Archive for september, 2005

Flere votter

I helga strikket jeg to par barnehagevotter til Jonas. De lilla er i en tråd Regia og en tråd Nagano, mens de blå er i en tråd Falk og en tråd Magi. Begge er strikket på pinne nr. 5, så dette gikk fort. Det beste av alt er at de ble så myke og deilige, og de når et godt stykke opp på armen.
De er testet ut i barnehagen og fungerer bra :-)

vottepar4mk1

 

Bratz og søm

Min siste produksjon er denne trekantposen. Fikk mønster til denne fra Hobbybodens samsømprosjekt. Den er enkel å sy og kan brukes til både smykker, sminkesaker, hårstrikk osv. Kanskje en julegaveidè til små frøkener?

pose7th1

 

De to siste kveldene har også gått med til å strikke klær til Malins Bratzdukker. Her er det nyeste kostymet strikket av Regia og Dale Babyull:

bratz26db1

 

Bratzklær, votter og Aspenskjerf

Ukens vott på Hobbybodens knitalong er Månetoppenvotter. Har strikket dem i lyseblått og hvitt nøstebarngarn. Akkurat passe store til Jonas 2 år:

 blnisse4qb1 

 

Kjøpte Familiens håndarbeidsidèer i går, og da kom det raskt en bestilling på Bratzklær:

bratz7yf1

 

Aspen skjerfet er ferdig og allerede gitt bort i bursdagsgave til svigerinnen min. Tror at det falt i smak. Malin er som vanlig modell.

aspenferdig4pk1 

 

 

 

Strikkepinneetui og votter

Gaper jo bestandig litt for høyt, og blir gjerne med på alt som foregår… Har heller ikke egenskapen til å gjøre minst mulig ut av ting, og da blir det brukt mye tid på slikt som ikke er viktig akkurat nå. Det beste eksempelet er nok syalongen på Hobbyboden . Hadde ikke akkurat planlagt å sy meg strikkepinneetui nå, men når jeg først skulle gjøre det så måtte det bli slik tankene mine har sett det for seg:

pinneetui17fa1

pinneetui27iy1

Dette etuiet er kun beregnet på mine bambuspinner. Derfor både rundpinner og fempinner oppi her nå. Går over til nye pinner i bambus , og kjøper litt etterhvert. De gamle metall og plastpinnene får bare ligge i esken sin og støve ned :)

blvotter3vk1

Her er ukens votter i knitalongen «Et vell av votter» på Hobbyboden. Disse ble til Simen.

 

 

Votter, genser og lester

Det strikkes votter både her og der for tiden.. Til Hobbyforums Vottestrikk 2005 er det første paret ferdig. De er strikket av Safirgarn som jeg fikk fra min hemmelige augustvenn på Hobbyboden. Har brodert på blomster med Topp t`Tå garn. Det ble gode votter til Malin:

malinvotter9ad1

 

På Hobbyboden får vi en ny votteoppskrift hver mandag. Disse har jeg strikket av dobbelt  mørkblått Nøstebarngarn og strikket pelskant av Happy. Dette blir nok julegave selv om modellen synes de er vakre:

annavotter6yz1

 

Endelig er den rosalilla genseren ferdig også. Den er strikket i Jaeger Baby DK garn. Blomsten i strukturstrikk gjorde seg…

annagenser3vt1

 

 

Så har jeg strikket ferdig en lest til André. Størrelse 45 i Falk. De er stoooore, men det går da greit :)

andrelest9tp1

 

Skjerf, søm og votter

Jeg bare måtte starte på det nydelige skjerfet som jeg fikk garn og oppskrift på fra Strikk Innom!  Det blir utrolig flott og det er gøy å strikke på… Skal bli gave hvis det blir ferdig tidsnok :)

aspen9ta1

 

Har meldt meg på et samsømprosjekt på Hobbyboden. Første utfordring var et eple. Jeg hadde jo bare blårutete stoff, ikke særlig eplelignende farger:

eple3gf1

 

Så er det Vottestrikk 2005 på Hobbyforum. Det måtte jeg ha med meg. Har startet på to forskjellige. En rød barnevott som det skal broderes på. Disse er tiltenkt Malin.

Bildet under de røde vottene er av en fingerløs vante. Den er strikket i dobbel Kid Merino som kan kjøpes hos Strikk Innom!  Der finnes det også link til oppskriften.

rdevotter7tn1

 

 

fingerlsevanter1of1