Archive for januar, 2008

Endelig fikk vi litt snø!

I går og i dag kom det endelig snø, noe i alle fall ungene har ventet lenge på. I dag tittet sola fram, selv om det kunne skimtes truende svarte skyer i horisonten. Det er visstnok meldt liten storm og regn fra i kveld. Skisko og skiutstyr måtte graves frem, og rekken med sko som måtte prøves for å finne rett størrelse var lang :)

skitur1.JPG

Malin og Jonas på tur opp bakken.

 

skitur2.JPG

I Skarsbakken var det mange unger, og der var det skikkelig gøy (sa Jonas).

 

skitur3.JPG

Mamma må hjelpe Jonas med skiene. Det er litt vanskelig å stå i bakken.

 

skitur4.JPG

Men etter litt hjelp går det bare godt. Full fres nedover.

 

skitur5.JPG

Like morsomt var det å låne Elias sin rattkjelke. Da kunne pappa dra kjelken (med Jonas på) oppover bakken..

Ned kommer man seg alltids selv :)

 

skitur6.JPG

Malin har mange års trening på ski, tross veldig få snødager i året. Hun suste ned bakken.

 

 

Lestene til Simen er ferdige

Og ferdige har de vært i noen dager allerede, er bare litt treg med å ta bilder :) Det gikk faktisk greit å strikke str. 44, har bare bestandig syntes at å strikke i str. 45 til Andrè har tatt en evighet. Simen får nok like stor fot som faren sin, tipper jeg….

simenlester.JPG

Oppskrift: egen standardoppskrift

Garn: dobbel 4-tråds Lana Grossa Meilenweit Bosco (en tråd fra hvert nøste)

Pinner: bambus nr. 3.5

 

 

Her om dagen var det fullmåne og nydelig, klart vær. Slik var utsikten fra fjæra vår ca. kl. 16.30:

mane.JPG

Leanne`s House er i framgang

I helga har vi jobbet effektivt med blokkene til Leanne`s House. Borghild, Lise, Ellinor og jeg har møttes flere ganger siden torsdags kveld, og det er virkelig framgang på prosjektet. Og ikke minst morsomt!

arbeidsbord.JPG

Dette er arbeidsbordet til 4 damer. Nå ligger ikke alle arbeidene oppå bordet på dette bildet, det er rimelig fullt der når alt er lagt utover :)

 

arbeidsbord1.JPG

Lise velger ut stoffer til det etterhvert så berømte sjakkbrettet som dukker opp i alle blokkene..

 

arbeidsbord2.JPG

Og slik så mine 3 blokker ut da jeg forlot hobbylokalet på lørdags ettermiddag. Blokk 1 er ferdig brodert, blokk 2 er så vidt påbegynt og blokk 3 mangler både broderier og en stor applikert blomsterkrukke med innhold..

Selbuvotter til Anna

Anna, tantebarnet mitt, fylte 4 år i går. Jeg har strikket Selbuvotter i gave til henne for å spe på med noe nyttig i tillegg til syngende Barbier med utstyr:

annasselbu

annasselbu21

 

 

Oppskrift: fra heftet «Selbustrikk» fra Rauma Ullvarefabrikk

Garn: Robust og Sisu

Pinner: bambus nr. 3

 

Jonas har ønsket klart for 5-årsdagen i juli… Nintendo DS light, så klart! Malin har en flott en med de søteste Nintendogs, og selv en 4-åring som sitter ved siden av søsteren sin klarer å tolke de engelske instruksjonene. Men så var det å få låne den da, og i går fant Jonas en trygg plass: i badebaljen på badet :) Her fikk man fred til å mate, gå tur med og leke med hundene.

nintendogs.JPG

I bursdag hos Anna

I går fylte Anna 4 år, og i dag var vi i etterpåselskap hos henne. Selve bursdagsbarnet var ganske trøtt og sliten, så hun og Jonas har funnet seg godt til rette i sekkestolene foran barne-tv:

annaburs1.JPG

Lise så mer våken ut, og hun passer på at Enya får i seg nok mat:

annaburs2.JPG

Leannes House, lester og lek

Vi er fire damer som har kakket oss på lag for å lage hvert vårt Leannes House. Det er litt av et arbeid, så det er godt at vi skal jobbe litt sammen og kan backe hverandre opp. Vi har byttet litt lapper med hverandre, lagt bort de vi ikke villle ha med og lagt til noen stoffer som vi hadde selv fra før. På torsdag kom vi ordentlig i gang, og nå i helgen har jeg målt, skjært og sydd. Har også fått tegnet opp stitcherymotivene slik at jeg endelig kan starte opp med kosearbeidet, nemlig broderingen.

blokk-1.JPG

 Å sy sammen blokkene er tidskrevende, men nødvendig, og det er mye arbeid å sette sammen stoffer. Har snudd litt opp ned på en blokk fordi jeg trodde det ville bli finere, men så ser jeg at fargene som er ved siden av hverandre er alt for like… Ja, ja, det går vel ikke an å bli helt fornøyd :)

 

Simen kom fykende inn døren her en dag mens han utbrøt at han trengte nye lester. Jeg var heldigvis forberedt, for guttens fot har vokst 4-5 nummer det siste året, og jeg har bare gruet til å strikke nye lester til han i str. 44 eller der omkring. Men nå var det ingen vei utenom, og tynne sokker kom ikke på tale. Hadde heldigvis 2 nøster Meilenweit Bosca liggende, så sokker i dobbelt garn er på pinnene. Håper bare det blir nok!

lester.JPG

 

Malin og Jonas har siden lenge før jul vært inne i en dukkeperiode. De bades, bysses og koses med. Synes Jonas så ut som den perfekte far i dag mens han bar babyen fram og tilbake – selvsagt iført solbriller :)

dukkelek.JPG

Ny hals til Jonas også

Jonas ga selv tidlig beskjed om at den gamle halsen var for trang, og at nå var det virkelig på tide med en ny. Da han så dette garnnøstet bestilte han øyeblikkelig hals, og den skulle være grønn med «fargerik» på :)

 nyhals.JPG

Oppskrift: fra boka “Strikk tilbehør fra topp til tå” av Gro Sandvik, 1998

Garn: Online

Pinner: 3 mm Addi-rundpinne

 

Strikkeprosjekter i det nye året

Det har absolutt ikke blitt strikket noe særlig i jula, vi har hatt mye besøk av familie, og dermed er det sosiale blitt prioritert. Jeg har startet på en jakke til Malin, men bestemte meg fort for å kutte lusemønsteret i 3 forskjellige farger på ermene og på bolen. Strikker heller struktur, dvs. vrangmasker i lusemønster for å få liv i de ensfargede partiene. Tror det kan bli vel så fint:

jakke.JPG

Det andre prosjektet mitt er en nødvendighet, nemlig ny hals til Jonas. Den gamle er for trang, så ny og større utgave er på pinnene, i garn som han har valgt ut selv. Nøstet fikk jeg i HV-gave fra Magrotte, og Jonas falt fullstendig for fargen. Ingen vei utenom, altså :)

jonashals.JPG

Godt nyttår!

 nyttarsaften.JPG

Nyttårsaften ble feiret sammen med foreldre, besteforeldre, tanter, onkler, søsken og søskenbarn. Jonas var standhaftig og holdt ut helt til rakettoppskyting klokka 12. Her brenner han stjerneskudd sammen med tante Ida, og vernebrillene er selvfølgelig kommet på!