Archive for september, 2006

Votter og pannebånd

Jeg har kombinert to ting her; vottealongen på Hobbyforum og den hjemmelagede gaven til min Nordiske Hemmelige Venn. Resultatet ble votter og pannebånd i to tråder tynn alpakka og en tråd Babysilk. Deilig og mykt i hvert fall….. Nå håper jeg at min hemmelige venn vil like dette, jeg brukte egentlig de fargene jeg hadde, så det ble som det ble. Min yngste søster, Ida Henriette som blir 15 år på onsdag, er modell:

votterogpannebndan611

 

Høst

Det er høst ute, og det begynner vi å kjenne på temperaturen selv om det var over 20 grader her for bare 5 dager siden. Nå har vi mellom 10 og 15 grader, og det er kommet nydelige høstfarger i marka og på trærne. Tok et par bilder utenfor døra i sted, de sier vel mer enn det jeg skriver:

hst1wf41

 

hst2wz51 

 

Selbuvottene er ferdige

Nå er endelig Selbuvottene ferdige. Nå har jeg bare igjen å redigere oppskriften og markere alle feil og forandringer før vottene blir sendt til USA. Jeg kan som tidligere ikke vise fram bilde av vottene, kun et utsnitt. Så her kommer det:

selbuferdigeop21

 

Som jobbstrikking har jeg startet på et nytt prosjekt. Denne jakken i Alfa blir antagelig julegave til en liten venn:

jakkexv31

 

Noe gammelt og noe nytt

Vil vise fram Tjorvendukken min som jeg fikk på 3-årsdagen min i 1973. Hun er nesten like fin selv om hun er mye brukt. Jakken har bestemoren min strikket, og buksen har mammaen min laget. Råstilig look fra 70-tallet:

 tjorvenex51

 

Så fikk jeg en bok for noen uker siden. Den er inne i en popularitetsbølge på div. hobbyforum og rundt i bloggverdenen. Men det er en utrolig morsom bok som anbefales…..

masondixongs21

 

Gleder meg til å strikke noe fra denne også, til nå har jeg bare lest og studert bilder….

Barne- og ungdomskonsert med Wig Wam

I går tok vi de to største ungene med på Wig Wam-konsert:

 wigwamcj71

  Her er Meløyungene fotografert før konserten startet….

 

wigwam3si51

 Simen er veldig med underveis……

 

wigwam2nz01

Malin syntes det var tryggest å stå på en stol foran pappa….

 

wigwam4bk31

Come on, come on……

Ja, jeg strikker

Bloggen er atter en gang litt forsømt. Hverdagen går i ett, og det går mye tid på jobb og kurs osv.

Selbuvottene som jeg strikker til Terri Sheas bok har gitt meg en viss mengde hodebry. Hun har laget en «grovoppskrift» utfra gamle votter, men den er så langt fra komplett. Det kunne jeg nok ikke forvente heller, da min oppgave er å prøvestrikke og sjekke/rette oppskriften. Jeg har et scannet bilde av de gamle originale vottene, og det er ikke alltid så enkelt å få rett masketall utfra et bilde :) Til nå har det resultert i at vrangborden ble påbegynt og rekket opp 5 ganger, før jeg endelig fant løsningen. Tusen takk til et par damer på Hobbyboden som som sendte meg oppskrift på andre lignende vrangborder slik at jeg kunne sammenligne…..På selve votten har jeg ikke tall på hvor mange ganger jeg måtte rekke opp, men nå er jeg der, tror jeg :D

selbuframgangwh81

 

Av hensyn til forfatteren av boka kan jeg bare legge ut en «teaser». Får ikke vise fram vottene i sin helhet, i alle fall ikke før boka er ferdig!

Mine slangeskinnssokker er ferdige for over en uke siden. Bare latskap at jeg ikke har fått tatt bilde før nå:

 

sssferdigwp31 

Gråtassgenseren har fått lide under «Selbumysteriet», men jeg har da fått alle delene inn på pinnen:

 grtassframgangvb611