Archive for mars, 2007

Olabil

Det er vår, og ungene flytter ut! Ja, ikke sånn at de skaffer seg seng på en hybel, men de nyter utelivet og kommer kun inn til måltider og leggetid :) Simen bygger Olabil for harde livet, og Elias er kommet på besøk for å beundre verket:

 olabil1sw71 

Jonas og Elias får lov til å prøvesitte bilen mens de spiser eplebåter:

olabil2go71

 

Anika er ferdig

Det ble plutselig overskyet, så utebildet ble ikke så klart og fint som planlagt. Men Anika er ferdig :)

anikaferdigmk61

 

Søndagstur igjen

I dag er det overskyet, og det begynte plutselig å blåse en del… Men tur ble det, selv om den ble kortere enn planlagt. Vi gikk til Skreddarvika, og her er det både sand og trær ! Og for de historieinteresserte så kan jeg fortelle at på dette stedet hadde oldefaren min verksted og båtslip i gamle dager.

sndag1tb21

 Jonas, Anna og Ida i et flott klatretre….

sndag2lh71

 Lise bygger sandslott.

Søndag = turdag

I går kom det et lag med tung og våt snø på våre bare marker, men ut på tur måtte vi. I dag gikk vi til Lykta i Meløysund….

tur1kn51

 Store deler av veien innover her er murt opp av steinblokker som ble hugget ut av fjellet for hånd. Mannen som gjorde største delen av det arbeidet var Andrés oldefar Oluf – ungenes tippoldefar! Det står respekt av det arbeidet, han brukte hele livet på å bygge vei fra gården sin inni sundet. Sønnen hans Karl var også med på dette byggverket. Bildet viser dessverre ikke den delen av veien som er murt, tenkte ikke på å ta bilde av det…….

tur2wc21

 

  tur3lw21

tur4cp61

  Malin synes det ser veldig høyt ut, men hun lures med på en tur opp gjennom stigen. Nesten oppe trekker hun seg og vil ned… Har kanskje en anelse høydeskrekk?

tur5rj01

Litt pølsegrilling ble det også.

 

tur6vt91

De modigste var raskt oppe i lykta…..

tur7hs71

Men selv de med høydeskrekk, Iselin og jeg, kom oss opp!

Garn og prosjekter

Jeg har lovet å vise fram prosjektene mine i helga:

teppeaj41    

Alpakka og et påbegynt teppe….

 anikaaq41

Anika – ikke så lenge igjen til raglanfellingen……

 opalhk91

 Og så har jeg byttet litt med Åse på Hobbyforum. Hun ville bare ha 2 50 g. nøster med Regia i bytte mot 2 100 g. Opal. På den måten øker jo garnlageret noe

Ferdige Selbuvotter

Så er de ferdige – Malins røde og hvite Selbuvotter…

ferdigeselbuvottergk41

 

 

Den siste uka…..

…….har det vært maskerade her (forrige fredag). Simen elsker klipping og liming, så han fikk lage kostymet sitt selv. Malins Pippikostyme er hjemmeprodusert, mens hundedrakten som Jonas brukte er kjøpt……

 maskeradeey91 

På søndag var vi på tur! Vi gikk gammelveien mellom Risvika og Meløysund. Den ligger ganske høyt, og her var det MYE snø… Visste ikke at vi har hatt så mye snø denne vinteren……

gammel1me61

gammel2rn21

gammel3uh01

gammel4rz21

gammel5id01     

 Dette bildet var så vårlig og fint at jeg måtte ta det med… Synd at bekken ikke høres på nett ;)

 

På mandag ble Jonas syk… Han hadde feber i 3 dager, og på torsdag var han enda grumsete i halsen og hostet mye… Vi bestemte at han skulle få dra i barnehagen i dag, men i natt våknet han med vondt i øret. Han og jeg har stort sett vært våkne hele natten, men utpå formiddagen i dag forsvant øreverken… Håper den ikke kommer tilbake i natt da….

Her er et bilde av to sovende småengler litt tidligere i uka. Man kan se at Jonas er febervarm og svett der han ligger, men du verden så søte de er :)

 sovingeo51 

Vi får se om det kommer noe strikkerelatert her i løpet av helgen :) GOD HELG til alle som er innom!

Glomfjordtur, bading på Neverdal og marssokker

Far ble 82 år på tirsdag, så vi tok oss en tur i bursdag… Anniken kom med sine unger også, så vi fikk samlet mor, far og alle oldebarna på bilde. Enya var egentlig også med, men hun ble sliten av å sitte så hun flatet ut.

morogfarrk41

 Jonas er litt skeptisk til Enya, for hun er så stor… Men han tør stryke henne når Ida og Lise gjør det:

enyaogungenenc91

 Vi dro en tur til Neverdal da vi hadde vært i Glomfjord. Her ville absolutt ungene bade:

badermu01

 Fikk strikket på marssokkene da jeg satt på ferga, så i dag hadde jeg bare tåfelling og trådfesting igjen. Sokkene skulle egentlig bli til meg selv. Da jeg kom til hælen fant jeg ut at de var små i størrelsen og sikkert ville passe Malin som bruker str. 36. Etter at hælen var ferdigstrikket ble jeg så overbevist om at de så enda mindre ut, så de endte opp som str. 28 og ble sokker til Jonas. Han er i alle fall fornøyd.. Jeg som hadde så lyst på disse selv da….

marssokkerru91

 Garn: Lorna`s Laces Sheperd Sport, farge Purple Iris

Jonas og Malin på hurtigrutetur

Vi har vinterferie, og i den anledning hadde Jonas fryktelig lyst til å reise en tur med hurtigruta…. Han ser på den hver morgen når den går forbi utenfor huset vårt, men han husker faktisk ikke sist han reiste med den. I går, mandag, var endelig dagen kommet. Det var den store, flotte Finnmarken som gikk nordover til Bodø:

hurtigrute1hs41

Dette er en flott båt som både har lekerom, basseng, fine salonger, kafèer og utkikksdekk.

 

  hurtigrute3ho01

På ballrommet er det morsomt :)

hurtigrute4cj31

 Her er vi kommet fram til Bodø. Det blåste så fryktelig at vi er nesten borte under klærne.. Ser dere oss, helt nede til venstre i bildet?

Smekke

Jeg har boka Mason Dixon Knitting, og i den er det mye fint. Har sett meg ut disse smekkene lenge og nå har jeg endelig laget min egen. Jeg har gitt den en litt annen fasong, med avrundede hjørner. Synes det ble finest. Har brukt en marihøne fra Stoff og Stil som pynt, og fiskeknappen i tre fikk jeg av min hemmelige venn på Hobbyforum for et par dager siden…..

smekkext51

 Garn: dobbel Mandarin Petit

Neste side »