Archive for mars, 2008

En liten duk

Jeg øver på ting jeg ikke kan, så jeg har laget denne lille brikken for å trene på quilting, lukkekant, applikasjoner ++

bordbrikke.JPG

Jeg har brukt quiltetråd for symaskinen som skulle veksle mellom beige og brun, men det er ikke mye brunt å se på den ferdige duken. Det beige synes jeg ser hvitt ut, så det er vel kontrastene som gjør det. Quiltingen var vanskelig å få ben, her må det øves mer. Lukkekant var enkelt, blir som å sy skråbånd på ting, og det har jeg gjort før. Applikasjonen var enkel når jeg sydde for hånd, sydde en prøvelapp på symaskinen, det ble heller forferdelig. Aner ikke hvordan man skal få jevne knapphullssting på symaskinen, da må jeg nesten snurre for hånd… Går like fort å brodere de på da :) Tips og råd mottas med takk. Noen syntes nemlig denne duken var veldig fin, og ønsker seg to mindre brikker + denne i gave… Hvis jeg har nok stoffer i de samme fargene :)

Superhelter

Det kom 3 superhelter på besøk. Er de ikke søte?

super.JPG

Tur på påskeaften

Anniken, Jon Einar, Anna og Lise kom utover på påskeaften. Været var nydelig, og dagens turmål ble på ski til Vassvika.

aften1.JPG

aften2.JPG

aften3.JPG

aften4.JPG

Langfredagsfjæra

I går var det langfredag, og tradisjonen er da å gå tur/leke i fjæra:

fjara1.JPG

Veronica, Malin, Ida, Håkon og Pia

fjara2.JPG

Håkon og Jonas graver og koser seg…

fjara3.JPG

Simen og Kristian Martin studerer smådyr i sanden…

fjara4.JPG

Vi hadde en fin kveldsstund i fjæra, 3 voksne, 8 barn og en hund :)

Aking og bygging

I går hadde vi enda en nydelig dag, så det var bare å komme seg ut så fort som mulig. Først dro vi til Skarsbakken der Jonas og Magnus skulle ake:

aking.JPG

Men å dra opp akebrettet når man hadde kommet ned bakken var ikke så morsomt…

aking2.JPG 

Kan man ikke heller sole seg tro?

 

Så dro vi til Nylandshågen for å se om Elias og Julian var der:

bygging1.JPG

Og her var det morsomt! En hytte under bygging……

bygging2.JPG

Julian, Elias, Magnus og Jonas storkoste seg :)

Påsketurer

Til nå i påska har vi vært på tur to ganger.

På mandag gikk Jonas, André og jeg innover gammelveien mot Meløysund. Her er det som alltid eventyrstemning inni skogen, særlig når snøen henger på trærne:

turman.JPG

 

I går var vi på tur på Tvenningan. Der hadde det samlet seg mange turglade mennesker, både store og små. Her hadde vi bål og flotte ake/ski/snowboardmuligheter:

turtor.JPG

Her er det soling og grilling.

 

turtor1.JPG

Malin ser litt skeptisk ut, er ikke pølsa varm nok tro?

 

turtor2.JPG

Simen kjører snowboard, han har begynt å få teket på dette nå :)

Enda flere smekker – nå i ull…

En liten gutt som får tenner kom på påskeferie. Han trengte siklesmekker i ull for å holde seg varm på brystet:

smekke3.JPG

smekke4.JPG

Den øverste er strikket med en tråd Duo merinoull og en tråd Askeladens silkeull. Den nederste er strikket med to forskjellige tråder Askeladens silkeull. Begge disse ble til av små restenøster, så garnet er veldig drøyt. Denne gangen har smekkene fått navnelapp og bilknapper som pynt :)

Smekker med avrundede hjørner

Siden jeg har lagt ut denne oppskriften på bloggen min kommer det av og til spørsmål til oppskriften som jeg ikke klarer å svare på helt på strak arm. Frøken ij lurte på hva målene på smekken var siden hun skulle bruke et annet garn. Det ble vanskelig å svare på sånn på stående fot da alle smekkene jeg har laget er gitt bort… Så her var det bare å hive seg rundt, finne litt bomullsgarn og strikke et par nye eksempler. Så nå kan jeg avsløre at smekken, eksklusive stroppene, måler ca. 20 x 20 cm.  Strikkefastheten er ca. 20 masker med dobbel Mandarin Petit i rillestrikk = 10 cm. Jeg har føyd dette til i oppskriften, linken ligger øverst i dette innlegget.

Så nå er det kanskje på tide å vise fram mine to nyeste smekker, som denne gangen har fått merkelapper med stitcherypynt :

smekker1.JPG

Oppskrift: Smekke med avrundede hjørner

Garn: dobbel Mandarin Petit

Pinner: bambus nr. 4

Pynt: Små stitcherymotiver

Paradoxical Mittens – igjen….

Disse vottene er så morsomme å strikke, men nå må jeg finne på noe annet en stund. Det er vår nå, og vottestrikkingen blir utsatt en stund framover – tror jeg :) Her er i alle fall resultatet:

paradoxical.JPG

Oppskrift: Paradoxical Mittens som kan kjøpes hos Strikk Innom!

Garn: mellombrun og lysblå Finull, kant i en rest gammelrosa Finull.

Pinner: bambus nr. 2.5

 

Været er herlig i dag, etter en gårdag som var full av våt nedbør i form av snø. Men i dag lå det fortsatt et lag kram snø på bakken slik at det kunne bygges snømann. Jonas har laget den alene, kun med litt hjelp fra (olde)mor… Bildet ble tatt mot sola, derfor er det litt grått og uklart. Men ansiktet var jo vendt den veien, så da så……

snomann.JPG

Jakke til Jonas

De siste par kveldene har jeg brukt på å sy jakke til Jonas. Mønster og stoff er kjøpt fra Stoff og Stil. Brukte oransje tråd til stikninger fordi glidelåsen har den fargen, men tråden kommer stort sett bort i fleecestoffet… Men jakken ble tøff, og godt mottatt…

jakke3.JPG

jakke2.JPG

 jakke11.JPG

Neste side »