Archive for juli, 2007

Vannsklie

Været er veldig bra for tiden, og vi benytter sjansen til å prøve nyervervelsen vår, vannsklia! Den ser ut til å ha falt i smak :)

sklie1nq01

Jonas, Marte og Malin…..

 sklie2wg31

 Malin synes det er litt kaldt….

sklie3er61 

 Jonas kniper sammen øynene og lar det stå til….

  sklie4vt31

 Ida hadde sin egen metode for å komme seg ned i full fart, hun hadde problemer med å stoppe før hun braste inn i rosentreet….

Jonas er på sommerferie

Lillegutten min som mener han er blitt så stor med sine 4 år har reist på en kort helgesommerferie til mor og far, sammen med sin tante Ida.. Han er ikke den som forlater mammaen sin frivillig, i alle fall har han ikke gjort det tidligere… Litt rart når han er borte, men han skal jo hjelpe mor og far med både hagearbeid og annet arbeid :) Da er han i sitt ess!

jonasferiepq81

 

Bursdagsgave på forskudd

Jeg har bursdag i august, men da er vi på ferie… Så i går ettermiddag disket mann og barn opp med Brownies og pakke! De tenkte at gaven var noe jeg kunne bruke mens vi var på ferie, derfor den tidlige overrekkelsen. Og gjett hva jeg fikk?

Noe jeg har ønsket meg lenge, nemlig et Canon EOS 400D:

canonlq21

 

Dette bildet er tatt med vårt «gamle» Canon Powershot A80 som er et godt kamera, men nå har jeg muligheten til å lære å bruke et speilreflekskamera…..

TUSEN TAKK til André, Simen, Malin og Jonas! Dere visste godt hva jeg ønsket meg :)

Ferga

fergaoj91

Ferga som går her i Meløybassenget heter «Ørnes». Den er ikke særlig vakker, og bare akkurat stor nok, men den gjør nytten for seg.. Her går den forbi huset vårt nå i kveld – på tur fra Bolga til Meløysund…

Synkronstrikk og skoging

Litt strikking blir det innimellom, og slik ser status ut i skrivende stund:

nanna8pz41

 

Det er sommer, ferie og fint vær. Vi bruker noe av dagene på skoging. Se så fint det ble når lyset slapp i gjennom veggen av trær:

skog1fl21

 

Jonas har egen motorsag, han måtte inn en tur for å finne den:

skog2vx51

 

To av skogsarbeiderne trengte et bad, så der er de akkurat nå:

 

englerwr31 

Jonas sitt rom, hvordan går det der? Sakte, men sikkert framover. Seng og reol er pusset og halvparten av listene er lakket. I dag var vi på Ørnes og kjøpte lamper, madrass og gardinstang. Nå er det bare å få den andre halvparten av listene + seng og reol hvitlakket. I tillegg må symaskinen fram, rommet kan da ikke forbli gardinløst…..

rom2ho61

 

Trappene opp på fjellet i Glomfjord

Andrè, Simen og Ida brukte tirsdagen på å gå trappene i Glomfjord, et av Europas best bevarte trappeanlegg:

trapp1si41

 Noen trinn opp……..

trapp2lk81

 Et utrolig byggverk..

 trapp3qj21

 Og enda flottere natur…

 Og hvor mange trappetrinn er tilbakelagt når man er på toppen?

trapp6xj21

 Jo, 1132!

Synkronstrikking dag 6

Jeg synkronstrikker antagelig med meg selv for tiden. Veksler mellom aranjakken og en ullbukse. For når lysten til å strikke ullbukse melder seg er det best å bare strikke i vei :)  Her er prosjektene:

nanna6id61

 

Så langt er jeg kommet på andre arm på aranjakken Nanna…

 ullbuksesm61

 

Ullbukse av restene fra den jeg strikket i fjor, men det blir akkurat litt for lite garn, så jeg har bestilt en hespe ekstra i petrolfarge…

Jeg skal bevilge meg en del strikketid nå i kveld. Litt ullbukse – og litt Nanna

Arbeidsdress

Jonas er en arbeidskar. Foregår det noe ute eller inne her i nabolaget så er han på pletten. Spesielt morsomt er det når bestemor og bestefar i nabohuset gjør noe ute i hagen, f. eks. klipper plenen. I dag skal det felles et tre, og siden onkel Leif er på besøk så hjelper også han til.. Jonas har en bestemor som jobber i Landbrukstjenester Salten, og hun måtte på kontoret for å finne egnet arbeidsutstyr både til barnebarnet og broren :) Er de ikke fine?

 arbeidsdresshm41 

Dette treet stenger litt for utsikten fra hytta hos (olde)mor og (olde)far, i tillegg er det stort og uformelig. Nå skal det ned!

arbeid1ye81

 Alle mann må i arbeid….

 

arbeid2dr31 

Noen er mer ivrige enn andre. Hadde det ikke vært for tempoet hadde nok nabolagets yngste arbeidsmann gjerne tatt seg av hele oppgaven alene :)

arbeid3cl81

 

Synkronstrikking

Da er startskuddet gått for min og Fuglemammas synkronstrikking av Aranjakken fra 123knit . Jeg kom faktisk veldig godt i gang selv om jeg antydet lite strikketid p.g.a. oppussing av rom, men i dag har vi bare hatt «sløvedag» og jeg fikk en god start. Innkjøp og lakking av lister er utsatt til i morgen, nemlig!

Som Fuglemamma har jeg valgt å strikke alle delene fram og tilbake på samme pinne. Det blir jo en del montering, men det får våge seg. Mønsteret var lett å komme inn i, men etter bare noen få omganger droppet jeg boblene. Ikke fordi de var vanskelige å strikke, men jeg tror ikke det er helt min stil og da er det bedre å la være. Jakken skal jo helst brukes flittig når den blir ferdig:)

images

 

Fuglemamma har vært kreativ og funnet navn på sin jakke. Hennes er oppkalt etter miljøvernministeren, så Helen er navnet på hennes jakke.. Jeg må tenke litt på saken, men det heteste tipset til nå er Nanna, navnet på innehaveren av 123knit. Det er så rask og koselig service der :)

Da ønsker jeg Fuglemamma og meg selv lykke til med videre framgang

Julisokkene

Julisokkene i Sokker 2007 er ferdige! Dette ble skikkelige sandal – og sommersokker til Malin. Strikket av restegarn fra Fleece Artist og Opal:

sandalaokker

Neste side »