Archive for mars, 2005

Framgang på Simens genser

Har begynt på bolen til Simens genser. Har jo strikket armene for lenge siden. Bilde av dem er langt nede på bloggen min. Er jo ganske lettstrikket når jeg kommer over mønsterborden nederst.

genserbol5hi1

Lue til Simen

Her er luen som jeg har strikket ferdig og montert. Simen synes ikke det er sånn stas å stå modell.

simenlue6av1

Babyjakken er ferdig

Babyjakken har nå fått broderte blomster og blad som pynt.  Den ble egentlig veldig nusselig.

blomsterjakke5lk1

 

Tovede småtøfler

3 par babytøfler er ferdig strikket og bare venter på å komme i vaskemaskinen…. Spennende dette. Har aldri tovet noe i  Rauma finullgarn før. Modellen er hentet fra boka «Krymp».

 tfler8rw1 

 Slik så de ut da de kom ut av vaskemaskinen. Er vel et greit resultat… Synes at det er litt vanskelig å forme dem på frihånd, men de tilpasser seg vel eierens fot når den tid kommer.

tflerferdig5sp1

Strikkemaskin

Jeg har overtatt mine besteforeldres snart 50 år gamle strikkemaskin fordi de ikke bruker den lenger…. Gammel, men fullt brukbar. Moro for både store og små.  Håper jeg kan strikke ullbukser og slike kjedelige ting på denne etterhvert. Må bare kjøre den inn litt til. Bestefaren min har vært her og kurset oss!

strikkemaskin2dt11

             malinstrikker9ht11

Båttur i påskeferien

Det er så utrolig fint å ha fri i noen dager. Begynnelsen av uka ga ikke så store muligheter for uteliv og kos sammen med familien, så da fikk jeg jo strikket en del mens ungene ble aktivisert med vindusmaling og strikking på maskin. De to siste dagene har det derimot vært nydelig vær. Vi har vært på båttur, rundt om på noen småøyer i nærområdet her, sammen med et vennepar og deres 3 barn.

 tur48sg11

tur11nb11

tur66fj11

tur27ud11

 tur34az11           

                                                              

Babyjakke, bamsejakke, tovet duk og sokker

Så er det endelig påskeferie! De siste månedene på jobb har vært hektiske grunnet de mye omtalte Nasjonale prøver, så nå var det godt og ta ferie, slenge føttene på bordet og gjøre litt håndarbeid.
Har brukt de siste dagene på å gjøre ferdig en del ting, men har selvfølgelig begynt på noe nytt også.

lue0si11

 Vil først vise fram det jeg har strikket på i kveld og i går: en spirallue i restegarn som heter Daletta. Har valgt bakgrunnen med vilje for å gi siden min et lite påskepreg.

 babyjakke5mr11

  Har også laget en lettstrikket babyjakke i Dale babyull. Tyvstartet for en god stund siden, og den mangler ennå broderte blomster og blad. Kommer etterhvert.

 bamsejakkeferdig9ll11

  Så er bamsejakken ferdig.

   duk0az11

I forrige uke hadde vi Kulturuke på skolen hos oss. Jeg hadde en avslappende og spennende tovegruppe hele uka. Kjempemoro… Fikk tid til å prøve meg på en liten duk selv også. Veldig mye fint en kan lage av ull, men jeg er så lite flink til å bruke tiden på annet håndarbeid enn strikking.
Blomstene og bladene er klippet ut av tovede flak, og sydd fast til duken med perler. Dessverre et litt for dårlig bilde.

 striper7rf11

 

 Ble endelig ferdig med stripesokkene til Six Sock knitalong også. Hadde jo bare tåfelling og festing av tråder igjen.

Vesken er blitt ferdig

I løpet av ettermiddagen har jeg montert vesken som jeg viste fram tidligere i dag. Ble i grunnen ganske fin synes jeg.  Fant mønster til denne vesken via Strikk Innoms sider: Deco-Ribbon Knit Bag

veskeferdig2mt11
Det står at det holder med 2 nøster garn, men jeg har brukt 3 og ville ikke hatt den mindre.
Smak og behag.

 

Nye ting på gang

Byttet bort et par bøker om interiør, og var så heldig å få masse Smart garn igjen. Det ble raskt bestemt at det fikk bli en ny jakke til Jonas. Var borte i helgen, og da fikk jeg strikket til opp under armene. Tusen takk til Ingrid (Fuglemamma) for det flotte garnet.

 

bamsejakke4cm11