Archive for mars, 2006

Marssokker

Så ble det marssokker på meg også! Hadde egentlig tenkt å hoppe over disse på grunn av stor arbeidsmengde, men så trengte jeg et lite og håndterlig strikketøy når jeg skulle reise bort. På et blunk var de jo ferdige. Mine marssokker er strikket i beige, melert Smart på pinner nr. 3:

sokkerimars5bx1

 

Sjal i Kidsilk Haze

Føler at jeg ikke får gjort ferdig noen ting for tiden. Har startet på så alt for mange prosjekter på en gang… Det var bare å bestemme seg for å gjøre ferdig noe, og valget falt på dette sjalet. Det er strikket i dobbel Kidsilk Haze, og blomstene er også heklet i samme sort garn. På blomstene og øverst langs kanten på sjalet er det mange små, hvite perler, men jeg fikk dem ikke til å vises på fotoet.

kidsilksjal1yv1

 

Bidrag til babysokksnoren

Babysokksnor, strikking av sokker til et veldedig formål.

babysokksnor

 

Les mer hos: Mauds garn

 

Nå har jeg produsert 3 par av Madam Møllers babysokker til dette formålet:

sokkertilmaud2ff1

 

De grå er strikket i Askeladens merinould fra Nøstebarn. De spraglete er strikket i Sisu Fantasy fra Sandnes. De rosa er strikket i Dale Babyull.

Hjemme med sykt barn

Jonas fikk feber i går kveld, så i dag er vi to hjemme og koser oss. Det blir mye fangkos, men vi har også fått tid til litt hobby. Jonas var flittig hjelper da jeg klippet opp lengder til de nye kjøkkengardinene jeg skal sy. Lys beige bunnfarge med innfelte blårutete partier. Får se om jeg begynner å sy dette sammen i ettermiddag eller i kveld. Har også klippet opp stoff til nytt pyntehåndkle…

gardinstoff2eu1

 

Jeg holder på å strikke et sjal til min yngste søster. Hun skal i konfirmasjon om en måned, og har kjøpt seg skjørt og topp i lys blekrosa for anledningen. Jeg fant da ut at det flotte Kidsilk Haze garnet ville passe ypperlig til antrekket. Har kjøpt et nøste i fargen «Pearl» som skal bli pynt på sjalet. Antagelig små heklede blomster.

sjalpvogge4qu1

Vuggen som sjalet henger på er forresten et kunstverk i seg selv. Den er laget av bestefaren min i anledning av at Simen ble født i 1995. Han har både dreiet og laget utskjæringene selv. Hvor mange slike vugger han har produsert aner jeg ikke, men nydelige er de…..

 

Hanskene i alpakka er det blitt strikket lite på. Har alt for mange prosjekter på gang. Dinosaurgenseren ligger i skolesekken, og er knapt blitt strikket noen omganger på denne uka, så den viser jeg ikke fram.

hanskene2fl1

 

 

Noe tid denne uka har gått med til å rekke opp Jonas sitt Nøstebarnteppe i silkeull. Det var blitt så slitt og lurvete i kantene at jeg vurderte å strikke et nytt. På den andre siden ville jeg ha dette teppet siden babylukten sitter igjen i det, og dette er jo hans teppe. Løsningen ble å rekke opp og strikke på nytt. Tror jeg blir mest fornøyd med det. Til nå ser teppet veldig stygt og ujevnt ut, men det blir vel finere hvis det får en oppskylling og blir dampet litt forsiktig etterpå.

nstebarnteppe4fe1

 

Gensere som mor har strikket

Fikk så lyst til å vise fram at det ikke bare er jeg som er notorisk strikkegal i denne familien. Moren min og bestemoren min er også strikkekjerringer, og de produserer det ene plagget etter det andre. Selv om jeg strikker en hel masse selv synes de det er morsomt å gi noe til ungene mine. Her er to gensere som mor (min bestemor) har strikket til Jonas det siste året:

gravegenser7ll1

 

Denne gravemaskingenseren er strikket i Smart, og er helt klart Jonas`favoritt for tiden…..

 

Denne stripegenseren er strikket i rester av ensfarget og multifarget Sisu. Deilig å ha under dressen da den ikke er så tykk.

stripegenser7dl1

Hva har jeg på pinnene nå?

Det kan jo se ut som at jeg har lagt bort alle prosjekter etter at OL-genseren ble ferdig, men jeg har begynt på mange ting allerede. Det er ingen som er ferdige, for jeg strikker litt på hvert plagg….

 

For eksempel eksklusive hansker i deilig Alpakka. Garnet fikk jeg i Hemmelig Venn gave fra Madevik. Jeg ble så glad for dette garnet at det fortjente å bli til noe straks. Mønster fant jeg i boka Moderne Strikk.

 

Dette skal bli en dinosaurgenser. Mønster fra Sandnes og garnet er Smart.

 

 

I tillegg holder jeg på med marssokkene… Blueberry Waffle Socks… Mine strikkes i beigemelert Smart, så det er nok ikke blåbærsokker. Går vel mer mot «vanlig» vaffelfarge….

I bursdag hos far

Ungene våre er så heldige at de har 4 oldeforeldre, og på mandag fylte far (min bestefar) 81 år. Vi dro selvfølgelig i selskap, og her har Jonas en liten kosestund på fars fang:

farogjonas2yu1

 

Skirenn

Vi har endelig fått litt snø. Det er så vidt det dekker gresstuftene, men det er nok til å arrangere årets første og sikkert eneste skirenn. Jonas debuterte på ski. Han har aldri hatt dem på føttene før engang. Ble satt rett i løypa:

skidebut1dq1

 

Ungene gikk renn med liv og lyst, men de var litt slitne da de kom i mål. Spesielt Simen som gikk en lang løype.

images1

 

 

Malin gikk ikke så langt, så hun er i alle fall i sittende stilling etter innkomsten:

malinski6nh1

 

 

Jonas syntes at det var godt å komme i pulken etterpå:

pulk8tk1

 

Voksenmaskerade

Her hos oss er det tradisjon med voksenmaskerade. Personlig er jeg ikke så glad i utkledning, men jeg hjelper gjerne andre og kle seg ut… I år hadde komitèen bestemt at det skulle være et tema for utkledningen, og det var 60-tallet. Jeg og Iselin (søsteren min) lagde Flower Power t-shirt til André, og jeg gjorde et forsøk på å tupere Iselins hår… Det viste seg å være veldig glatt, og la seg flatt med en gang selv med en hel flaske hårspray og iherdig tupering:

maskerade20zq1

 

Maskerade for ungene

I dag har ungene vært på maskerade. Hadde ikke så veldig god fantasi i år, men Jonas ble Byggmester Bob, Malin ble dansedame og Simen skal forestille paven.