Archive for november, 2007

Ribbestrikket ullbukse er ferdig

Ja, hvem skulle tro at dette var på tur til å bli en genser? Bakgrunnen for denne helomvendingen kan leses her. Som vanlig gikk det galt med restegarnsprosjektet mitt også, jeg måtte bestille mer garn for å få ferdig det siste benet. Men Jonas er kjempefornøyd, så da får heller restene bli deilige votter eller noe slikt…

genserbuksejp91

 

Oppskrift: Egen oppskrift inspirert av Nøstebarns ribbestrikkede ullbukse i 3-trådsgarn, men jeg bruker et annet masketall, en annen type kile fordi jeg liker den best og mine bukser er betydelig lengre.

Garn: 3-tråds merinoull fra Nøstebarn

Pinner: bambus nr. 3.5

Søskenbarnbesøk

I helga har Anna og Lise vært på besøk, og Jonas storkoser seg sammen med søskenbarna sine, både inne og ute:

innejh51

utean61

 

 

Hobbyverksted

Hva skjer utover hele kjøkkenbordet vårt?

hobby1wk01

 

Hmmmm, noen trodde de skulle lage julekort her, men den personen ble skviset mer og mer ut på kanten av bordet. Til slutt var det bare å pakke sammen for å unngå store klumper med glitterlim utover årets kort :)

 

Bordet ble nemlig overtatt av hobbyhungrende unger som som både skulle lage juledekorasjoner og scrappe..

hobby2zu21

Og resultater ble det av seansen:

julebildexw41

 

Jonas har laget julebilde til oss. Ble det ikke fint? Han ble forresten friskmeldt i går, legen sa at nå var han klar for barnehage igjen. Det er bra :)

scrappinglu21

 

Malin har laget 3 scrappesider til fotoalbumet sitt. Her har hun laget sider med Jonas fra han var baby.

 

Ny hals

På strikkefronten er jeg i ferd med å gjenta meg selv. Ny hals er ferdig. Denne skal bli en julegave:

hals2sz11

 

Samme oppskrift som tidligere, og strikket i rester av Meilenweit og Regia. Jeg har forresten fått resten av det limegrønne garnet til «genserbuksen», så nå er det bare å få den ferdig fortest mulig. Har i grunnen et par prosjekter som skulle vært ferdige før jul :)

Gardiner til Jonasrommet

Helt siden Jonas fikk rommet sitt ferdig har det bare vært en rullegardin i vinduet hans. Stoffet til søte ku – og saugardiner har vært innkjøpt lenge, så i dag slo vi i hjel litt tid med gardinsying. Jonas rev selv gardinstoffet opp i to fag (etter at jeg hadde målt og klippet hakk), plasserte trådsnelle på symaskinen og tok ut nåler etterhvert som jeg sydde. Etterhvert ble han nokså lei, men til slutt fikk han endelig stå på stol og plassere stangen med nysydde gardiner over vinduet sitt:

 

Stoffet er kjøpt fra Stoff og stil

Ferdige sokker

Jeg har strikket ferdig et par sokker, i en litt modifisert utgave, fra Six Sox Knitalong. De sitter som støpt på foten, og jeg gleder meg til å finne ut hvordan dette garnet oppfører seg i og etter vask og bruk….

ganseysocksft61

 

Oppskrift: I love Gansey Socks (Må være medlem i gruppen Six Sox)

Garn: Meilenweit, Lana Grossa Mega Boots stretch

Pinner: Bambus nr. 2.5

 

Nå venter jeg på mer limegrønt garn fra Nøstebarn slik at ullbuksen skal bli ferdig. Må kanskje finne noe nytt å strikke på mens jeg venter :)

 

Jonasrapport

Det går i grunnen veldig bra med Jonas. Han merker ikke så veldig mye til såret i hodet. På fredag skal vi ta stingene, og vi regner med at hjernerystelsen hans er så lett at han kan gå i barnehagen igjen fra mandag. Ingen skal i hvert fall fortelle meg at det er LETT å holde en 4-åring i ro i 10 – 14 dager. I går tittet sola fram, og vi måtte gå ut en tur for adspredelsens skyld. Bra at snøen er borte slik at det gikk an å grave i jorda…

jonasgraverlr91

 

Akebrettulykke

I går var det fint vær og Jonas var ute sammen med mange andre og akte på akebrett. Han fikk veldig stor fart og kjørte rett i grøfta, ca. en halv meter ned. I fallet slo han bakhodet i bakken og kom skrikende inn. Den lysegrønne lua og den gule refleksvesten var fulle av blod. Etter en kort sjekk på badet ringte vi legevakten. Vi fikk reise innover med hurtigbåten. (Jonas sier det er viktig å få med at på hjemturen fikk vi sitte i styrhuset sammen med kapteinen!) Der fant de ut at han hadde et kutt på ca. 2,5 cm i bakhodet, men han hadde ikke fått kraftig hjernerystelse. (Hadde han det måtte vi vært på sykehuset til observasjon i minst et døgn…). Vi fikk heldigvis reise hjem etter en times rensing og sying, men Jonas er sykemeldt fra barnehagen i 10 – 14 dager…

 

En sliten gutt etter et langt opphold på legevakten.. Men du verden så flink han var da han ble sydd. Ikke mange 4-åringer hadde taklet dette så godt, sa legen…

akebrettau41 

Hals til meg selv

Hva som er ferdig på strikkefronten blir nesten avglemt oppi alt dette, men mor i huset har også fått seg ny hals:

Denne passer perfekt inni den nye vinterjakken min som viste seg å være litt for åpen i halsen

 Oppskrift: Hals fra Drops

Garn: dobbel Tynn Alpakka fra DSA. Kanten og noe av blomsten er heklet av BabySilk fra DSA.

Pinner: bambus nr. 4

Genseren som ville bli en bukse

Jeg fant ut at jeg skulle strikke en ribbegenser til Jonas og var godt i gang. Var nesten kommet opp til punket der raglanen skulle starte da Jonas oppdaget strikketøyet. Han lurte på hva dette skulle bli, og jeg fortalte at jeg strikket genser til ham. Han ble fryktelig skuffet og utbrøt: «Men mamma, jeg ville jo ha en slik, grønn ullbukse!» Og hva måtte mammaen gjøre da? Jo, starte med å strikke kile for så å dele av for føtter på «genseren». Det mangler jo hullkant for strikk oppe, for det har vanligvis ikke overdeler, men med en sikkerhetsnål og litt tålmodighet bør det nok gå bra. Så nå blir det ullbukse, noe poden elsker å gå i både inne og ute, med petrolfargede striper. Blir den ikke kul?

ullbukseoz91

Neste side »