Archive for april, 2008

Hjernerystelse – igjen….

Jonas har jo som kjent lært seg å sykle, men ikke med måte. Han setter stadig fartsrekorder for å komme opp bakken her foran huset. På fredags ettermiddag skled sykkelen på grusen i veikanten, og da var det gjort. Han var tilsynelatende klar og fin etter uhellet, bare skrammene og sårene i ansiktet sa noe om hva som hadde skjedd. På lørdags morgen var han blitt dårligere, hadde vondt i hodet og kastet opp. Vi måtte en tur på legevakten og få bekreftet mistanken – lett hjernerystelse igjen! Denne gangen slipper han unna med to hjemmedager, det er ikke morsomt å være borte fra barnehagen…

sykkel.JPG

Dette bildet er tatt på søndag. Da var sårene grodd mye siden fredag, og hevelsene gått ned.

 

Og på søndag skjedde det noe som Jonas hadde ventet lenge på, nemlig familiedagen. Vi måtte ta han med ut en tur, for i lang tid har han planlagt å skyte med luftgevær denne dagen:

skyting.JPG

Og klart man kan, selv om man er bare 4,5 år. Jonas slo til med et par toere. Ikke verst!

Vi arbeider på loftstua

Til helga bør den være ferdig, for da planlegger Simen å avholde 13-årsselskap! De yngste er ivrige når vi arbeider, og vil gjerne prøve…

loftstue.JPG

jonasmaler.JPG

malinmaler.JPG

I skrivende stund er vi kommet mye lenger. Veggene er både grunnet og tapetsert, taket er lakket og gulvet er lagt.. Nå gjenstår lakking av lister og utforinger, i tillegg må de settes opp og monteres. Jeg er øyeblikkelig klar til å gå opp for å pusse treverket i vinduene, og Jonas hjelper til med å rydde bort verktøy :)

Simen 13 år!

Så er vi blitt tenåringsforeldre, Simen fyller 13 år i dag. Gratulerer med dagen! Selskap blir det når loftstua blir ferdig…

simen13ar.JPG

Fuglemammas torgvanter

Fuglemamma har laget en oppskrift på torgvanter. De så veldig deilige ut så oppskriften måtte prøves ut:

torgvanter.JPG

Oppskrift: Torgvanter 

Garn: Chiri

Pinner: Bambus nr. 3

 

Disse blir bursdagsgave til Anniken, søsteren min….

Kjøkkensett

Tidligere har jeg vist fram en duk som jeg har sydd. Denne har nå fått selskap av to små brikker slik at det ble et kjøkkensett:

kjokkensett.JPG

Dette er også bursdagsgave til søsteren min, Anniken….

Kjoletunika

Jeg har sydd en kjoletunika av stretchjerseystoff. Mønster og stoff kjøpte jeg fra Stoff og Stil:

kjoletunika.JPG

Størrelsen er 4 år, men jeg synes den er kjempestor. Jonas som er 4 år og 9 måneder kunne brukt den lenge… Mottageren er tantebarnet mitt Lise som ble 3 år i går, hun kan antagelig bruke den helt fram til skolestart :)

Som merkelapp inni ble det litt stitchery:

kjoletunika2.JPG

Nye lester til Jonas

Disse er strikket av et nøste 4-tråds Regia:

lesterjonas.JPG

Blokk 5 og 6 er ferdige

De har vært ferdige en stund, men ikke blitt lagt ut i bloggen:

blokk5ferdig.JPG

blokk6ferdig.JPG

Se hva Jonas har lært i dag!

   jonassykler.JPG     jonassykler2.JPG

jonassykler3.JPG

Oldemorruter

Jeg har lenge sett beundrende på de fine teppene som min kollega, syvenninne og ikke minst inngiftede familiemedlem Ellinor lager av restegarn. Dessverre har hun ikke vist dem fram på bloggen sin, men det burde hun… Hun tryller fram de fineste vogntepper. Litt for mye pirk for meg har jeg tenkt, men du verden så fint det hadde vært med et sofateppe av slike ruter hvis man hadde hatt tålmodighet. Her om dagen var jeg også innom bloggen til Lena, og hun ga meg hjelp og inspirasjon til endelig å komme i gang. Moment som er Lenas blogg er forresten rålekker, har alltid flotte bilder og herlig inspirasjon :) Takk til både Ellinor og Lena….

oldemorruter1.JPG

 Disse rutene er tryllet fram av to små rester av Noro Silk Garden. Det ga en flott effekt, ser nesten ut som jeg har brukt minst 4 – 5 forskjellige farger… Men hva kan jeg bruke disse lappene til? Mener å ha sett et skjerf en gang med slike ruter nederst i begge endene. Kanskje det kan være en idè. Hvis noen vet av en oppskrift blir jeg glad for det, hvis ikke finner jeg sikkert ut noe på egen hånd :)

 

Når jeg etterhvert fikk taket på disse rutene, og heklet rett antall luftmasker mellon stavene og ikke minst i hjørnene, ble dette veldig morsomt. Tanken på teppe til stua ble med ett mer realistisk, så på fredag måtte jeg innom garnbutikken. Her er resultatet så langt:

oldemorruter2.JPG

Men bare for å ha sagt det: dette er et langtidsprosjekt som jeg skal kose meg med. Teppet er ikke ferdig i neste uke eller om en måned. Ha tålmodighet med meg :)

Neste side »