Første og andre bok i september:

  “Senor Peregrino og La Peregrina”

cats

Av Cecilia Samartin

Kjøpte La Peregrina på salg og begynte å lese den. Forsto etter hvert at dette var andre bok i en serie. La derfor boka fra meg halvlest og kjøpte Senor Peregrino. Da falt mange brikker på plass og jeg kunne lese resten av det som var bok nummer to. Tilfeldigvis er jeg også blitt klar over at bok nummer tre nettopp er utgitt. 

Fra bokomslaget: 

– Hvorfor kastet barna stein på meg, mamma? Jamilet er en usedvanlig vakker jente i en støvete mexicansk landsby. Men under klærne skjuler hun et grotesk fødselsmerke. Det er som om hun har sittet i djevelens hånd. Med håp om å bli som alle andre flykter Jamilet til USA. Hun får som jobb å ta seg av den gamle Señor Peregrino. Når han forteller om sin pilegrimsvandring til Santiago de Compostella, forandres alt. 

Jamilet vil vite sannheten om Señor Peregrinos store kjærlighet, den mystiske, spanske kvinnen Rosa. I nåtid i California får vi fortellingen om hvordan unike vennskapsbånd strekkes når jakten på identitet og familie virvler opp en gjemt fortid. Parallellhistorien foregår mange år tidligere i Spania, der Rosa forteller om hvordan hun måtte flykte fra sin landsby, hvor man mente hun bar djevelens merke. Rosa slår seg sammen med sigøynere som dyrker hennes overnaturlige evner. Men Rosa får et kall, for å forandre sitt liv må hun gå pilegrimsveien til Santiago de Compostela. På en måte som bare Cecilia Samartin kan, veves de to kvinneskjebnene sammen til en følsom og overraskende slutt.