Archive for februar, 2007

Englelue

Jeg har «adoptert» Malins navn på denne flotte luen som Gro har delt med oss. Englelue høres i grunnen bedre ut enn djevellue… Har brukt et nøste Cashmere og et nøste Tajmahal til denne luen, ganske eksklusiv altså :)

englelueqk71

 Dette ble det siste prosjektet som jeg fikk ferdig i februar…

Bille

Energisk strikking for å vise bloggverdenen hva dette egentlig skulle bli… Håper det ikke er så mye tvil lenger :)

bille1gd91

 Bille er altså en genser strikket i det deiligste tynne garn, men på en litt uvant måte. Startet på ene armen, strikket meg deretter over på andre armen. Tok så opp masker og strikket resten av forstykket.. Er veldig fornøyd med denne :)

 Modell: Bille fra Design Club DK

Størrelse: 3 – 9 måneder

Garn: Duo og Duo med silke

Pinner: Addi Turbo nr. 3

Garnforbruk: 80 gram

Strikkekit kjøpt fra: Pinnsvin Design

Pixielue og framgang på Bille

Har strikket enda en Pixielue. Denne skal matche jakken som jeg har gitt bort til Julias (mitt søskenbarn) datter Victoria:

pixieyp11

 Garn: 4 Ply Soft

Pinner: bambuspinner nr. 3

Garnforbruk: 30 gram

 

Flere har etterlyst Bille. Her er et bilde av den pr. dags dato. Det går sakte, men den er snart ferdig. Så skal det monteres knapper og pynt på til slutt :)

billeframgangva91

Opalgenseren er ferdig

Denne var raskt unnagjort. Jonas er stolt over den nye genseren sin. Det er gøy at ungene setter pris på strikkeplaggene de får:

opalferdigjw31

 Garn: 6-tråds Opal farge Kameleon

Pinner nr. 3 og 3.5

Oppskrift: La opp og fulgte lengdene etter en Daleoppskrift, str. 5 år.

Garnforbruk ca. 270 g.

Anna og Jonas

I går var Anna på Meløya, og da er Jonas storfornøyd. Få leker så godt sammen som de gjør :)

annaogjonasos91

 

Familiedag i Sjyskaret

Vi har vært på familiedag i Sjyskaret i dag… Elevbedriften solgte pølser, vafler og kakao i lavvoen, og det var skiløyper og akebakke der til fri anvendelse. Vi hadde det koselig :)

helg1mt31

helg2xx71

Ida, Johanna, Jonas og Malin på akebrettene…

simenogjonaskc01

 

Simen og Jonas kommer ned akebakken i full fart!

annasndv61

lisehospappaenjr81

Anna sitter på akebrettet sitt mens Lise føler seg tryggest oppå pappens skuldre…

Bille og Kameleon

Lovte å vise fram strikkeprosjektene, så her er de.

billeframgangva911

 Strikker litt på Bille nå og da. Den ser litt underlig ut i fasongen, men den skal vaskes og strekkes litt ut etter at den er ferdig. Jeg har valgt å ta opp masker og strikke nedover framfor å strikke bolen for seg og sy den på etterpå…. Tror nok at den blir fin når den har fått riktig fasong.

 Kameleongenseren er noen centimeter fra det punkt der raglanfellingen skal starte. På bolen strikker jeg fra to nøster samtidig. Dette for å få litt bredere striper av hver farge. Ser ut til å fungere fint, men når fellingene starter og armene er strikket på blir nok stripene smalere uansett for en stund. Blir jo mange flere masker på pinnen ;) Det er i grunnen morsomt å leke med flerfarget garn på denne måten…

En snø-Jonas

I dag hadde vi en fin utedag med oppholdsvær og 6 grader. Snøen er tung og våt, så ungene kreerte diverse snøfigurer. Simen lagde en liten Jonas i snø:

snc3b8-jonas

 

Den ble jo ganske bra :)

 snjonassk51

 

En vakker dag

Da vi våknet i morgest var himmelen rød, det var vindstille og temperaturen hadde så vidt krøpet over 0 grader. Simen tok dette bildet kl. 07.45:

rdhimmelwy01

 På onsdag var det et nytt lite familiemedlem her ute på besøk, Victoria Helen, som ble født den 7. februar. Endelig fikk jeg gitt bort den rosa babyjakken, det måtte jo komme en jente til slutt. Malin synes det er kjempekoselig å holde små babyer:

malinogvictoriahelenij41

 Jeg strikker litt også, men dagslyset var borte da jeg fikk lyst til å blogge. Tar nok bilder av prosjektene mine i helga :)

Morsdagskos

Her er det full aktivitet, og mor selv har funnet fram symaskinen

smpi41

sm2cq71

Og hva ble så dette til slutt? Jo, er det flere enn meg som husker «håndarbeidsposen» vi måtte sy i formingstimene på skolen? Min ble laget i 4. klasse. Et møysommelig arbeid med nåler og tråkling før vi endelig slapp til med symaskinen. Må innrømme at det jeg brukte et halvt skoleår på for 27 år siden laget jeg to av på under en halv time i dag……..

poserle21

 Ungene er opptatte med forskjellige ting. Malin tegner og Simen har laget seg hjelm av papp og tape:

malintegnerjz71

simenmaskenh51

   Og Jonas, hvor er han da? Uten tvil der han trives best for tiden, ute og leker i snøen! Bildet er tatt gjennom kjøkkenvinduet, så dere må unnskylde hvis det kan virke en smule grått ;-)

jonassneh21

 Holdt nesten på å glemme dagens bakst. Ungene har laget boller helt alene:

bollertm21

 

Neste side »