Archive for februar, 2008

Håndvarmere til Malin

Det ble en god del rester av garnet etter Lake Park luen i forrige innlegg, så restene er blitt til nye håndvarmere til Malin. De er i samme stil som lua, med akkurat lik pynt. De ble rett og slett søte :) Det digitale speilreflekskameraet var plutselig tomt for batteri, så jeg måtte bruke det gamle kompakte for å ta bildet. Du verden for en kvalitetsforskjell! Ser det spesielt på fargene….

handvarmeremalin.JPG

Oppskrift: egen (ligger et par innlegg under her)

Garn: rest av Lorna`s Laces Swirl DK, farge Black Purl

Pinner: bambus nr. 5

 

Ellers så må jeg få lov til å skryte litt av nettopp dette garnet. Det er utrolig deilig å strikke med, mykt, blankt og litt glatt. Det eneste jeg til nå kan si er negativt er at det må håndvaskes.

 

Jeg vil anbefale alle som har ammet, ammer eller skal amme en gang om å besøke Fuglemammas blogg og lese dagens «ammeinnlegg» fra henne. Tror det kan være veldig nyttig…..

Lake Park Hat er ferdig

Og denne ble perfekt til Malin, i følge henne selv. Og det skulle pyntes også selvfølgelig.

lake-park-ferdig.JPG

Oppskrift: Lake Park Hat

Garn: Lorna`s Laces Swirl DK, farge Black Purl

Forbruk: ca. 55 g.

Pinner: bambus nr. 4

Pynt: heklet blomst av Finull med perlemorknapp

Jeg hermer….

Jeg, som flere andre, er ikke med på årets luealong. Allikevel hermer jeg, og strikker februarluen, Lake Park Hat. Syntes det ble vist så mange fine på bloggene rundtomkring, så jeg måtte bare lage en selv. Oppskriften ser vanskelig ut, men den er veldig enkel å strikke. Jeg har valgt et deilig garn fra lageret til denne: Lorna`s Laces Swirl DK i lillatoner, fargen tror jeg er Black Purl. Mønsteret blir litt rotete, men fint allikevel. Hvem som blir den nye eieren er foreløpig uklart, må se hvem den passer best til når den er ferdig :)

lake-park-hat.JPG

 

Vi har vinterferie denne uka, og Jonas har nettopp vært ute og kost seg i en diger jorddunge. Da han kom inn forsvant han umerkelig inn på kjøkkenet – for å mekke seg litt mat selvfølgelig…

flatbrod1.JPG

Og det gikk da bare godt selv om bordet bærer preg av påsmøring. Mye smør!

flatbrod2.JPG

Oppskrift på håndvarmere

HÅNDVARMERE

Str. 4 – 6 år (8 – 10 år) 12 – 14 år

Materialer: Dobbel tråd Sisu, 4-tr. Regia, Opal etc. (Modellen er strikket i en tråd Sisu og en tråd Meilenweit sokkegarn)

Pinner: nr. 4

handvarmere1.JPG

Legg opp 36 (40) 44 masker med dobbelt garn på pinne nr. 4

Strikk 2 rette og 2 vrange (fram og tilbake, ikke rundt) til håndvarmeren måler ca. 14 (17) 20 cm. Fell av. Strikk en til.

Sy sammen slik for å danne tommelåpning: sy sammen 3 (3,5) 4 cm i toppen av håndvarmerne. La det stå igjen en åpning på ca. 2,5 (3) 3,5 cm til tommelen. Sy sammen resten av håndvarmeren.

Håndvarmerne kan pyntes med en heklet blomst, picotkant, knapper osv……

Jeg vil sette pris på at de som evt. strikker disse legger igjen link til bloggen sin. Morsomt å se ferdige resultater.

Blokk 4 er ferdig, og det er også en vott…

 Blokk 4 i Leanne`s House er ferdig. Denne blokken holdt på å bli en stor frustrasjon, den er sydd sammen 3 ganger før den fikk omtrent riktige mål. Nå gjenstår renskjæring, men det ønsker jeg ikke å gjøre på noen av blokkene før alle er ferdige. Broderiene er morsomme, og er liksom kosearbeidet etter at symaskinen har gjort sitt…

blokk4.JPG

Men, litt strikking blir det også tid til. Ikke egentlig det jeg skulle ha strikket på, nemlig genseren til Malin som består av kun èn arm til nå, men Paradoxical Mittens! Disse er i lys blå og brunt med gammelrosa kant. De blir fine, men jeg angrer kanskje på at jeg ikke plasserte fargene omvendt….

paradoxical1.JPG

Maskerade

I går var det barnemaskerade her, og da er det bestandig full fart og stor glede. I år kunne ikke mor i huset bistå med de store, fantasifulle utkledningsobjekter til barna sine siden man har ligget i influensa siden tirsdag. Heldigvis finnes det litt på lageret. Jonas er hund og Malin er vel kanskje en slags klovn:

maskerade1.JPG

Håndvarmere til Simen også…

Så er Simens håndvarmere ferdige. Enkelt strikketøy hvor det ikke kreves konsentrasjon, altså ypperlig til skiskyting. Da får heller de paradoxale vente :)

handvarmere3.JPG

Oppskrift: egen (skal legge den ut her snart)

Garn: en tråd Sisu og en tråd Sisu Fantasy

Pinner: bambus nr. 4

Håndvarmere til Jonas

Begge guttene har bestilt håndvarmere, og første par ferdige ble Jonas sine. Han ville selvfølgelig ha dem i grønt. De ble øyeblikkelig godt mottatt, og er brukt i lek hele formiddagen….

handvarmere1.JPG

handvarmere2.JPG

Oppskrift: egen

Garn: en tråd Sisu og en tråd Lana Grossa Mega Boots Stretch

Pinner: bambus nr. 4

 

 

ungerogdukker.JPG

Det er et nydelig vær i dag, så Malin og Jonas hadde dukkene med ut på tur.

Blokk 1 – 3 i Leanne`s House

Tre blokker er allerede ferdige, og nå syr jeg på nummer 4 og 5. Veldig morsomt arbeid. Det er ikke så lett å få det bent, hver blokk inneholder mange bittesmå lapper og mengder av sømmer. Kun en millimeter feil på sømmonnet gjør at man får en del skjevheter. Trøster meg med at originalen langt fra er perfekt den heller.

 

blokk1ferdig.JPG 

Blokk 1

 

blokk2ferdig.JPG

Blokk 2

 

blokk3ferdig.JPG

Blokk 3

Brøyting

Da snøen endelig kom medførte det superviktige ting som brøyting. Jonas går ikke glipp av et sekund av slik aktivitet, og er med både i traktoren og tar seg av snøbrett som krever muskelkraft. Skjæret er laget av Andrè og fungerer veldig bra begge veier, i følge Jonas. Han har lagt merke til at andre typer skjær virker bare èn vei, nemlig!

broyting.JPG