Archive for juli, 2006

Regiasokker til Jonas

Det er sommer her! Alt jeg har strikket de to siste dagene er et par Regiasokker av garn som jeg fikk av Randi, min hemmelige aprilvenn…. Jonas synes de er fine, og vil gjerne ha dem på når han skal ut og kjøre gravemaskin sammen med pappa.

regiasokkergb71

 

Ferietur til Skellefteå

Vi er nettopp kommet hjem fra en 4 dagers ferietur til Skellefteå i Sverige. Dette var en lufte-ungene-tur, så vi har vært på alle barneaktiviteter i området. Far i huset fant Clas Ohlson og var storfornøyd, mens mor selv trålte butikkene…. Dessverre viste det seg at garn er mangelvare i Skellefteå… Fant kun 2 garnbutikker, den ene hadde «semesterstengd» og den andre hadde opphørssalg med kun ca. 10 garnnøster igjen, alle i akryl! Ble ikke noe garn på meg denne gangen….

 Første obligatoriske stopp er Saltdal turistsenter på Storjord der Jonas kjører gravemaskin. Det gikk noen tiere der, både på fram- og tilbaketuren:

 

ferie1cn21 

Her koser vi oss i Vitbergsbadet. Malin, pappa, Ida, Simen, André og mamma (som ikke vises bak der). Jeg selv er som vanlig bak kamera….

 

ferie4iv91 

Simen, Ida og André er klare for go-kart:

 

ferie5gn91 

Jonas kjører el-bil i Barnens trafikstad:

 

ferie6vk21 

Simen, Malin og Ida vasker gull i Lilleputtlandet:

ferie7ga31

 

Malins nye poncho

Jeg arvet noen ufoer i bomullsgarn fra Fuglemamma. Hun hadde begynt på en poncho til seg selv i bomull-lingarn (oppskrift fra Hendes verden), men får så vondt i armer og skuldre av slikt garn. Jeg var så heldig og fikk tilsendt blant annet denne påbegynte ponchoen som Fuglemammma selv har strikket øvre del av….. Ved å modifisere mønsteret litt (flere omganger mellom økninger og fletter) ble den helt perfekt til Malin.

poncho1sl61

poncho2nk91

poncho3gs01

 

         Garnet heter Vårnytt fra Rauma, dobbelt garn

Oppskrift fra Hendes verden

Pinner nr. 7

Strikket av Fuglemamma og Elisabeth

Full fart

Det nye leketøyet er i ivrig bruk. Det eneste som er synd er at man må ha voksenfølge for å bruke den, og det betyr at den ikke kan kjøres hele dagen. Da blir pappa i superform etterhvert……. Her er det far (Jonas sin oldefar) og pappa som passer på:

jonasfarpapparr11

 

Krabbefiske

Det er deilig når det er sommer og man kan ligge på steinkaia hele dagen og fiske krabber:

krabbe2mx11

 

Malin, Martin, Henrik, Simen og Adrian er fornøyd med fangsten.

krabbefk01 

 

Jonas er litt skeptisk. «Kan de bite, mamma»?

Jan til tantebarna

Så er jeg ferdig med to Jan til. De er utrolig morsomme å strikke. Den grå og blå er til Anna som er to og et halvt, og den grønne er til Lise som er 1 år. Akkurat nå er mottakerne på ferie, så disse blir overlevert når frøknene er kommet hjem:

2janferdigexm11

 

Sommer?

Slik ser det ut utenfor vinduene våre i dag:

regndi81

 

Ikke mye sommer her, nei……. Bildet er tatt gjennom vinduet, så de uklare flekkene er enten barnehender eller regn ;(

Hekta på Jan

Når man først har startet er det simpelthen umulig å stoppe. Jan er morsom og spennende å strikke. Den i grønne toner mangler montering og kanter, er strikket i Muskat, str. 2 år. Den nettopp påbegynte blir i lys grå og lys blå, blir strikket i en blanding av Muskat og Bahamas og er i str. 4 år. Disse to skal mine søte små tantebarn få… De er 1 og 2 år gamle. Håper bare at halsåpningen er stor nok på den minste, som det blir skrevet om på Hobbyboden så er den i minste laget i den minste størrelsen. Vi håper på det beste…..

merjandl01

Jonas fyller 3 år

Minstemann Jonas fyller 3 år i dag… HURRA! Bursdagsgaven var kjempeflott, men litt skummel i begynnelsen… Det kom seg betraktelig utover dagen:

jonasatv2el1

 

Det var mange som likte den nye kjøredoningen, både Simen, Malin, Ida og Johanna måtte prøve den:

simenatv2om1

malinatv1zi1

jonasjohanna3dk1

                                        

Sommerlue og poncho

Sommerluen til Jonas er ferdig. Den er strikket i skatemodell i Opal Cotton. Passet perfekt selv om den så ut som en smal strømpe når den var på pinnene;)

sommerlueferdig0jo1

Jeg har vært så heldig å arve en hel eske med bomullsgarn og påbegynte prosjekter fra Fuglemamma. En av tingene som lå i esken var en poncho. Har modifisert den litt oppe i halsen for å tilpasse den til Malinstørrelse. I tillegg må jeg jukse med oppskriften slik at økningene ikke blir så tette ellers blir den nok alt for vid for henne.

Neste side »