Archive for september, 2007

Vakker kveldshimmel

For en times tid siden åpenbarte det seg en vidunderlig vakker kveldshimmel:

 21612801rz91 

39522867wx01

  18625773rb71

 

Sjal og høstfarger

Endelig så fint vær at man kan ta bilder av ferdige ting:

sjal1lf21

sjal2lu81

   

sjal3gg61 

sjal5kj91

 

Sjalet er strikket av Evilla kunstgarn 6/2. Fargen er A-2 bestilte den ut fra et bilde på Mauds Garn. Oppskrift har jeg ikke brukt, alt er strikket ut fra inspirasjon fra flere hold :) Pinne nr. 4.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Jonas lekte så fint i parken i Meløygården da vi tok de fine bildene i høstfargene. Her er han i full fart, dinglende i et tre:

jonasihsttrept61

Nye paradoxale

Et nytt par Paradoxical Mittens er ferdige. De er tiltenkt Malin, og det er hun som har dem på seg på bildet. De er litt store, men votter toves fort når de brukes:

paradox3ig41

 

Mer traktor

Jonas ble fire år i juli, og gaven han skulle få hadde de ikke inne akkurat da. Men nå er den innkjøpt – frontlesser og brøyteskjær til leketraktoren.

jonasptraktorfn91

 

Nå blir det nok parallellbrøyting i vinter, med en liten og en stor traktor :)

totraktorergy11

 

Septembersokker

Septembersokkene ble til Malin. Garnet var valgt før oppskriften kom, så her var det bare å modifisere til egnet barnestørrelse. Trodde faktisk at de ble mye lengre enn de ble, men da hun dro de på seg fylte leggene hennes sokkene mye mer enn jeg forestilte meg på forhånd:

septembersokkerqh51

 

Oppskrift: Garnstudio

Garn: Smart og Falk

Pinner: bambus nr. 4

Størrelse: 36/37

 

Jonas begynner på musikkskolen

Jonas er bare 4 år, men han er veldig glad i sang og musikk. Musikkskolelærer Lise har erfaring fra undervisning på småtrinnet og så slett ikke mørkt på å ta inn så små unger på musikkskolen. I mai søkte vi om plass, og nå er opplegget i boks.

musikkskolevn41

 

Første time var på torsdag, og da fikk Jonas instrumentet sitt, en okarina

En ullbukse er ferdig

Litt får jeg heldigvis strikket for tiden. Ullbuksen av restegarn er ferdig. Ja, hvis man kan kalle det restegarnsprosjekt da. Sitter faktisk igjen med MER garn nå enn da jeg begynte. Det startet med at ullbuksen så ut til å bli i korteste laget, så jeg bestemte meg for å kjøpe en ekstra hespe av den ene fargen slik at buksen skulle bli lang nok. Da jeg delte for beina veide jeg det som var igjen av de tre fargene og delte det i to, helt nøyaktig. Det rare var at jeg hadde to striper igjen å strikke med brunt da det ble fritt for brunt garn…. Da gikk ferden innom en kollega, jeg visste at hun hadde akkurat det garnet liggende… Så nå sitter jeg her med ca. 190 g. garn igjen, jeg hadde 150 da jeg startet :)

 

Denne er glattstrikket med smale striper, den forrige er ribbestrikket med litt bredere striper. Disse små forskjellene gir helt forskjellig uttrykk:

ullbukseferdigfm11

ullbukserde01

 

Oppskrift: tradisjonell/egen

Garn: Askeladens merinoull, 3-tråds fra Nøstebarn. Ca. 160 g.

Pinner: bambus nr. 3.5

Ny traktor!

traktor2gb31En stor og en liten mann her i huset er blitt lykkelige eiere av ny traktor, med passasjersete!

 

 

Traktoren kom hjem etter midnatt, så kl. halv ti i morgest var det prøvetur for minstemann:

traktor1sy51

Helg – baking og lite strikking

Da er det blitt en ny måned allerede. Er ikke innstilt på høst nå, august kunne gjerne vært mye lengre.

Jeg har ikke vært i god form denne uka, fikk fjernet en betent talgkjertel i nakken på mandag. Den var stor så såret er deretter. I tillegg sitter betennelsen godt i kroppen enda, men jeg er tross alt på bedringens vei.

I dag har vi hatt bakedag. 72 horn er blitt til etter en god , gammel og godt utprøvd oppskrift. Noen er fylt med ost, kjøttdeig og løk, noen med ost og skinke og resten er med bare ost:

hornqd51

 

HORN

24 horn

4,5 dl. vann

1 pk. gjær

1 ts. salt

200 g. margarin

12 dl. hvetemel

1 egg til pensling

 

Varm vannet til ca. 37 grader. Rør ut gjæren. Ha i salt. Smelt margarinen og ha i den også. Rør inn hvetemel til deigen er passe fast. Kna den sammen.

Sett bollen med deig et lunt sted slik at den får heve til dobbel størrelse.

Del deigen i 3 like store deler. Hver del kjevles ut til en stor sirkel. Denne deles i 8 like biter. Legg på ønsket fyll og rull sammen hornet fra den lange siden og helt ut i spissen. Form rullen som et horn. Legg hornet på stekebrettet med spissen ned.

Etterhev hornene, gjerne over vannbad.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Når hornene er ferdig hevet pensles de med egg.

Stek hornene i 10 – 15 minutter.

 

 

På strikkefronten går det tregt. Den høyre armen min har vært preget av betennelsen i nakken, og lysten til å strikke er ikke den helt store når formen er dårlig. Nanna er ikke blitt ofret en tanke denne uka, heller ikke de påbegynte Paradoxical Mittens, og slett ikke ullbuksen til Jonas. Det eneste jeg har strikket på er et sjal i Evilla. Her er haugen min:

strikkingervc11