Archive for august, 2006

Høsttur på Bremnes

På mandag avholdt skolen sin tradisjonelle høsttur. I år ble den lagt til Bremnes, og det var nok rett valg med tanke på det utrolige været vi har for tiden….

        bremnessandslotthk21

Simen, Malin og Veronica har laget en blanding av Roma og Egypt. De er stolte av byggverket sitt.

bremnessimenzb31

bremnesmalinqy91

         malinogjohannakw21

 

Malin og tremenning Johanna….

Vi er virkelig heldige som har en slik vakker strand bare 3 kilometer fra hjemmet vårt…..

På Gjermundsholmen

Vi har vært så heldige å ha en nydelig august med strålende sol og sommervær, godt over 20 grader hver dag og lite vind. Selv om både skole og barnehage har startet opp igjen benytter vi finværet til båttur og kos. I går hadde vi en aldeles nydelig ettermiddag og kveld på Gjermundsholmen sammen med venner og våre og deres barn.

ida1pn41

ida2ln61

ida3hw11

        Her er en billedserie av Ida Henriette, min yngste lillesøster, som storkoser seg på tur!

hkon1et01

hkon2pn61

hkon3gr11

        Denne serien er av våre venners lille atpåklatt, HÅKON, som vi er faddere til. Han er 15 måneder og veldig glad i vann!

gjrjonasdu71

gjrmalinkk11

        gjrsimenmo21

Og så våre unger som koste seg veldig :)

En nydelig lørdag

Været er fortsatt helt utrolig, og vi nyter det. I dag har vi besøk av Lise og Anna som koser seg ute sammen med Jonas:

liseau61

annavz01

jonaslb01

     

Skolestart igjen

I dag var det skolestart igjen. Malin begynner i 2. klasse, Simen i 6. klasse. Jonas er blitt 3 år og «storunge» i barnehagen. Sommeren har gått alt for fort, mye fortere enn ellers, men vi er klare for å ta fatt på et nytt og givende år :)

skolestartro71

 

Gråtassgenser

Jeg måtte jo bare gå til innkjøp av garn til Gråtassgenseren, så da får Snake Skin sokkene være jobbstrikking en tid framover.

grtassyh11

 

Jonas er ivrig og lurer på om ikke genseren er ferdig snart, synes nok at mammaen kunne hatt enda bedre turbopinner når det strikkes til ham. I mellomtiden er det jo greit å studere oppskriftsheftet:

grtassogjonasyh41

Kveldshimmel

Før vi går til sengs ville jeg bare vise dere den vakre kveldshimmelen som skues utenfor vinduene våre akkurat nå. Månen lyser så fint over havet med Svartisen til venstre i bildet:

kveldshimmelzu71

 

Snake Skin Socks

Etter å ha sett Virtuellas vellykkede forsøk med Hagebutte til disse sokkene, ville jeg også prøve…. Men jeg tror ikke min Hagebutte har ikke de samme vakre fargene, mine er mørke og litt dystre, mest grønt og orange synes jeg. Jeg valgte noen omganger vrangbordstrikk før jeg startet på mønsteret. Strikket først picotkanten, men syntes den ble så vid og tykk.

sssbv31

 

Min Jan nummer 4 er ferdig (og det blir ikke den siste..)

Så var min fjerde Jan ferdig. Jeg er ikke lei denne oppskriften, så etterhvert blir det nok flere herfra ;) Denne er strikket i Svale på pinner nr. 4:

jan1

 

Julisokkene er ferdige

Her er endelig mine julisokker. Begynte ikke på dem før i slutten av juli, og de er ikke blitt prioritert før de siste dagene. Men fine ble de. Strikket av Opal Cotton som ga et stripemønster som passet med rillene. Måtte jukse litt og bruke bare 4 omganger på hver rille, men det fungerte fint…

julisokkertc11

 

Konsert med Helene Bøksle

Avslutningskonserten i anledning «Sommerdagan i Meløy» avholdes hvert år her på øya – i Meløy kirke. I år var det Helene Bøksle som gjestet oss. Var litt usikker på om jeg skulle gå, for meg var hun både ukjent og anonym….. Men jeg kjøpte billett og angret ikke et sekund. Konserten var et fyrverkeri fra begynnelse til slutt, ingen dødpunkter, et band som spilte overbevisende bra, klangen i kirken her er enorm og så var det damen selv da…. Hun har en UTROLIG stemme og det hele var VAKKERT! Dersom dere har sjansen bør dere høre på henne. Anbefales sterkt…

helenebkslecd61