Archive for april, 2007

Bolero til Malin

Inspirert av Mimouna måtte jeg strikke denne søte boleroen med utgangspunkt i denne oppskriften:

bolero1px11

bolero2rw11

    Størrelse: justert ned til ca. str. 10 år

Pinner: bambus nr. 6

Garn: Gedifra Golden Tweed ( byttet til meg fra Nina)

Garnforbruk: 130 g.

Sokker av Meilenweit

Har strikket et par sokker i Meilenweit Magico. Disse er til meg selv.. Garnet har jeg kjøpt gjennom Strikk Innoms sokkegarnklubb i 2006…. Likte veldig godt å strikke av det, så jeg håper at sokkene holder seg fint i vask og bruk også….

meilenweitst51

 Oppskrift: min egen standardoppskrift på sokker

Pinner: bambus nr. 3

Garnforbruk: 60 gram

Søte babysko

Etter en del tid og strev har mange av hobbydamene rundt omkring endelig fått tak i den danske oppskriften på babysko. De er veldig fine å se på, men de er kanskje ikke så gode på en liten babyfot? Jeg har valgt å bruke vanlig snor istedet for sløyfer, tror kanskje det er mer bruksvennlig. Skoene er strikket av en liten rest Babysilk fra Du Store Alpakka.

babyskoxl71

Jeg har lastet ned en 30 dagers prøveversjon av Photoshop Elements, men kan jo ingenting.. Finnes det en manual for dummies der ute? Synes at hjelpemenyen er dårlig, den forteller jo ikke hvor de forskjellige verktøyene ligger. Får jeg til en funksjon får jeg liksom ikke avsluttet og lagret endringene. Tror kanskje det er noe vesentlig jeg ikke kan :) Det jeg har gjort med bildet over har jeg lært av et kurs i bladet Digital foto. Ønsker flere slike……. Jeg har VELDIG lyst tilå lære hvordan jeg fjerner bakgrunn og gjør den hvit. Har kommet så langt at jeg får plassert røde og blå dotter over bildet, men hva trykker jeg på etterpå for å utføre handlingen? HJELP!!

Calorimetri og tørkle

Jeg ble veldig inspirert av Kristin Helene og måtte lage et lite halstørkle. Tusen takk for oppskrift i bloggen din :) I tillegg har jeg strikket en liten Calorimetry som passer til.. Settet er strikket i Regia Cotton på pinne nr. 3.

Garnforbruk ca. 30 gram.

settoy11

 

Kjolen i silkeull er ferdig

Her er kjolen som jeg har strikket av rester i silkeull:

silkekjole2fl01

silkekjole1eo91         

Garn: Duo med silke

Garnforbruk: ca. 70 gram

Glomfjordtur

I går var vi i «etterpåbursdag» hos Lise som fylte 2 år den 19. april. Lykken er jo å ha en lekeplass som nærmeste nabo, så derfor måtte alle ungene ut etter en deilig Lasagnemiddag med påfølgende gelèdessert…….

glomfjord2ye51

 Malin hadde det veldig morsomt i lekestativene…

På lekeplassen er det et lite «fjell». Dette blinkskuddet tok Anniken. Det er ikke hver dag man får 5 unger til å smile så fint, samtidig, når man skal knipse bilder av dem…..

glomfjord1vp81

Anna, Simen, Lise, Malin og Jonas….

Familiens nye tilskudd

Her kommer det endelig bilder av «lillegutt», nevøen vår som ble født den 11.april. Han var på besøk her i anledning Simens bursdag, og er 11 dager på bildet…

 lilleguttky31 

Jonas og Malin vil holde, men gutten selv er ikke like fornøyd…

lilleguttogungerjf71

 

Simens selskap

Bursdagsfesten forløp helt greit, og alle så ut til å ha det morsomt. Mye god pizza og spennende godterier sto på menyen :)

bursdag1ek31

 

Her blåser Simen ut de 12 lysene.

Simen 12 år

Storgutten vår, Simen, fyller 12 år i dag! I kveld kommer det 12 gjester, og bursdagsbarnet har allerede fått seg ny sykkel og ny gitar!

simenmedgitarfp21

 

 

Miniswap

Vi hadde noen utrolig snille byttevenner fra Wassau i USA, og Amerikapakken kom endelig etter å ha brukt nesten 2.5 måneder til Norge. Vi måtte ta noen bilder av pakken og de store posene som lå inni. Innholdet var spill, leker, tegnebøker, blyanter, hårpynt og klistremerker. Til meg var det et strikkeblad og to interiørblader. Veldig spennende ;)

amerikapakke1tr91

amerikapakke2kl01

amerikapakke3zc91

 

 

 

Neste side »