruppen Six Sox Knitalong, og der er det mye annet fint også. Denne sokken er blitt en av mine favoritter etter 4 års medlemsskap i gruppen:

fluted-banister-socks.JPG

fluted2.JPG

Oppskrift: Fluted Banister Socks

Garn: Regia Bamboo

Pinner: strømpepinner i bambus str. 3 mm

Gratulerer med dagen, Malin!

Vår store jente fyller 9 år i dag. Jonas, Simen, mamma og pappa gratulerer Malin med 9-årsdagen!

 malin9ar.JPG

malin9ii.JPG

malin9.JPG

Jeg er også blitt tagget

One K (som forresten nettopp har strikket et nydelig Raspberry Chevron Afghan) har tagget meg: 

Pick up the nearest book.
Open on page 123.
Find the fifth sentence.
Post the next three sentences.
Tag five people, and acknowledge who tagged you

Den nærmeste boken jeg fant var «Strikk koselige klær til dukken». Den har ikke 123 sider, så jakten fortsatte lenger inn i stua. Der fant jeg boka som Malin holder på å lese, og som hennes tante Ida Henriette anbefalte: Alanya

Men gutten bare lo. «Det skjønner jeg godt,» flirte han. «Det ser jo ganske behagelig ut.

Skjønte ikke så mye av innholdet av dette, men boka er i eventyrsjangeren og skal være veldig spennende. Ser at de fleste andre tagger de 5 siste som har lagt igjen kommentar, og som ikke har denne på sin egen blogg. Etter noen undersøkelser viser det seg å være

* Randi

* Maja
* Lille Blå
* Vibbedille
* Felisi

Håper dere tar utfordringen :)

Jenteparty og award

Malin fyller 9 år på tirsdag, men allerede på lørdagskvelden hadde hun jenteparty:

bursdagm.JPG

bursdagm2.JPG

 

Jeg har mottatt en award fra monai:

award.jpg

Tusen takk!

 Det er meningen at man skal gi denne videre til andre kreative bloggere, men mange har fått den allerede. Jeg ønsker derfor å gi den til alle mine lesere, da er ingen glemt :)

Ferdige museumsvotter

I dag går startskuddet for museumsvottalongen, men vi er jo noen som har tyvstartet. Mine ble ferdige i dag, så jeg skal starte på et par til :) Jeg likte overhodet ikke fasongen på tommelen til denne votten, så jeg går for en annen løsning på neste par. Men her er mitt første bidrag:

museumsvotter.JPG

Oppskrift: Museumsvott med tvebandsstrikk fra Norsk Folkemuseum og Familien 1/97

Garn: Finull fra Rauma

Pinner: bambus strømpepinner nr. 2.5

Gravemaskinen kom hjem

Til Jonas sin store glede kom endelig gravemaskinen hjem igjen. Den har stått på Neverdal i vinter, og det var på tide at den kom utover. Jonas og pappaen har veldig mange prosjekter nå framover:

grave1.JPG

grave2.JPG

grave3.JPG

grave4.JPG

Da er gravemaskinen kjørt av tilhengeren og godt parkert utenfor huset. I skrivende stund er de to herremennene på tur til gravemaskinarbeid i barnehagen der det skal gjøres dugnad. Etterhvert skal det kanskje endelig bli skikk på tomt og hage her.

Hurra for 17.mai !

17mai.JPG 

Her er trekløveret klare for 17. mai-toget!

 

Nydelig vær med strålende sol, men ganske kaldt og litt vind.

17mai2.JPG

Jonas holdt seg et stykke bak barnehagen, han ville ikke holde i fanen….

17mai3.JPG

Malin er med og bærer småtrinnsfanen

17mai4.JPG

Og Simen er med og bærer mellomtrinnsfanen….

 

Fortsatt god 17. mai-feiring til alle som skulle dumpe innom her :)

Museumsvott og Evillagenseren

På Hobbyforum og Hobbyboden har flere oppdaget en spesiell vott som man kan kjøpe oppskrift til på Norsk Folkemuseum. Oppskriften har også stått i Familien nr. 1/97. Slik ble altså en ny along til, kalt Museumsvotter, og vi er i gang. Min ser i skrivende stund slik ut:

museumsvott.JPG

Strikker i grønn og grå Finull. Kanten på votten er strikket i tvebandsstrikk og gir en fin effekt. Viftemønsteret på votten ser vanskelig ut, men det er det slett ikke. Man kommer fort inn i oppskriften og kan faktisk legge den bort etter en rapport. Jeg har akkurat satt tommelmaskene over på en tråd, så jeg er kanskje halvveis på første vott nå.

 

Men jeg holder sjelden på med bare et prosjekt. Egentlig skulle vottene ventet til Evillagenseren var ferdig, men det greier jeg ikke. Genseren ser slik ut nå, og nå kan man også se at dette faktisk er en genser. Strikker i str. 5/6 år, men tror den er veldig stor i størrelsen:

evillagenser.JPG

Evillaprosjekt

Fant noe fint som jeg ville lage. Ikke fordi det trenges enda, og ikke fordi jeg er arbeidsledig. Men jeg syntes dette var så fint at jeg bare måtte starte. Noen som har sett dette før og vet hva det er? Jeg regner med det, men av og til er det litt morsomt å vise et påbegynt prosjekt uten å si rett ut hva det er. Gleder meg til å se hvor mange som gjetter rett.

evilla.JPG

Ferdig loftstue

Lørdags formiddag så vi oss ferdige med loftstua, akkurat i tide før Simens ungdomsfest som startet klokka 8 på kvelden. Det mangler bare et par lister som André må lage selv. Et par utfordrende skråer oppunder taket sørger for det :) Vi mangler fremdeles hyller på langveggen (til bøker, spill, filmer osv.), bilder og pynt, men det kommer seg nok etterhvert…

loftstue1.JPG

Gardinene ble sydd lørdags formiddag. Jeg brettet, målte og satte fast nåler, mens Iselin kjørte symaskin ;)

 

loftstue2.JPG

Hjørnesofaen er 10 år gammel og sto bortgjemt og demontert. Vi liker den ikke så godt, men vi fant ut at ungene likesågodt kunne slite ut denne før vi investerer i noe nytt :)

 

loftstue3.JPG

Jonas sørget for å plukke blomster som vi kunne pynte med. Passet godt på tv-bordet.

 

loftstue4.JPG

Denne skjenken har jeg arvet etter oldemoren min. Den har fått plass på loftstua, og inneholder nå garn, stoffer og andre hobbyting. Helt perfekt! Det beste er kanskje at den har låsbare dører, her kan man ikke bli ranet :)

Neste side »